עבור לתוכן

חלקים למחשב לעריכת וידאו, 3000-4000 שקלים

Featured Replies

פורסם

שלום,
כיום יש לי מחשב מבוסס i5-2500k עם 16GB זכרון ולפני שנתיים הוספתי לו SSD של אינטל (240GB) והוא מספיק לי לרוב שימושי היום יום.

לאחרונה התחלתי קצת לערוך סרטונים והוא קצת מתקשה.

אני טס לארה"ב בקרוב ואוכל להביא משם גם קצת חלקים (נגיד ראיתי שלקנות i7-6700k זול יותר בכ 400 שקלים בארה"ב).

אשמח לקבל המלצה למפרט, ולחלקים שאוכל לקנות שם (כמו מעבד, זכרונות אולי לוח אם וכרטיס מסך)

בנוסף יש לי 2 מסכים של דל שמחוברים למחשב ואיתם אני עובד (יש להם חיבורי DVI), ועוד טלויזיה שמחוברת (ב HDMI) כדי לצפות בסרטים מידי פעם, לכן צריך לפחות 3 יציאות למסך, אז אולי צריך להוסיף כרטיס מסך..

כרטיס מסך שיש לי היום:  GTX460 

ספק ומארז שיש לי היום:  Cooler Master Elite 335 PLUS + Antec EarthWatts 500W

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת וידאו (שאיפה להצליח גם לערוך 4K@24FPS), תכנות (אנדרואיד סטודיו), מכונות וירטואליות.. (לא מיועד משחקים)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, פרמייר, אנדרואיד סטודיו, VMWARE

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכי מחשב: 1680x1050 טלויזיה: 1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אולי בעתיד

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. חלקים אפשר מארה"ב

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע-שבועיים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: מעדיף לעשות קניה בשלבים.. את הדברים החשובים עכשיו ולאט לאט להשתדרג. אולי אפשר להשתמש בחלק מהרכיבים של המחשב הנוכחי

על מה חשבתי בינתיים:

Intel Core i7-6700K - 350$
MSI Z170A SLI Plus LGA 1151 Intel Z170 HDMI - 140$
EVGA GeForce GTX 950 02G-P4-2956-KR 2GB SC - 155$
G.SKILL NT Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 2400 - 54$
Noctua NH-U12S - 62$
----
761$

דיסקים קשיחים ו SSD מהמחשב הנוכחי.
האם הספק של המחשב הנוכחי יספיק? ואם לא, אז איזה ספק + מארז אפשר לרכוש בארץ שיעשו את העבודה?

תודה :)

נערך על-ידי itaysp

פורסם
  • מחבר

תודה על התייחסותך, אבל המחשב לא מיועד לעריכת סרטים כעבודה, אלה כתחיביב.
אם אני מצלם סרטונים בגופרו או במצלמה אחרת ורוצה לעשות עריכה בסיסית, אז זו המטרה.

כרגע גם ב 1080 המחשב שלי מגמגם.. ואם אפשר בתקציב הדל הזה להגיע גם ל 4K אני יותר מאשמח.. 

איזה ספק אני צריך כדי להחזיק את המערכת שהצעתי או מערכת אחרת דומה שתוכל להציע בתקציב שתתן לי את המקסימום מהתקציב?

תודה :)

פורסם
  • מחבר

לערוך 1080 אני מצליח, אבל זה קצת מקטרע אבל עוד זה סביל..
בקבצים באיכות של 2.7K, אם אני מעתיק אותם ל SSD אני יכול לנגן אותם עם קרטועים קלים, אבל אם אני מוסיף קצת אפקטים - אני לא יכול כבר לעשות תצוגה מקדימה של הסרטון.. הוא פשוט נתקע או מדלק על האפקטים..

4K בכלל אין על מה לדבר..

אין לי מושג למה זה מקרטע, אני מוכן להתפשר על עריכה של סרטי 2.7K בינתייים ולמשוך עוד עם המערכת הזו..
אולי יש פה איזה צוואר בקבוק איפשהו שאפשר לשדרג רק אותו?
אולי הדיסקים הקשיחים "עייפים" (אני לא מעתיק את הקבצים שאני רוצה לערוך ל SSD כל פעם) אולי להוסיף זכרון? אולי זה בגלל שהדיקים שלי עם בקר SATA ישן ואיטי יותר?

זה המפרט הנוכחי:

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K
Intel BLKDH67CL Socket 1155 H67 CHIPSET
G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB DDR3 1333Mhz CL9 x 4  (16GB)
Samsung 1TB  Sata F3 HD103SJ  - זה הדיסק שבו אני שומר את הסרטים
Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ
TwinTech GeForce GTX460 1024MB XT OC Edition GDDR5
Seagate Desktop HDD ST2000DM001 2TB 
SSD 240G|INTEL SSDSC2CT240A3K

Cooler Master Elite 335 PLUS + Antec EarthWatts 500W

נערך על-ידי itaysp

פורסם
  • מחבר

אני עכשיו משתמש ב Sony Vegas אבל מתכנן לעבור לפרמייר גם.

אם אקנה דיסק קשיח חיצוני עם USB 3, זה יתן איזהשהו שיפור לעומת הבקר SATA הישן שיש לי על הלוח אם ובדיסקים הקשיחים?

כשהתחלתי לחפש גם פתרונות מצאתי שיטת עריכה שנקראת Proxy Editing ובה לפני העריכה אני מוריד את איכות הקובץ והרזולוציה, עורך אותו, ואז מחליך בתוכנה לקבצים המקוריים..
זה יכול להיות פתרון זמני ואוכל למשוך עוד קצת עם המערכת..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים