עבור לתוכן

מתלבט בין 6700K לבין 6800K

Featured Replies

פורסם

היי,

אמ;לק: קונה מחשב חדש עם 1080 SLI ומתלבט לגבי מעבד.

קישור לפוסט המקורי שלי מהפורום של ייעוץ לגבי הרכבת מפרט:

לצערי לא ממש מגיבים שם אז החלטתי לשאול כאן:

המחשב מיועד לגיימינג, האם יש סיבה לקנות משהו שהוא לא 6700k? נראה שאין שיפור בביצועי גיימינג לא עם 6800K ולא עם 6850K.

חוץ מזה, cannonlake (דור 8 של מעבדי אינטל שינחת עוד שנה וחצי) יגיע עם סוקט 1151, כך שניתן יהיה לשדרג.

לעומת זאת הסוקט של skylake-x יהיה שונה מ2011-3, ולא יהיה מקום לשדרוג (ככה הבנתי).

דעתכם?

ואם אני הולך על 6700k, איזה לוח אם הייתם ממליצים מבין 2 אלה:

Asus MAXIMUS VIII HERO Intel Z170

Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7

תודה.

פורסם

לגיימינג - נטו 6700K, המעבד הטוב ביותר לגיימינג עם כרטיס מסך בודד, וברוב הפעמיים גם עם שניים.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של djelectric

לגיימינג - נטו 6700K, המעבד הטוב ביותר לגיימינג עם כרטיס מסך בודד, וברוב הפעמיים גם עם שניים.

תודה, מה לגבי ההבדל בין הלוחות אם?

פורסם

אם להיות כנה, שניהם בזבוז של כסף, ואת זה אני רושם למישהו שרוצה לקנות 6700K

מה הציפיות שלך מלוח האם? מה אתה מצפה להוציא ממנו?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של djelectric

אם להיות כנה, שניהם בזבוז של כסף, ואת זה אני רושם למישהו שרוצה לקנות 6700K

מה הציפיות שלך מלוח האם? מה אתה מצפה להוציא ממנו?

SLI + OC + תמיכה בסוגי USB החדשים למיניהם (אחרי שדרוג מעבד לא תהיה בעיה להשתמש בהם).

והאמת, גם מראה משחק כאן תפקיד עבורי.

על איזה לוח היית ממליץ? יש באופן כללי העדפה בין asus לgigabyte?

פורסם

ראשית, תתחדש ותהנה..

לי יש את ה- Gigabyte Gaming7 עם 6700K. הכל פיקס ועובד נהדר.

אישית מעדיף את המוצרים של גיגהבייט מניסיון טוב איתם - 0 תקלות אצלי (אבל אין ספק שחלק מהלוחות של אסוס לא נופלים מהם).

לעניין מראה - זה אינדבידואלי. הלוח נראה נהדר במארז שיכול להציג אותו (לי יש Corsair 760T עם קירור 110GT).

כמו שאמרו לך, לוח הוא פונקציה של מה שאתה צריך ממנו, לא רק תאימות סוקט למעבד... 

אני אישית מנוסה ב- OC ומשחק עם זה (דואל ביוס וכפתורי OC יעודיים זה נחמד), אוהב אודיו איכותי - SB על הלוח, מראה נוח שניתן לשינוי (תאורת לד שמגיבה לטמפרטורה או מקצב), סלוטים של M.2 היו חשובים לי - אז זו הייתה הבחירה שלי, תרם לבחירה השילוב היפה בתוך המארז... 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של meirzr

ראשית, תתחדש ותהנה..

לי יש את ה- Gigabyte Gaming7 עם 6700K. הכל פיקס ועובד נהדר.

אישית מעדיף את המוצרים של גיגהבייט מניסיון טוב איתם - 0 תקלות אצלי (אבל אין ספק שחלק מהלוחות של אסוס לא נופלים מהם).

לעניין מראה - זה אינדבידואלי. הלוח נראה נהדר במארז שיכול להציג אותו (לי יש Corsair 760T עם קירור 110GT).

כמו שאמרו לך, לוח הוא פונקציה של מה שאתה צריך ממנו, לא רק תאימות סוקט למעבד... 

אני אישית מנוסה ב- OC ומשחק עם זה (דואל ביוס וכפתורי OC יעודיים זה נחמד), אוהב אודיו איכותי - SB על הלוח, מראה נוח שניתן לשינוי (תאורת לד שמגיבה לטמפרטורה או מקצב), סלוטים של M.2 היו חשובים לי - אז זו הייתה הבחירה שלי, תרם לבחירה השילוב היפה בתוך המארז... 

עזרת מאוד!

פורסם
ציטוט של elikh

עזרת מאוד!

בכיף. תהנה.

פורסם
ציטוט של elikh

חוץ מזה, cannonlake (דור 8 של מעבדי אינטל שינחת עוד שנה וחצי) יגיע עם סוקט 1151, כך שניתן יהיה לשדרג.

לתושבת 1151 מתוכננים 3 דורות של מעבדים - ה Skylake (הדור השישי והנוכחי), ה Kaby Lake (הדור השביעי, שלדעתי הוא פשוט סדרון "ריענון" למעבדי ה Skylake) וה Cannonlake (הדור השמיני, שהוא בעיקר מיזעור ל 10nm), מה שאומר שאכן תהיה תאימות פיזית בין המעבד ולוח האם. העניין הוא שאני לא יכול להבטיח לך בוודאות מוחלטת שמעבדי ה Cannonlake יעבדו עם לוחות האם הקיימים (המבוססים על ערכות השבבים מסדרת 100) - ניסיון העבר (הרחוק) בנוגע לתושבת 775 מלמד כי למרות שיש תאימות פיזית בין התושבת והמעבד הדבר לא מבטיח שהמעבד יעבוד בלוח האם. יש לציין כי עם מעבדי ה Kaby Lake אמורה לצאת גם סדרת ה-200 של ערכות השבבים ומעבד ה Cannonlake אמורים לעבוד איתה, אבל אני לא יודע אם בוודאות תהיה תאימות לערכות שבבים מסדרת ה-100. יותר מזה - גם אם תהיה תאימות לערכות השבבים עדיין יכול להיות מצב שבו המעבדים יצטרכו מערכת כח שונה מזו הקיימת בלוחות האם הנוכחיים ולכן לא יהיה אפשר להפעילם בלוחות האם הנוכחיים (שוב, כבר קרו דברים כאלו בעבר, זה לא שאני זורק סתם דברים לאוויר).

ציטוט של elikh

תמיכה בסוגי USB החדשים למיניהם (אחרי שדרוג מעבד לא תהיה בעיה להשתמש בהם).

על מה בדיוק אתה מדבר? שידרוג מעבד לא יוסיף לך חיבורי USB 3.1 ללוח האם. אם קנית לוח אם שבו חיבורי ה USB 3.1 היחידים נובעים מבקר צד שלישי אז שדרוג המעבד לאחד מהדור השביעי או השמיני לא ישנה זאת. חיבורי USB 3.1 "טבעיים" (כאלו הנובעים מערכת השבבים ולא מבוססים על בקר צד שלישי) צפויים להיות רק בלוחות האם המבוססים על ערכות השבבים מסדרת ה-200.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

לתושבת 1151 מתוכננים 3 דורות של מעבדים - ה Skylake (הדור השישי והנוכחי), ה Kaby Lake (הדור השביעי, שלדעתי הוא פשוט סדרון "ריענון" למעבדי ה Skylake) וה Cannonlake (הדור השמיני, שהוא בעיקר מיזעור ל 10nm), מה שאומר שאכן תהיה תאימות פיזית בין המעבד ולוח האם. העניין הוא שאני לא יכול להבטיח לך בוודאות מוחלטת שמעבדי ה Cannonlake יעבדו עם לוחות האם הקיימים (המבוססים על ערכות השבבים מסדרת 100) - ניסיון העבר (הרחוק) בנוגע לתושבת 775 מלמד כי למרות שיש תאימות פיזית בין התושבת והמעבד הדבר לא מבטיח שהמעבד יעבוד בלוח האם. יש לציין כי עם מעבדי ה Kaby Lake אמורה לצאת גם סדרת ה-200 של ערכות השבבים ומעבד ה Cannonlake אמורים לעבוד איתה, אבל אני לא יודע אם בוודאות תהיה תאימות לערכות שבבים מסדרת ה-100. יותר מזה - גם אם תהיה תאימות לערכות השבבים עדיין יכול להיות מצב שבו המעבדים יצטרכו מערכת כח שונה מזו הקיימת בלוחות האם הנוכחיים ולכן לא יהיה אפשר להפעילם בלוחות האם הנוכחיים (שוב, כבר קרו דברים כאלו בעבר, זה לא שאני זורק סתם דברים לאוויר).

על מה בדיוק אתה מדבר? שידרוג מעבד לא יוסיף לך חיבורי USB 3.1 ללוח האם. אם קנית לוח אם שבו חיבורי ה USB 3.1 היחידים נובעים מבקר צד שלישי אז שדרוג המעבד לאחד מהדור השביעי או השמיני לא ישנה זאת. חיבורי USB 3.1 "טבעיים" (כאלו הנובעים מערכת השבבים ולא מבוססים על בקר צד שלישי) צפויים להיות רק בלוחות האם המבוססים על ערכות השבבים מסדרת ה-200.

אוקיי תודה, טוב לדעת שתאימות סוקט לא מבטיח עבודה בפועל, אתחשב בזה.

אבל אני מניח שבכל מקרה גם אתה ממליץ על 6700k נכון?

לגבי 3.1, אני יצאתי מנקודת הנחה (שגויה כנראה) שיש חיבורי 3.1 בלוחות אם z170, אבל בפועל אפשר יהיה להשתמש בהם רק אם גם המעבד תומך בזה, וזה יקרה החל מKABY LAKE. אתה אומר שאין קשר בין המעבד לעבודה מול 3.1 בעצם?

פורסם

ברור שחיבורי ה-USB 3.1 שיש בלוחות אם עובדים עם המעבדים הקיימים היום

פורסם
ציטוט של elikh

לגבי 3.1, אני יצאתי מנקודת הנחה (שגויה כנראה) שיש חיבורי 3.1 בלוחות אם z170, אבל בפועל אפשר יהיה להשתמש בהם רק אם גם המעבד תומך בזה, וזה יקרה החל מKABY LAKE. אתה אומר שאין קשר בין המעבד לעבודה מול 3.1 בעצם?

בחלק מלוחות האם המודרניים (אלו המבוססים על ערכות השבבים מסדרת ה-100 של אינטל, כמו ה Z170) אכן יש חיבורי USB 3.1. חיבורים אלו נובעים מבקר צד שלישי (שבב) שיצרני לוחות האם הוסיפו ללוח האם, והם עובדים בצורה תקינה. אין קשר בין המעבד שמותקן לבין חיבורי ה USB 3.1. למעשה, אפשר להוסיף חיבורי USB 3.1 כמעט לכל מחשב, גם כזה בן 10 שנים, פשוט ע"י הוספת כרטיס הרחבה.

רק שיהיה ברור - עם מעבדי ה Kaby Lake אמורה להשתחרר גם סדרת ה-200 של ערכות השבבים של אינטל, כאשר בערכות השבבים האלו אמורה להיות תמיכה מובנית ב USB 3.1, בדיוק כמו שבערכות השבבים הנוכחיות יש תמיכה מובנית ב USB 3.0. למעשה, אני מניח שיהיה אפשר לקנות לוח אם המבוסס על ערכת שבבים מסדרת ה-200 שנותן חיבורי USB 3.1 "טבעיים" ומעבד ממשפחת ה Skylake, כך שעדיין חיבורי ה USB 3.1 ה"טבעיים" יעבדו.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

בחלק מלוחות האם המודרניים (אלו המבוססים על ערכות השבבים מסדרת ה-100 של אינטל, כמו ה Z170) אכן יש חיבורי USB 3.1. חיבורים אלו נובעים מבקר צד שלישי (שבב) שיצרני לוחות האם הוסיפו ללוח האם, והם עובדים בצורה תקינה. אין קשר בין המעבד שמותקן לבין חיבורי ה USB 3.1. למעשה, אפשר להוסיף חיבורי USB 3.1 כמעט לכל מחשב, גם כזה בן 10 שנים, פשוט ע"י הוספת כרטיס הרחבה.

רק שיהיה ברור - עם מעבדי ה Kaby Lake אמורה להשתחרר גם סדרת ה-200 של ערכות השבבים של אינטל, כאשר בערכות השבבים האלו אמורה להיות תמיכה מובנית ב USB 3.1, בדיוק כמו שבערכות השבבים הנוכחיות יש תמיכה מובנית ב USB 3.0. למעשה, אני מניח שיהיה אפשר לקנות לוח אם המבוסס על ערכת שבבים מסדרת ה-200 שנותן חיבורי USB 3.1 "טבעיים" ומעבד ממשפחת ה Skylake, כך שעדיין חיבורי ה USB 3.1 ה"טבעיים" יעבדו.

תודה! באמת יש בזה יתרון ששווה המתנה לסדרת ה200 וKABYLAKE?
מה לגבי המעבד? מסכים לגבי ה6700K?

פורסם
ציטוט של smalul

זה משנה אם usb 3.1 נובע מבקר צד שלישי או שהוא מגיע עם הלוח אם עצמו? הרי בסופו של דבר מאחורי המארז זה אותה יציאה לו?

פורסם

@elikh

1. לא נהוג לצטט הודעה שנמצאת בדיוק מעל ההודעה שלך בשלמותה - ההנחה היא שהתגובה שלך היא להודעה שמעליך. כמובן שאם אתה רוצה להתייחס לחלקים מסויימים אתה יכול לצטט אותם.

2. אם אתה מתכנן לקנות מערכת המבוססת על תושבת 1151 ואתה רוצה את המעבד החזק ביותר האפשרי, אז כרגע מדובר ב Core i7-6700K. מעבד זה גם יאפשר לך לבצע המהרה (אם תהיה מעוניין בכך). היות ונראה שהתקציב אינו מהווה בעיה עבורך ושאתה מעוניין במחשב הכי טוב שניתן לקנות כיום (בכל זאת, אתה מתכנן לקנות 2 כרטיסי מסך מסוג GTX 1080), כמובן שעדיף שתקנה מעבד כזה ולא מעבד חלש יותר.

השאלה היא באמת האם לבחור במעבד Core i7-6700K בעל תושבת 1151 או במעבד Core i7-6800K בעל תושבת 2011-3. השיקולים שאתה צריך לעשות הם:

א. קודם כל, אני לא יודע עד כמה התקציב שלך לא מוגבל, אבל יש לקחת בחשבון שמדובר כאן בהפרש כספי לא זניח.

ב. המעבד Core i7-6800K הוא בעל 6 ליבות עיבוד פיזיות (12 לוגיות) לעומת 4 ליבות עיבוד ב Core i7-6700K (שמוצגות כ-8 ליבות לוגיות), אבל ביצועי ליבה בודדת ב Core i7-6800K כנראה יהיו פחות טובים לעומת ביצועי ליבה בודדת ב Core i7-6700K פשוט כי ה Core i7-6700K מבוסס על ארכיטקטורה חדשה יותר (הדור השישי, ה Skylake, לעומת הדור החמישי, ה Broadwell) וגם כי ה Core i7-6800K עובד בתדר נמוך יותר. מצד שני ל Core i7-6800K יש יותר ליבות עיבוד, דבר שמסייע בריבוי משימות. אני לא יכול לומר לך שבכל המקרים מעבד אחד יהיה טוב יותר לעומת השני, שכן יש מקרים בהם ביצועי ליבה בודדת יהיו חשובים יותר לעומת מספר ליבות גדול יותר (בפרט אם היישום/משחק יודע לנצל רק 4/8 ליבות עיבוד) אבל ישנם מקרים בהם מספר ליבות עיבוד גדול יותר עדיף על ביצועי ליבה בודדת. כל מה שאני יכול להציע לך הוא לחפש מבחני ביצועים למשחקים בהם אתה מעוניין לשחק ולראות איזה מעבד ייתן לך ביצועים עדיפים. אני יכול לשער שברוב המקרים ה Core i7-6700K יהיה עדיף פשוט כי סביר להניח שרוב המשחקים תוכננו כך שהם יעבדו על מעבדים ביתיים "רגילים" ולא על מעבדי High-End כמו ה Core i7-6800K.

ג. בכל מקרה כרטיסי המסך במערך ה SLI שלך יעבדו ב X8 ולא ב X16 פשוט כי ה Core i7-6800K הוא בעל 28 ערוצי PCI Express בלבד, כך שזה לא אמור להוות שיקול. כמובן שאם אתה מתכנן מערך של יותר מ-2 כרטיסי מסך, זה כבר סיפור אחר.

השיקל של שידרוג מעבד בעתיד נראה לי פחות חשוב, פשוט כי גם השיפורים בדורות האחרונים לעומת הדור שקדם להם היו יחסית קטנים וגם יש לך את האפשרות לבצע המהרה במידה ותראה לקבל תוספת ביצועים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים