עבור לתוכן

מחשב גיימינג וכללי חזק ב K4 ללא כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלוo,

זקוקה למחשב חדש גם לגיימינג וגם לעבודה בסביבות 4K ללא כרטיס גראפי. את כרטיס ה1070 אקנה בעוד כמה זמן בחו"ל בציפייה לירידת מחירים.  

השאלון:

. מה התקציב המקסימאלי? K4
א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?  -  לנצל
ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ₪. רצוי לא לחרוג. 
2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה – אופיס, סרטים ואינטרנט.
א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)  - שימוש כבד: יומיומי ולאורך כל היום כולל פרנסה.
ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג
-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fallout 4, wicher
-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)  כרגע: 1060 בעתיד הקרוב ייקנה 4K

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך
4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך
5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?  - 6-7
6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא
7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?  הפעלה ואופיס 365
8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מגורים סמוכים לראשל"צ ורחובות. יחד עם זאת התרשמתי מstartpc  ומפלונטר
9. מתי מתוכננת קניית המחשב? דחוף
10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).
11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אולי כן אם יהיה צורך בייחוד בקשר להתאמות גרפיות. יחד עם זאת מעדיפה שלא. מעדיפה חומרה איכותית שתחזיק כמה שנים טובות גם אם יש לכך מחיר.
12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

הכרטיס הגראפי המתוכנן הוא ה1070 והוא ייקנה בעתיד הקרוב בחו"ל.

הרכבתי מפרט (STARTPC):

מעבד: 1859 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i7 6700 3.4Ghz + Gigabyte H170-D3H (DDR4) S1151

זכרון: 329 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14

דיסק קשיח: 365 ₪ - * חדש במלאי * - SSD Samsung 750 EVO 250GB SATA III

דיסק קשיח: 369 ₪ - WD 2T 3.5'' Sata3 Caviar BLUE 5400RPM 64MB 2 Years Warranty

כונן אופטי: 79 ₪ - * מבצע * - LG DVD-RW X24 GH24SCO

באנדל (מארז + ספק): 839 ₪ - * מבצע * - Fractal Design R5 Black + ANTEC 650W 80+ MODULAR

קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: למזומן 3959 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 4038 ₪

האם הוא מאוזן? טוב מבחינת איכות/עלות? בלי פקקים? לא יתחמם (+ כרטיס מסך 1070)?

בחרתי SSD סמסונג 750 ולא ה850. לא ממש מבינה מה ההבדל, שווה לשלם עוד 60 ₪ בשביל ה850?

האם שווה לקחת את הI7 6700  או שאין הבדל גדול מבחינת הדרישות שלי בינו לבין ה I5 6600?

ספק הכוח הנבחר מוצלח לדרישות ולמפרט?

אשמח גם לחוות דעת לגבי החנויות פלונטר וSTARTPC?

המון תודה לעוזרים

נערך על-ידי ellanew

פורסם
  • מחבר

תגובה? מישהו? אפילו בשביל לחזק את בחירותיי? אני לא מבינה כלום בחומרה והייתי שמחה לחיזוק לפני הקניה.

תודה מראש

פורסם

לא יודע לגבי כל המפרט (לדעתי המעבד קצת אוברקיל) אבל אני יודע ש-gtx 1070 לא יחזיק משחקים חדשים על 4K בהגדרות גבוהות. בקושי יחזיק 30FPS ממוצע עם הרבה נפילות. וזה בלי קשר לשאר המפרט. 

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובה. בנוסף, מה המשמעות של  חוסר ההתאמה בין מסך ה4K לכרטיס מסך 1070? לא לקנות את הכרטיס הנ"ל? כרטיס אחר יותר טוב? מסך אחר יותר טוב?

ושוב תודה

נערך על-ידי ellanew

פורסם

זה לא עניין של התאמה (או חוסר התאמה).

ככלל - ככל שהרזולוציה גבוהה יותר צריך כרטיס מסך חזק יותר*. משחק חדש בהגדרות גבוהות ירוץ חלק על gtx 1070 ברזולוציית 1080p. אבל אותו משחק באותן הגדרות יקרטע על 4K. 

אבל למה לקנות מחשב כ"כ חזק (ויקר - גם אחרי ירידת מחירים של כרטיסי מסך מדובר על סביבות 6000 ש"ח) אם אין לך מושג מה את קונה? לא חבל על הכסף? אפשר לחסוך המון במפרט הזה ועדיין לקבל מכונה מעולה.

* זה כמובן רלוונטי בעיקר עבור משחקים. בשביל אינטרנט ואופיס אין הבדל כמעט.

פורסם
  • מחבר

שלום ניצן ותודה

אשמח לכל חסכון כמובן. השיקול הוא שאני רוצה מחשב 'שיחזיק' ויפעל טוב כמה שיותר זמן. המחשב הקודם שלי החזיק כ8 שנים כאשר בחמש שש השנים הראשונות הוא היה נפלא ובשנתיים האחרונות קרטע עם משחקים עם הרבה דרישות גרפיות. המערכת שבניתי אז הייתה גם כן אוברקיל והיו שהרימו גבה אבל אני נהניתי משנים של שקט. בחרתי במעבד ה6700 כי ההפרש בינו לל6600 (שהוא היה בחירתי הראשונה) נראה לי משתלם. בהחלט ייתכן שאני טועה וכדאי לי לחזור ל6600. מוכרחה לציין שכמו בפעם הקודמת, כשאני מתחילה להתעמק בחומרה בא לי שיהיה לי מחשב חזק ומרשים... אבל גם אני לא אוהבת לזרוק כסף כך שאם יש לך הצעות חסכוניות אשמח לשמוע. 

ושוב המון תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים