עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט עם דרישות חומרה נמוכות [3000 ש"ח]

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ביצעתי חיפוש אך לא מצאתי המלצה שמאוד דומה לדרישותיי. מקווה שמישהו רכש לאחרונה משהו דומה ויוכל להמליץ.

תודה.

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. ישנה אופציה לרכוש בקיץ בארה"ב, אך אני לא בטוח כמה זה משתלם בתקציב ובדרישות שלי.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 3500, מעדיף שלא.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אין גיימינג ואין צורך להריץ תכנות כבדות כמו מאטלב וכדומה. מה שיהיה בעיקר זה הרבה אופיס, מקסימום 10 טאבים של אינטרנט, קצת יוטיוב והמחשב לעתים ישמש כסטרימר ויחובר למסך חיצוני.

מבחינת חומרה: אין צורך במערכת הפעלה או תכנות. כן רוצה להתפנק עם SSD של לפחות 256GB [ואם אפשר יותר בתקציב]. כן רוצה לפחות 8 GB זיכרון. אני רוצה שאת הפעולות הפשוטות שאני צריך, יעשה המחשב מהר ובקלות.

מבחינת פרקטיקה: חשוב מסך שלא יטיל השתקפות [מט?] ומשקל יחסית קל+אורך חיי סוללה [נגיד 08:00 עד 18:00 ללא טעינה?]. גודל מסך פחות משנה אם כי המסך כן ישמש לקריאה ולימוד לכן רצוי ורזולוציה טובה.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): עבודה באינטרנט ועם אופיס בעיקר. כן חשוב נפח אחסון ומהירות.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אפס גיימינג. גם לא סוליטייר.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? רק עכבר אלחוטי.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מערכת הפעלה, אופיס, אנטי וירוס, צורב, מסך מגע, מסך מסתובב. כל אלו מיותרים.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? ממש לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור המרכז או ארה"ב.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עד אוקטובר בכל רגע נתון.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? כן אחבר אותו למסך, מקלדת, טלוויזיה, אז שיהיו מספר חיבורי USB ושיהיה חיבור HDMI.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

החשיבות הכי גדולה זו פרקטיקה לסטודנט, נוחות עבודה [מקלדת מוארת?], אורך חיי סוללה, נפח אחסון סביר ומהירות. כמובן שאני מעדיף מחשב עם אחריות ובגלל זה חושב שאולי כדאי לרכוש בארץ.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך.

עברתי על השרשורים ויש כמה וכמה אופציות אך כולן מכילות פשרות די מהותיות.

ניכר שהמחשב הבא, יענה על כל דרישותיי:

http://ksp.co.il/?uin=33748

הדבר היחיד שאני לא בטוח לגביו הוא המעבד i3. האם הוא יספיק לצרכים שלי?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך.

10 טאבים זה גם נדיר, לרוב הרבה פחות.

אדם שרכש את הדגם הזה המליץ לי עליו. טען שבינתיים מתפקד מעולה.

אחריות ל-3 חודשים כבר יש בבית על מחשב לנובו אחר, אך טרם השתמשנו.

בקיצור נדמה שזו בחירה שתפורה עליי.

תודה שוב על העזרה.

פורסם
  • מחבר

לצערי אין אופציה. אנסה משהו דומה ואז אחליט האם לרכוש או פשוט לקנות בארה"ב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים