עבור לתוכן

מפרט חזק עד בערך 10,000

Featured Replies

פורסם

שבת שלום חברים.

נתבקשתי להרכיב מפרט מחשב חזק שיתן את התמורה הטובה ביותר בתקציב לא מוגבל ודי הלכתי לאיבוד.

אני לא בקי מספיק בתחום כדי לתת מענה ולכן מבקש את עזרתכם.

מנסיונותיי להרכיב מפרט בעצמי הגעתי לסכומים של 10,000 שקלים אבל שוב, אין הגבלה ממשית לתקציב.

1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב מוגדר, נניח 10,000 שקלים

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להתפרע בחופשיות

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך לתמורה הטובה ביותר

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח ובדיקת תוכנה, וירטואליזציה.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד מאוד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 2160x3840 ושני מסכי 1080x1920

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימליות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? קשיחים וכונן אופטי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן, כבד

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה, ישנה אפשרות לרכישה באילת/חו"ל

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? אוגוסט, ניתן לחכות לספטמבר במידה וצפויות השקות חדשות.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). חיבור Type-C, רצוי חיבורים ל4 שקעי USB 3 לקדמת המארז

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לשמור על אפשרות שדרוג.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

המטרה פה היא מפלצת קטנה שתעבור OC ולא תוגבל בשום יישום בעתיד הקרוב.

במידה וריאלי, אין צורך להתבייש ממעבדי האקסטרים למיניהם.

בקווים כלליים:

לוח אם יציב לOC, חיבור Type-C ורצוי חיבורים ל4 שקעי USB 3.0 בקדמת המארז.
לא חושב שיש צורך ביותר מ16GB בשלב זה, רצוי בסטיק בודד.
מבחינת כרטיס גרפי אנחנו כנראה מדברים על 1080 8GB.
ישנו כבר SSD בחיבור PCI-E שעליו תשב המערכת ודרוש SSD נוסף בנפח 480GB למשחקים נבחרים.
ספק מודולארי ומארז מאוורר היטב, מרווח ונוח לניקוי בלי חשיבות לשקט. רצוי 4 חיבורי USB 3.0 קדמיים.

פורסם

Core i7 6800k

Gigabyte X99 gaming 5 (עם 8חיבורי USB3 אבל לצערי לא מצאתי עם TYPE C , אם תמצא ,לך על מה שמתאים לך)

HyperX Fury 2x16GB DDR4 RAM

Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming

Corsair 600W Active PFC Modular 80+ Bronze CX600M PSU

כרגע עומדים על 8500ש"ח לא כולל כוננים קשיחים(שאמרת שלא צריך לציין) וללא מארז (כי זה כבר בחירה יותר אישית לדעתי :P)

חשוב לציין שלא הוספתי קירור למעבד~~

נערך על-ידי MekoPelet

פורסם

או שאפשרי גם מערך אחר

Core i7 6700k

קירור מעבד בעקרון לבחירתך אבל אני בחרתי ב CORSAIR HYDRO H55

Asus Z170-A (עם 6 של 3.0 , אחד של 3.1 A ועוד אחד 3.1 C)

HyperX Fury 2x16GB DDR4 RAM

שתי GTX 1070 בSLI 

Corsair 750W Active PFC Modular 80+ Bronze CX750M PSU

גם זה ללא מארז או זכרון קשיח וזה מגיע ל9300 עם יותר כוח גראפי ממה שהצעתי קודם.

פורסם
  • מחבר

מהיכן החלקים?

האם קירור נוזלי עדיף על קירור אוויר למעבד בפער משמעותי? מחיטוט קצר ברשת נראה שהסוגייה לא פתורה.

פורסם

קירור נוזלי בדרך כלל מסוגל להשאיר את הטמפרטורות נמוכות יותר כשמעבד בOC גבוה יותר. בOC בינוני זה פחות משפיע.

כל החלקים השתמשתי במערכת הרכבת מחשב באתר של KSP . במידה ותמצא חלקים בזול יותר לך על זה.

פורסם
  • מחבר

לפי השוואות שקראתי הH55 והשאר בסדרה עד H110i נופלים מקירורי אוויר טובים כדוגמת U14S של Noctua שעלותם כמחצית. האם ההשקעה באמת שווה?

בנוסף, בגזרת המארז, R5 של Fractal Design נראה מאוד נוח לתחזוקה ומרווח, אך אני לא יודע לגבי האוורור, במיוחד כניסת האוויר מלפנים.

יש הצעות נוספות?

פורסם

אם זה יותר טוב בבנצ'ים שראית אז לך על זה . וכן המארז הזה טוב

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני בהחלט נוטה לכיוון ה6700k.

למה לוח האם שהצעת על פני Z170-A?

כרטיס המסך נראה לי מוגזם. שווה את ההוצאה?

עריכה:

מה אני מפספס? איפה ההודעות האלה?

Capture.PNG

נערך על-ידי GreenGlob

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים