עבור לתוכן

שדרוג למחשב עריכה וגיימינג

Featured Replies

פורסם

מפרט

Gtx 960 SSC

i5 3.3ghz 4590

16 ram

500 watt

h97 hd3

יש לי אפשרות לשדרג ל i7 6700 ב 700 שקל וללוח אם ASUS B150

יש לי בעיה עם ה i5 שלי.יש דילאי בין הווידאו לסאונד ובעיות של תקיעות עקב מעבד חלש.האם כדאי לי לשדרג את המעבד והלוח אם או שכדאי לי לשדרג משהו אחר.

תודה לכל מי שיעזור  

פורסם

לא שאתה לא צודק, אישית בלי ניטור רציף לא הייתי מוציא שקל.

פורסם

@Alon Lachman

1. אני מסכים עם @none77 - בדוק בדיוק איזה רכיב מהווה צוואר בקבוק במערכת שלך. בכדי לעשות זאת פשוט נטר את אחוזי השימוש במעבד, בזיכרון, בדיסק הקשיח (הכי פשוט יהיה להשתמש במנהל המשימות) ובכרטיס המסך (אני משתמש ב MSI Afterburner לצורך כך) בזמן השימוש בתוכנות שלך ותראה איזה רכיב, אם בכלל, מגיע לעומס של 100% או קרוב לכך. אם קיים רכיב כזה, הרי שהוא מהווה צוואר בקבוק במערכת.

2. לא ציינת את דגם לוח האם אליו אתה מעוניין לשדרג. זה חשוב מכמה סיבות:

א.  לא ידוע האם לוח האם תומך בזיכרון DDR3 או בזיכרון DDR4.  כרגע בוודאות יש לך זיכרון DDR3. אם לוח האם שתקנה תומך בזיכרון DDR4 זה אומר שאתה תצטרך לקנות גם זיכרון חדש וזו יכולה להיות הוצאה נוספת של 200-300 ש"ח (כיום ניתן להשיג זיכרון DDR4 בנפח 16GB בכ-300 ש"ח).

ב. אם אתה כבר משדרג למעבד מסדרת ה Skylake אז עדיף להשתמש בזיכרון DDR4 פשוט כי סביר להניח שהוא "מהיר" יותר לעומת זיכרון ה DDR3 הנוכחי שלך, למרות שזה לא המצב בכל המקרים, יכול להיות שהתוכנות בהן אתה משתמש ירוויחו מזיכרון מהיר יותר (צריך לבדוק את זה). אני אישית לא הייתי קונה מעבד Skylake עם לוח אם העושה שימוש בזיכרון DDR3.

ג. למשחקים אני מניח שזיכרון בנפח 16GB יספיק בתקופה הקרובה וסביר להניח שאפשר להסתדר גם עם 8GB, אולם אני לא בטוח שזה נכון גם לגבי עריכה גרפית (זה לא ממש התחום שלי). באופן כללי אני תמיד ממליץ לקנות לוח אם בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון (ולא לוח אם בעל 2 חריצי הרחבה בלבד), פשוט כי הוא מאפשר שידרוג פשוט יותר של הזיכרון בעתיד.

ד. לפני רכישת לוח האם בדוק את התכונות שהוא מציע (מספר חיבורי SATA, מספר חיבורי USB וסוגם וכד') ותראה האם הן מתאימות לך.

ה. לוח האם הנוכחי שלך (ה GA-H97-HD3) הוא בגודל ATX, כך שתוכל להתקין במארז שלך לוחות בגודל ATX לפחות. ליתר ביטחון וודא שלוח האם שאתה מעוניין לקנות הוא בגודל המתאים למארז (אני לא בטוח כלל שקיימים לוחות בגדול E-ATX המבוססים על ערכת השבבים B150, אבל עדיף להיות בטוח).

ו. היות ואתה מתכנן לקנות מעבד חזק כמו ה Core i7, אני הייתי ממליץ לוודא שבלוח האם יש לפחות 6-8 שלבי ייצוב מתח למעבד. זה לא שלוח אם "פשוט" יותר לא יעבוד, אלא שתיאורטית לוח אם בעל יותר שלבי ייצוב מתח אמור להחזיק מעמד יותר זמן.

3. לא ציינת את דגם ספק הכח שלך. אם יש לך ספק כח גנרי אז בלי קשר לדבר מומלץ להחליפו בספק כח איכותי של חברה מוכרת.

4. לא ציינת אם יש לך כונן SSD, אבל אם לא יכול להיות שהוספת כונן כזה והתקנת מערכת ההפעלה, התוכנות והקבצים איתם אתה עובד עליו תשפר את בעיות ה delay שיש לך (במיוחד אם הן נובעות מגישה איטית להתקן האיחסון הנוכחי).

פורסם
  • מחבר

היי

אני אתחיל מזה שאני משדרג ללוח אם של אסוס B150

או gigabyte h170m-d3h

כאשר אני עורך בתוכנה PREMIERE

הCPU שלי ב100 אחוז של שימוש וגם הDISK בסביבות ה80.זו התוכנה העיקרית שאני עורך בה

אין לי כונן SSD ואני הולך לקנות אחד כזה בנוסף

ספק הכח שלי הוא ספק 500 וואט של SEASONIC

תודה לכל העוזרים :)

פורסם
ציטוט של Alon Lachman

לוח אם של אסוס B150

זה כל העניין - אין לוח אים כזה. צריך את הדגם המדוייק.

ציטוט של Alon Lachman

או gigabyte h170m-d3h

א. ה GA-H170M-D3H הוא לוח אם סביר ביותר ואין ממש מניעה מהימנעות ממנו אלא אם כן בלוח האם של Asus יש תכונות שאתה צריך ולוח האם הזה לא מספק.

ב. יש לשים לב כי לוח האם הזה עובד עם זיכרון DDR4 בלבד כלומר לא יהיה אפשר להעביר את הזיכרון הקיים אליו ואתה תהיה חייב לקנות גם זיכרון בכדי שתוכל לעבוד עם המחשב החדש.

ציטוט של Alon Lachman

כאשר אני עורך בתוכנה PREMIERE

הCPU שלי ב100 אחוז של שימוש

זה אומר שהמעבד הוא צוואר הבקבוק במערכת. מכיוון שמדובר שבעריכה גרפית סביר להניח שאותה הפעולה תגרום לשימוש של 100% במעבד ברוב המוחלט של המעבדים, שכן כנראה מדובר בפעולות "כבדות"  שיכולות להימשך זמן רב. זה אומר שגם אם תשדרג למעבד Core i7 מהדור הנוכחי עדיין הוא עדיין יגיע לעומס של 100%, אבל העומס הזה יימשך פחות זמן. השאלה הגדולה היא כמה זמן זה יחסוך לך ואת זה אתה צריך לברר. אתה צריך לחפש מבחני ביצועים לתוכנה בה אתה משתמש (ה Premiere) שבהם נעשה שימוש במעבדים שונים ולראות איזה שיפור ביצועים אתה צפוי לקבל (אם בכלל) ולפיו תחליט האם השיפור הזה שווה לך את ההשקעה הכספית.

בסופו של דבר אם מדובר במחשב לצורכי פרנסה, יכול להיות שכל שנייה חשובה ובמקרה כזה גם חיסכון קטן בזמן העיבוד יכול להשתלם לך.

ציטוט של Alon Lachman

אחוז של שימוש וגם הDISK בסביבות ה80

ציטוט של Alon Lachman

אין לי כונן SSD ואני הולך לקנות אחד כזה

היות שאתה מתכנן לעשות את זה בכל מקרה, אני מציע שקודם תקנה את כונן ה SSD ותראה האם הוא מביא לשיפור בביצועים. רק אם לא תקבל שיפור שאתה מרוצה ממנו תשקול לשדרג את המעבד.

ציטוט של Alon Lachman

יש לי אפשרות לשדרג ל i7 6700 ב 700 שקל וללוח אם ASUS B150

זה מזכיר לי את הדיון הזה שנפתח פה השבוע וגם שם דובר על קניית מעבד ולוח אם בחבילה (דרך אינטל). השאלה היא האם גם כאן מדובר על חבילה דומה של מעבד ולוח אם חדשים שנמכרים לך במחיר מיוחד דרך גוף כלשהו (אינטל, יבואן שאתה מכיר או דרך מבצע מיוחד שזמין רק לך) או על קניית רכיבים משומשים (עד כמה שזה לא נשמע סביר). בכל מקרה עדיף לך לבדוק האם אתה מוגבל למעבדים מסויימים, שכן אם לא אולי האפשרות הטובה ביותר עבור היא פשוט לשדרג את המעבד למעבד Core i7-4790 מהדור הרביעי (ה Haswell). שידרוג כזה ימנע את הצורך בהחלפה של לוח האם וכנראה גם של הזיכרון מצד אחד אך ייתן ביצועים מאד דומים לאלו שתקבל עם מעבד Core i7 מהדור השישי (ה Skylake) מצד שני.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה.בדקתי באינטרנט וראיתי שהתוכנה תעבוד יותר טוב עם מעבד חדש ואני אשדרג לדור הרביעי של i7

בנוסף לכך אקנה SSD .יש משהו שאתה ממליץ עליו ?

פורסם
ציטוט של Alon Lachman

בדקתי באינטרנט וראיתי שהתוכנה תעבוד יותר טוב עם מעבד חדש ואני אשדרג לדור הרביעי של i7

א. תשדרג רק אם אתה חושב שהעלות שווה את השיפור שתקבל. אם מדובר באחוזים בודדים - אז אולי לא כדאי להשקיע במעבד אחר אלא כבר במערכת אחרת, חזקה יותר (אבל זה תלוי בתקציב).

ב. לפני שאתה רוכש מעבד Core i7 מהדור הרביעי (ה Haswell) חדש בדוק בלוחות יד שניה - אולי תוכל להשיג מעבד כזה במחיר זול יותר. באופן כללי, כל עוד המעבד הוא לא בעל מכפלה פתוחה אז מאד סביר שהוא לא עבר המהרה, והיות ומעבדים כמעט ולא מתקלקלים אין ממש מניעה מרכישת מעבד משומש, במיוחד אם הדבר יכול לחסוך לך כסף.

בנוגע לכונן SSD - עדיף שתתייעץ בפורום אמצעי אחסון.

פורסם
  • מחבר

היי

אני רגע לפני הקנייה ואני נורא מתלבט האם לקנות Intel® CoreTM i7-4790K Processor

או Intel® CoreTM i7-5820K Processor

יש הבדל מחירים די רציני ואני רוצה להיות בטוח איזה מהם יותר טוב גם לעריכה גם לגיימינג

פורסם

ה- 5820K יותר טוב לעריכה אבל אני חושב שה-4790K יותר טוב לגיימינג. קח בחשבון שה-5820K ידרוש גם לוח אם חדש שעולה מעל 1000 שקל וזכרונות חדשים.

נערך על-ידי etal

פורסם

ה5820K מצויין לעריכה וטוב מאוד לגיימינג. חבל רק שהוא לא מתאים ללוחות עם סוקט 1151 כמו אלו שתיארת אלא ללוחות עם סוקט 2011 שלא הוזכרו בשרשור הזה אפילו פעם אחת. אני מציע לך ללכת עם מה שהמליצו לך לפני שאתה קונה מחשב פרנקנשטיין ומתחיל למכור חתיכות ממנו שלא מתאימות אחת לשניה.

נערך על-ידי אביב גפן

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה חבר'ה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים