עבור לתוכן

עזרה בבחירת מערך מסכים

Featured Replies

פורסם

השימושים הם כתיבת קוד, משחקים בהגדרות בינוניות וסרטים בבלוריי FHD של 20G-30G לסרט כי אני מפגר על כל הראש.
הם יחוברו כמו שמסתמן לכ. מסך GTX 1060, אולי RX 460 או אפילו ה1070 אם המחירים ירדו בעת קניית המחשב ( עוד כמה חודשים... או שאני אביא את זה מברלין בטיול שמתוכנן לספט'.... נראה )

הכי חשוב, אני רוצה לדעת מה דעתכם? לקחת 27 ראשי ועוד שניים קטנים במאונך בצדדים? ואם כן באיזה גדלים? שלושה של 24? או אולטרה ווייד ( שנראה לי ממש פח ) ?

כנראה שאשאר עם הFHD ולא אגיע ל2K, אבל אשמח להמלצות גם וגם.

זו השאלה העיקרית שלי כרגע. מעבר לכך, אשמח להמלצה בסכום של עד כ3000-4000 ש"ח סה"כ

תודה רבה מראש :)

נערך על-ידי natanel102030

פורסם
  • מחבר

UPצ'י

פורסם

ממליץ על מסכים ביחס של 16:10 לטובת פיתוח קוד. אני עובד עם כאלה בעבודה ומאז לא מוכן לחזור ל16:9. מהירות עם דגמי המסכים, ממליץ לך על שלישיה מאחד מהגדמים הבאים:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=912481

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=891744

שניהם מאוד טובים ונוחים לעיניים לעבודה ארוכה. היתרון של HP זה 5 שנות אחריות לעומת 3 טשל הדל, שהוא פורט לUSB3 לעומת USB2 בHP.

מבחינת הכיוונים האחרים, אני פחות בקי ואשאיר לאחרים להציע .

פורסם
  • מחבר

מבחינתי הUSB3 לוקח. התכנון הנוכחי שלי הוא שבעוד 3 שנים אוכל לחדש קצת את העסק אז מעבר ל3 שנות אחריות זה מיותר עבורי.

ככל הנראה אני אלך על 27 ועוד שניים קטנים בצדדים ( במאונך ) כי ככה אני נהנה ממסך גדול לסרטים וכד', בלי הפרעות או מסגרות באמצע, ובמשחקים תומכים או בעבודה מול חלונות מרובים יהיו לי המסכים בצדדים.

לצערי הם 24 ולא מצאתי בזאפ 16:10 בגודל של 27.... אם תוכל לעזור לי עם זה תבורך.

עריכה:

טוב, אין באמזון מסך 16:10 בגודל 27" בפחות מ2000 דולר. בטח שלא ילך לי.....

אז דל אמרת הא? חחחח

סתם, יש מישהו עם המלצה אחרת? 

פורסם

יכול לקנות מסך 16:9 כמסך ראשי ואת השניים הנוספים 16:10.

בנוסף, אם המסך המרכזי יהיה האב ל USB 3 פחות חשוב שהאחרים יהיו גם, ואז ה5 שנות אחריות מנצח.

מבחינת המלצות ל27" אין לי היכרות כל כך, ולכן אשאיר לאחרים להמליץ.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של snudler6

יכול לקנות מסך 16:9 כמסך ראשי ואת השניים הנוספים 16:10.

בנוסף, אם המסך המרכזי יהיה האב ל USB 3 פחות חשוב שהאחרים יהיו גם, ואז ה5 שנות אחריות מנצח.

מבחינת המלצות ל27" אין לי היכרות כל כך, ולכן אשאיר לאחרים להמליץ.

תקן אותי אם אני טועה, אבל בהנחה שהראשי הוא 16:9, אני אצטרך להשתמש במסכים המשניים ברזולוציה שתתאים לו, משמע 1080 רוחב. ( ואני ממש מקווה שאני טועה אבל זה אסימון שנפל לי כרגע ) ( לא ש1200 רוחב זה הרבה יותר טוב =\ )

פורסם

א. ארגיע אותך, אתה טועה :) אפשר לעבוד עם מספר מסכים ברזולוציה שונה. (אנחנו מדברים על הרחבה ולא שכפול של המסך, כן?)

ב. 1200 זה הרבה יותר טוב מ1080.

ג. אגב, רק לוודא, למה אתה מתכוון לחבר את המסכים? ווידאת שאפשר לחבר את כולם?

פורסם

דווקא האולטרה רחב מתאים לכל השימושים שלך. 

לכתיבת קוד ביחד עם שימושים נוספים באותו הזמן זה מתאים.

לצפייה בסרטים אין יותר טוב מזה כי רוב הסרטים הם רחבים.

למשחקים זה נותן יתרון ואמור להיות אידאלי.

החיסרון הוא המחיר ביחס ל 16:9. אבל מצד שני זה עדיף על כמה מסכים קטנים יותר ופחות טובים של 16:9 לפי דעתי.

אופציה נוספת היא מסך 4K.

אפשר לעשות יותר דברים במקביל.

מתאים לסרטים/תמונות/ווידאו ב- 4K. (אבל 16:9)

חיסרון/יתרון במשחקים תלוי בחומרה ומה שאתה מעדיף.

ופה אתה יכול לקנות מסך טוב במחיר סביר.

פורסם
  • מחבר

ציטוט של snudler6

א. ארגיע אותך, אתה טועה :) אפשר לעבוד עם מספר מסכים ברזולוציה שונה. (אנחנו מדברים על הרחבה ולא שכפול של המסך, כן?)

ב. 1200 זה הרבה יותר טוב מ1080.

ג. אגב, רק לוודא, למה אתה מתכוון לחבר את המסכים? ווידאת שאפשר לחבר את כולם?

א. כן, בטח שהרחבה.... ואני לא מדבר על רזולוציה שונה, אני מתכוון שחלון יהיה בגודל של חצי מסך בגובה, וכשאני אגרור אותו לצד הוא פתאום יתפוס חצי, או פי 2 ממה שהוא תפס בהתחלה.

ב. 

ג. כתבתי בתגובה הראשונה. אני אקנה מחשב בשווי של כ6000-7000 ש"ח שיתחבר אליהם. כרטיסי המסך הפוטנציאליים בתגובה הראשית.

בנוסף מחשב נוסף שישמש שרת NAS ובהתחלה יריץ שני דיסקים של5T בRAID 1 לספרייה של סרטים ויוטורנט. ביחד איתם סוויץ' עם פורטים של 1G.

אני הנדסאי תוכנה שמשתחרר בעוד 27 יום מהסדיר, ואני כבר עם הלפטופ שלי כמחשב בודד במשך חמש שנים. אמנם I7 עם כ. מסך ששורד כמו גדול, אבל פשוט כבר לא מספיק.

ציטוט של oOtalOo

דווקא האולטרה רחב מתאים לכל השימושים שלך. 

לכתיבת קוד ביחד עם שימושים נוספים באותו הזמן זה מתאים.

לצפייה בסרטים אין יותר טוב מזה כי רוב הסרטים הם רחבים.

למשחקים זה נותן יתרון ואמור להיות אידאלי.

החיסרון הוא המחיר ביחס ל 16:9. אבל מצד שני זה עדיף על כמה מסכים קטנים יותר ופחות טובים של 16:9 לפי דעתי.

אופציה נוספת היא מסך 4K.

אפשר לעשות יותר דברים במקביל.

מתאים לסרטים/תמונות/ווידאו ב- 4K. (אבל 16:9)

חיסרון/יתרון במשחקים תלוי בחומרה ומה שאתה מעדיף.

ופה אתה יכול לקנות מסך טוב במחיר סביר.

אני הבנתי שבהרבה משחקים כמו COD וCSGO בUW זה נראה זוועה.... אין תאימות וגם כשתופרים פאצ'ים, הבנתי שלא הכל יושב כמו שצריך.

בנוסף, זה 5000 ש"ח.....

4K סתם ישחק את המחשב הרבה יותר. FPS נמוך יותר.... מעדיף להישאר עם הFHD.

פורסם

בכל זאת אני חושב שכדאי לך UW. אז כמה משחקים לא ינצלו את זה ותשחק בעצם ב 27" מה קרה? (הנחתי 34" UW)

תחשוב איפה זה כן ישתלם.

לגבי 4K אני חושב שזה בעיקר תלוי באיזה משחקים אתה משחק. אם אתה משחק FPS וכ'ו אז בטח תרצה מספר פריימים גבוה. ואז עם כרטיס 1070 זה כנראה לא יספיק. אבל אם זה לא FPS אני מאמין שתסתדר.

בקיצור זה תלוי בשימושים שלך ובשיקולים נוספים שלך.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של oOtalOo

בכל זאת אני חושב שכדאי לך UW. אז כמה משחקים לא ינצלו את זה ותשחק בעצם ב 27" מה קרה? (הנחתי 34" UW)

תחשוב איפה זה כן ישתלם.

לגבי 4K אני חושב שזה בעיקר תלוי באיזה משחקים אתה משחק. אם אתה משחק FPS וכ'ו אז בטח תרצה מספר פריימים גבוה. ואז עם כרטיס 1070 זה כנראה לא יספיק. אבל אם זה לא FPS אני מאמין שתסתדר.

בקיצור זה תלוי בשימושים שלך ובשיקולים נוספים שלך.

משחקי FPS זה בעיקר המשחקים שאשחק וכן, חשוב לי FPS גבוהה. ( כן, השתמשתי בראשי תיבות לשני מושגים שונים, לכל הבני 10 שיגידו לי שאני טועה )

אבל משחקים יימרחו בכוח על כל המסך, לא? אפשר לשחק ולהגדיר להם קצוות שחורים?

בנוסף, שוב, המחירים יחסית בשמים. נראה לכם שהם ירדו בעוד חודשיים-שלושה?

פורסם

לא נראה לי שהמחירים ירדו בקרוב. אבל אין לי מקור או משהו.

לפי מה שהבנתי מסיקורים ביוטיוב על מסכים רחבים זה שבמידה והמשחק לא תומך ברוחב אז הוא יציג קצוות שחורים. כלומר אתה משחק ב 27 אינץ' על רזולוציה 2K (או FHD בהתאמה למסך).

פורסם
ציטוט של natanel102030

,אני מתכוון שחלון יהיה בגודל של חצי מסך בגובה, וכשאני אגרור אותו לצד הוא פתאום יתפוס חצי, או פי 2 ממה שהוא תפס בהתחלה.

לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון. נניח שאתה מעביר חלון למסך אחר, אז את מגדיל אותו ומתאים אותו למסך שהעברת אליו. נגיד ואתה פותח ide בראשי, shell בשני, ודפדפן בשלישי. כל אחד אתה מגדיל לתוך אותו חלון, והוא יתפוס באופן מלא את המסך בלי צורך להשתמש ברק חלק מהמסך.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של oOtalOo

לא נראה לי שהמחירים ירדו בקרוב. אבל אין לי מקור או משהו.

לפי מה שהבנתי מסיקורים ביוטיוב על מסכים רחבים זה שבמידה והמשחק לא תומך ברוחב אז הוא יציג קצוות שחורים. כלומר אתה משחק ב 27 אינץ' על רזולוציה 2K (או FHD בהתאמה למסך).

כמו שאמרתי, אני אצטרך לברר את זה.

ציטוט של snudler6

לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון. נניח שאתה מעביר חלון למסך אחר, אז את מגדיל אותו ומתאים אותו למסך שהעברת אליו. נגיד ואתה פותח ide בראשי, shell בשני, ודפדפן בשלישי. כל אחד אתה מגדיל לתוך אותו חלון, והוא יתפוס באופן מלא את המסך בלי צורך להשתמש ברק חלק מהמסך.

מדובר על חלון בגודל קבוע כמו מחשבון לצורך העניין. פאק קשה להסביר את מה שאני רוצה.... מצטער מראש על הכאב-ראש:

משמע:

DbnykrG.jpg

מפה אני מבין שבמסך הימני:

- מה שמעל לפס הוורוד יהיה מקביל למסך הראשי.

- מה שמתחת לפס הוורוד יהיה בכלל מתחת למסך הראשי.

לפי זה, צילום מסך ייתן לי את התוצאה הבאה:

W9cz12U.jpg

( עזבו את הפואנטה שהרקע לא ייראה ככה וכאלה.... תאכלס הסקריןשוט יגיע בגודל כזה עם מלבן ריק איפה שציינתי )

עד כמה מה שאני אומר נכון או לא נכון? איך זה עובד בדיוק?

כרגע אני בWIN7 עם לפטופ ומסך חיצוני וככה אני מקבל תצלומי מסך. זה השתנה בWIN10 או שעדיין ככה?

פורסם

נראה לי שבגלל שאתה רגיל ללפטופ ההבדל נראה לך נוראי. אבל ההבדל בין מסך 27 16:9 למסך 24 16:10 הוא לא כזה גדול ולכן, סטיות כאלו יהיו בו מינוריות.

בוא נגיד שאתה מיישר את המסכים לפי הקו העליון שלהם, גובה המסך של ה27 יהיה 33.5 סמ עבור 1080 פיקסלים. זה מתוך ה43 סמ של מסך ה24 על 1920 הפיקסלים לאותו ציר. כלומר יהיה סטייה של 400 פיקסלים או של 9 סמ. כל זה, לא כזה הרבה, וממרחק סביר בקושי תראה. ההבדלים בגדלי חלונות, יהיה אפילו יותר מינורי.

אם תסתכל על מערך כזה image.png

תראה שהצילום מסך שהעלית נראה הגיוני בהשוואה לאיך שהמסכים באמת מסתדרים על השולחן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים