עבור לתוכן

מה יותר קל? WIN10 או WIN7?

Featured Replies

פורסם

שלום

איזה מערכת הפעלה יותר קלה על המחשב ?

יש 4ג' זכרון פנימי ומעבד G2020

מה עדיף שהוא יריץ מבחינת מהירות שימוש ? WIN10 או WIN7?

לא להכניס לשיקולים כסף וכו' רק מהירות שימוש 

תודה

פורסם

ברמת העיקרון כל מערכת הפעלה חדשה יודעת להשתמש קצת יותר טוב במשאבים של המערכת.

לדעתי האישית (ואני לא מתכנת על או משהו) עדיף ווינדווס 10.

אגב, יצא לי להתקין ווינדווס 10 על מחשב עם פנטיום 4 כפול ליבה, ווללאק - רץ כמו שצריך :)

פורסם

בניגוד כמעט לכל העולם וכל המבחנים אני אומר שחלונות 7 מהירה וקלה יותר מחלונות 10.

בנייד שלי ב 7 לא שומעים את המאוורר בכלל. ב 10 תמיד  שומעים את המאוורר. זה

אומר שה 10 מעמיסה יותר את המעבד (בכ 15 אחוז וזה גם מה שבדיקת הביצועים והחום מאשרים).

רק בגלל הרעש אני כמעט ולא משתמש ב 10 .

פורסם

אנחנו לא ממש עוזרים לבחור עם שתי המלצות מנוגדות לגמרי :biglaugh:

אגב, אם ביצועים זה המדד החשוב ביותר, אפשר לשקול להשתמש בלינוקס כלשהי, יש הפצות קלות מאוד על המעבד ושימושיות כמעט כמו ווינדווס.

פורסם

תראה בתכל'ס הן אמורות להיות אותו הדבר בדיוק מבחינת משאבים.

מניסיון שלי עם 7 יש לה 2 בעיות,

בפעם הראשונה שתתקין תצטרך לבצע איזה עשר שעות + של עדכונים אלא אם תעשה את ההליך הזה: http://www.howtogeek.com/255435/how-to-update-windows-7-all-at-once-with-microsofts-convenience-rollup/

דבר שני מניסיוני על גבי כמות משמעותית של מחשבים שמריצים והריצו Windows 7 יש שם בעיה שאחרי תקופה של שנה+ ייתכן מאוד - שוב פעם אני חוזר - ייתכן מאוד שהיא תהפוך לאיטית וכבדה בצורה מחרידה. הכל תלוי במה שאתה תעשה איתה ובשימושים שלך אבל זה מניסיוני.

הבדל עיקרי,

עד 7 כולל היה דור אחד של מערכות הפעלה מיקרוסופטיות. מ8.1 ומעלה (כולל 10) זה דור חדש יותר שיש בו שני פיצ'רים עיקריים שאין ב7 ואולי הם יעניינו אותך.

1. חשבון מיקרוסופט: אתה יכול להתחבר למחשב במקום עם יוזר לוקאלי עם יוזר של outlook.com למשל או הGmail שלך בתור המשתמש. היתרון העיקרי הוא סינכרון אם יש לך יותר ממכשיר אחד.

2. Windows Store , בתכל'ס דומה מאוד ל App Store של אפל או ה Google Play. אפליקציות שבגדול אמורות לרוץ זהה על כל פלטפורמה שמריצה ווינדוס. זה לדעתי (בהנחה שאתה לא משתמש בהתקן נייד כמו סלולרי או טאבלט) יותר משמעותי לארגון שם אתה יכול לפתח אפליקציה ארגונית והיא תעבוד על כלל מכשירי החברה (נייד \ נייח \ טאבלט \ סלולרי וכולי).

בנוסף יש טכנולוגיות שזמינות רק ב10 למשל DriectX12 (אם אתה גיימר זה משהו שאתה עלול להתעניין בו) וכיו"ב.

לדעתי אפילו אם אתה מחליט להתקין את 7 יש לך את ה29 ביולי לשדרג בחינם אין כסף ל10. השדרוג ברגע שמתבצע מבצע רישום של חומרת המחשב שלך ככה שבעתיד מתי שתרצה תוכל להתקין על אותו המחשב את 10 בלי סיריאל ובלי בעיות. אז אפילו אם תתקין את 7 תעשה את השדרוג החינמי הזה ל10 כדי שיהיה לך רישיון 10 חינם לעתיד מוכן בצד לרגע שתיהיה חייב את עשר.

אני אישית ממליץ על 10.

פורסם

7/8/10    כולם טובות מבחינת  ביצועים  ,  ויסטה ו XP   מיושנות יותר מדי וצריך להוציא אותם לפנסיה .
מומלץ יהיה ל7 או 8   לכבות את  העידכונים לגמרי , ומדי פעם להדליק  ולעדכן ולסגור בחזרה .
כי אחרת  התהליך של העידכונים  יקח הרבה  משאבי עיבוד . 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים