עבור לתוכן

ראוטר "קורס"

Featured Replies

פורסם

יש לי ראוטר dlink 655
הראוטר מחובר להוט בוקס (שמשמש כמודם), לראוטר מחובר סוויצ מנוהל עם 8 יציאות (כל היציאות של הראוטר והסוויצ מחוברות), ובנוסף מחובר לראוטר AP בצורה קווית באמצעות רשת החשמל.
לפחות פעם ביום הראוטר קורס וכתוצאה מכך גם הרשת ואינטרנט בבית.
בזמן הקריסה כשאני מתחבר לראוטר רואים שהוא נמצא במצב אתחול ולאחר מכן הראוטר חוזר למצב תקין וחוזר חלילה.
החלפתי את הראוטר עם אחר שיש לי tplink 1043, וגם איתו התופעה חוזרת לפחות פעם ביום (רק שאיתו צריך לנתק מהחשמל ולהחזיר שוב).
מה הסיבה לכך?
האם הראוטרים האלה "פשוטים" מידי ולכן לא עומדים ב"עומס" ?
או שבכלל משהו בחיבורים שלי גורם לזה?              

פורסם

אין סיבה אינהרנטית שראוטר יקרוס.

אני עובד עם TPLINK 1043 עם קושחה אלטרנטיבית, openwrt ומאד מרוצה, ולא סובל משום נפילות. אם יש לך סוויצ׳ מנוהל זה ממש זווג מוצלח כי ע״י שדרוג ל- openwrt תוכל לנצל יותר טוב תכונות כמו VLAN בסוויצ׳ למשל יצירת רשת מבודדת לגלישה באינטרנט שלא מחוברת לשאר הפורטים.

אולי יש בעיה בשקע החשמל שגורמת לקפיצות מתח?

פורסם
  • מחבר

אצלי ה 1043 עם הקושחה המקורית, אני אשנה ל openwrt ואבדוק.

לא עשיתי זאת כיוון שגם ה 655 קרס וחשבתי שהסיבה אחרת.

בכל מקרה אבדוק.

יש עוד תובנות אולי ?

ה vlan יכול לעזור כיוון שיש אצלי שרת קבצים שאין צורך שתהיה לו גישה לאינטרנט.

פורסם
  • מחבר

עדכנתי ל openwrt  אבל לא הצלחתי להפעיל את האינטרנט (לא מצאתי dynamic ip), בינתיים חזרתי לקושחה הרשמית.

ניסיתי גם ddwrt  ולא מצאתי dynamic ip.

מה צריך להגדיר בקושחות האלה ?

פורסם

בקושחות צד שלישי אלה, ה-DYNAMIC IP נקרא AUTOMATIC CONFIGURATION - DHCP - וזה עובד בלי בעיה מול רשת הכבלים של הוט.

פורסם
  • מחבר

תודה. אנסה שוב.

אגב, איזו קושחה יציבה ואמינה יותר, ddwrt או openwrt ?

פורסם

אני חושב שאין תשובה מוחלטת לשאלה שלך.  ההבדל בין שתי הקושחות הללו הוא בעיקר ברמת הסיבוכיות שלהן - ה-DD_WRT נחשבת יותר ידידודית למשתמש הסטנדרטי בעוד ש-OPENWRT היא יותר מורכבת ומיועדת למי שיש לו רקע טוב עם נתבים והגדרתם.

פורסם
  • מחבר

התקנתי שוב את הקושחות

ב openwrt לא מצאתי את AUTOMATIC CONFIGURATION - DHCP

ב ddwrt אכן היה AUTOMATIC CONFIGURATION - DHCP  אבל לא הצלחתי להתחבר לאינטרנט (החיבור אצלי ללא חייגן)

האם צריך להגדיר משהו נוסף ?

כרגע שוב חזרתי לקושחה המקורית שם מוגדר dynamic ip ובכל עובד, הבעיה שהראוטר ממשיך לקרוס מידי פעם.

פורסם

יתכן בהחלט שהבעיה נובעת מחומרה חלשה של הראוטר

פורסם
  • מחבר

רכשתי ראוטר "חזק" יותר.

הבעיות נפתרו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים