עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט (שימוש משרדי בעיקר) ב- 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן,
אני מחפש לרכוש מחשב נייד שמותאם בעיקר לצורכי לימודים (שימוש בסיסי ביותר), אך ישמש אותי גם בבית לגלישה, שמיעת מוסיקה, צפייה בתכני HD, ומדי פעם למשחק מזדמן.
אני מחפש נייד עם מסך בגודל 13.3 אינץ' במשקל של 1.5 (לערך). כמובן שבראש סדר העדיפויות ממוקמים ניידות וחיי סוללה גבוהים. רצוי שיהיה שקט מן הסתם. נפח כונן קשיח מינימלי: 512GB.

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח לכל היותר

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיקר השימוש הוא עבודה משרדית: שימוש בתוכנות Office, תוכנות קלות לצורכי לימודים (MathLab), גלישה ברשת וצפייה בסרטי Hd. רצוי שתהיה את האפשרות להריץ ללא תקלות משחקים כמו Rome Total War 2, אבל אין צורך בהרצה של משחקים כבדים יותר. במידה והדבר לא אפשרי במסגרת התקציב ניתן לוותר את האפשרות להרצת משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כפי שצוין מעלה.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שקט ככל הניתן

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור המרכז

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? סוף החודש לכל המאוחר

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). עדיפות ל- 3 חיבורי Usb וחיבור כבל רשת (Rj-45). כניסת HDMI בגדר חובה.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: עדיפות גבוהה למקלדת מלאה ונוחה- צפויות שעות עבודה רבות על המחשב. במידה ומסגרת התקציב לא מאפשרת ניידות ובנוסף הרצת משחקים העדיפות היא לניידות.

נעזרתי באתר ובאתרים נוספים בשביל לקבל מושג בסיסי בנוגע לדגמים אפשריים ואלו הן האפשרויות שלי עד כה:

Asus ZenBook UX305 - נפח כונן קשיח קטן מדי (WiseBuy)

HP ProBook 430 G2 - אשמח לקבל חוות דעת (Zap)

Lenovo IdeaPad 500s - נראה טוב אבל אשמח לקבל המלצות נוספות או חוות דעת. (Zap)

תודה רבה לכל היענות!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.
למה בעצם אתה ממליץ עליו? על הנייר ה- Lenovo נראה מבטיח יותר לא?

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך. אבדוק את הנושא, תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים