עבור לתוכן

מחשב מתחמם יותר מדי, צריך קירור אחר?

Featured Replies

פורסם

היי חברה, המחשב שלי בן 3 כבר אם אני לא טועה, ועכשיו אחרי שהתפנה לי הרבה זמן התחלתי לשחק שוב.

הבעיה היא שאני שם לב שהמחשב נוטה ממש להתחמם, בייחוד המעבד והכרטיס מסך. בדקתי טמפרטורות עם speccy בזמן משחק והן היו די גבוהות (מצורפת תמונה).

פתחתי את המארז וניקיתי ממש בייסודיות, גם את הצלעות קירור של המאוורר וגם את הכרטיס מסך, והחלפתי משחה טרמית למעבד. (Arctic MX-4 אם זה משנה סוג המשחה)

המאוורר של המעבד עובד וגם שלושת המאווררים של הכרטיס מסך עובדים.

עדיין לא ראיתי הבדל, והטמפרטורות בערך אותו דבר..

המפרט שלי הוא

Intel Core i5-4570 3.2GHz - קירור סטוק

8GB DDR3 1600MHz

Gigabyte B85M-HD3

GTX 760 WindForce 3X OC Edition

SilverStone 500W

שמתי לב שכשאני משחק יש לי נפילות FPS קריטיות בקטעים שדורשים הרבה מהכרטיס מסך, והבנתי שזה קורה בגלל שהוא מתחמם.

אני משחק ב Zombie Army Trilogy, והוא אמור לעבוד על המחשב שלי חלק לפי הדרישות, כל ההגדרות על אולטרה.

מה אתם אומרים? זאת בעיה בקירור? או שאני צריך פשוט קירור חזק יותר?

מאמץ.png

מנוחה.png

פורסם

במידה והמעלות במאמץ הם מעולות.

תבצע ניטור רציף עם msi afterburner למעבד ולכרטיס ולזכרון (טמפ', אחוזי ניצול, fps) וכו' עם לוג כדי שנוכל לדעת מה קורה, בלי זה, זה סתם השערות.

פורסם
  • מחבר

מעולות? הבנתי שמעל 70 מעלות זה לא כל כך טוב לא?

לחבר שלי יש את אותו מחשב בדיוק, קנינו אותם ביחד, וכשאנחנו משחקים בקואופ של המשחק המחשב שלי מתחמם בזמן ששלו דווקא לא.

אין לו נפילות FPS בפיצוצים או דברים כאלה, לי יש והם ממש מקרטעות.

אני אבדוק בכל מקרה עם התוכנה ואחזור עם תגובה ולוג. תודה על המענה :)

פורסם

תבדוק בגוגל tj max עבור המעבד שלך ובאתר של nvidia טמפ' מקסימלית, אלו פחות או יותר הטמפ' המקסימלית שהם אמורים להגיע אליהם לפני האטה, בפועל לטווח ארוך מומלץ להיות כ15-20 מעלות פחות, אתה בכלל לא בקצה בעיקר בימים חמים כאלו, מה שכן בבדיקה רציפה אולי תגלה שהטמפ' שונות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

במידה והמעלות במאמץ הם מעולות.

תבצע ניטור רציף עם msi afterburner למעבד ולכרטיס ולזכרון (טמפ', אחוזי ניצול, fps) וכו' עם לוג כדי שנוכל לדעת מה קורה, בלי זה, זה סתם השערות.

תוכל להסביר לי איך התוכנה הזאת עובדת בדיוק? בהגדרות ראיתי באמת שאני יכול לעשות ניטור למה שאני אבחר, אבל לא הבנתי, אני פשוט מפעיל את המשחק?

או שיש הגדרה מסויימת שאומרת לו שעכשיו הוא ירשום הכל על לוג? ואיפה הלוגים נשמרים?

ציטוט של none77

תבדוק בגוגל tj max עבור המעבד שלך ובאתר של nvidia טמפ' מקסימלית, אלו פחות או יותר הטמפ' המקסימלית שהם אמורים להגיע אליהם לפני האטה, בפועל לטווח ארוך מומלץ להיות כ15-20 מעלות פחות, אתה בכלל לא בקצה בעיקר בימים חמים כאלו, מה שכן בבדיקה רציפה אולי תגלה שהטמפ' שונות.

אוקיי, אז למעבד המקסימלית היא 72, ולכרטיס מסך המקסימלים היא 97.

הקטע הוא שאת הטמפרטורות בדקתי כשהמשחק עדיין פעל, מזערתי אותו פשוט. השארתי את התוכנה ככה 5 דקות והטמפרטורות נשארו אותו דבר.

אני מבין שאני לא בקצה אבל זה פשוט ממש מוזר, כי אני מרגיש ירידה משמעותית אפילו במשחקים שהמחשב אמור להריץ אותם בלי בעיה..

פורסם

לא, הTcase 72 מעלות, מה שאתה מודד זה Tjmax, תוריד את התוכנה real temp ותבדוק, זה בסביבות 100 מעלות. לגבי הניטור, תחפש בהגדרות איפה שומרים את הלוג, חשוב להפעיל אותו, אחר"כ תשחק רגיל רצוי זמן ארוך יחסית של חצי שעה לפחות.

מה שניתן לראות מהלוג זה ירידת מהירות שעון, זה מה שחומרה עושה כדי להגן על עצמה, אחוזי ניצול של הכרטיס והמעבד, לראות עם הכרטיס מצליח להגיע לניצול בגבול עליון, צריכת זכרון וכו', מה שאמרתי לך, בלי הלוג הזה נוכל לקשקש עוד שנתיים.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב אז קצת בדיליי, אבל הרצתי מוניטורינג אך אין לי מושג איך אני מעלה לכאן את הלוג.

הוא נפתח דרך Rivatuner, ניסיתי לפתוח אותו עם מסמך טקסט וזה יצא ממש מבולגן.. יש עוד דרך להציג את זה יותר נוח?

או שלהעלות לכאן פשוט את הקובץ?

פורסם
  • מחבר

הקפצה, מישהו? אשמח ממש לעזרה..

פורסם

תעלה את הקובץ

פורסם
  • מחבר

הוא לא נותן לי להעלות לכאן קובץ ראר משום מה, מקבל שגיאה.

אז העלתי לאתר איחסון מגוגל.

https://uploadfiles.io/3e33c06

הקובץ השלישי (של השעה 21:29:19) הוא הקובץ בדיקה, הרצתי אותו בערך שעתיים כששיחקתי.

תודה (:

פורסם

בשביל תמונה שלמה יותר צריך גם fps וframe time.

לפי מה שהעלת

הטמפ' של הכרטיס מצויינות, על 72 מעלות.

הכרטיס מסך סה"כ עובד בניצולת גבוהה, יש נפילות שנראות סבירות, בלי הfps קשה לראות מה הולך כי זה השורה התחתונה, frame time מראה כמה זמן לוקח לרנדר פריים ז"א שיכול להיות fps ממוצע נגיד 50 אבל עם קפיצות קיצוניות בין 10 ל90 זה פחות טוב מקפיצות בין 40 ל60 עם זה יותר קל לנתח.

המעבד בטמפ' מעולה בקושי עובר את ה60 מעלות ובניצולת נמוכה שזה טוב כי זה אומר שהוא נותן לכרטיס מסך לנצל את עצמו.

משהו שאולי גורם לבעיות לפי הגרף כל כמה דקות זה שהutilization limit מקבל ערך 0, ז"א שלא מופעל בוסט, בגדול זה לא אמור לגרום לכלום בפועל זה יכול לגרום לתקיעות ראה קישור, אבל עד שלא רואים שזה מגובה בנפילת fps זה לא אומר כלום, בקיצור תחזור עם הנתונים שחסרים........

כמובן שעוד תגובות תמיד טוב.

אני חוזר למה זה קריטי, כי הfps והframe time זה השורה התחתונה.

למשל יכול להיות מצב שמישהו עם ניצולת 90-100% במעבד והכרטיס מסך שלא עובד על 70% ז"א הוא היה יכול לקבל יותר, מצד שני הfps גבוה והftame time בלי קפיצות גדולות, ז"א ששורה תחתונה הוא מבסוט.

בקיצור צריך לראות מה הקפיצות שדיברת עליהם.

https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/3ap4x6/what_is_utilization_limit_in_msi_afterburner/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים