עבור לתוכן

שדרוג כרטיס מסך למחשב ישן

Featured Replies

פורסם

OK, נניח...
באיזה לוח מדובר והאם הזיכרון כלול בחבילה?

• תגובות 70
  • צפיות 11.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הלוח gigabyte h55m-ud2h  וזכרונות לא כלולים- לא צריך להגזים וכן הכל תקין לחלוטין.

בהזדמנות הקרובה שתהיה לי אני ארכיב אותם יחד ואצלם בזמן עבודה.

כל מי שכבר מכיר אותי בפורום וקנה ממני יכול להעיד על האמינות והשירות שאני נותן (פעם נאלצתי לנסוע לק. גת בגלל שהקונה הסתבך בהרכבה)

פורסם

@shar00750

מגיע עם קירור?

עלות המעבד באיביי היא 200 ש"ח.

לוח P55 (לא H55) של ביוסטר עולה 270 ש"ח מחו"ל.

וכרטיס מקביל לGTX570 עולה 400 ש"ח

כלומר המכירה אכן נמוכה מהמחיר של רכישה מחו"ל, אך אני לא נלהב במיוחד בנוגע למעבד (אשר מקביל לI7 860) ולכרטיס מסך (שמוגבל מאוד בעקבות הזכרון של ה1GB)

לא ציינת כמובן האם המעבד מגיע כבר עם הקירור, ואם כן, האם מדובר בקירור סטוק?

בנוסף, אני לא בטוח שלוח הH55 מסוגל לבצע OC, או שזה רק הP55 (תקנו אותי פה אם אני טועה)

רק לסבר את האוזניים. המעבד שלי מגיע לביצועי הסטוק של הI7 920 לאחר אוברקלוק (למעבד שלי).

כן, מדובר בארכיטקטורה חדשה יותר, אך אם זאת, שדרוג המערכת הקיימת יעלה:

120 ש"ח למעבד E5450

70 ש"ח לזכרון (4GB 800MHZ CL6)

וכל השאר בכרטיס מסך (בין אם 7870XT חדש ב580 ש"ח, או GTX670/HD7950 ב400-500 ש"ח)

לכן יש לשקול טוב טוב את הרכישה הזאת.

פורסם

נראה לי אני אעשה את זה פשוט, אני אלך על X5460 מוסב ל-775 וזהו.

לא התכוונתי לשדרג שילוש, רק להפטר מצוואר בקבוק שה-E6400 יוצר ל-GTX570.

@אור כהןתודה על הקישורים למעבדים המוסבים, חסכת לי התעסקות חלקית עם המוד. :)

אשמח אם תוכל לעזור לי להטמיע MICROCODE לביוס האחרון של הלוח שלי (F9 - שכבר צרוב).

פורסם

כן, אולי במקרה של DimRah באמת כדאי לו לקנות את המעבד המדובר.

זה לא מוריד מכדאיות העסקה שshar00750 הציע, אבל למישהו שכן מעוניין בה.

פורסם

אור , במקרה הלוח הזה הוא אחד הטובים לאוברקלוק למרות שהוא H55  אתה יכול לראות פה : http://hwbot.org/hardware/motherboard/ga_h55m_ud2h/

והוא אחד הנחשקים אצל האוברקלוקרים. קירורים יש לי מלא כך שאין לי בעיה לתת בחינם . ודרך אגב ה-6950 כולל ביוס נוסף של 6970 והוא מגיע עם 2gb .

בקשר למעבד שלך אור , הוא רחוק מלהיות ברמה של 920 , ה- 920 בסטוק נותן פיסיקה של 9000 לעומת 4900 של E5450 בתדר 4ghz. 

בסה"כ רציתי לעזור ואנשים פה מפקפקים באמינות שלי - ההפסד כולו של פותח התארד - אני את שלי עשיתי.

פורסם
ציטוט של DimRah

נראה לי אני אעשה את זה פשוט, אני אלך על X5460 מוסב ל-775 וזהו.

לא התכוונתי לשדרג שילוש, רק להפטר מצוואר בקבוק שה-E6400 יוצר ל-GTX570.

@אור כהןתודה על הקישורים למעבדים המוסבים, חסכת לי התעסקות חלקית עם המוד. :)

אשמח אם תוכל לעזור לי להטמיע MICROCODE לביוס האחרון של הלוח שלי (F9 - שכבר צרוב).

אתה בטוח שאתה רוצה את הX5460? הוא לא מעבד קריר. איזה קירור יש לך? 

בנוגע לביוס - https://drive.google.com/file/d/0BwYmGNd1ssOVRWRRNkFWajNjWnc/view

ציטוט של shar00750

אור , במקרה הלוח הזה הוא אחד הטובים לאוברקלוק למרות שהוא H55  אתה יכול לראות פה : http://hwbot.org/hardware/motherboard/ga_h55m_ud2h/

והוא אחד הנחשקים אצל האוברקלוקרים. קירורים יש לי מלא כך שאין לי בעיה לתת בחינם . ודרך אגב ה-6950 כולל ביוס נוסף של 6970 והוא מגיע עם 2gb .

בקשר למעבד שלך אור , הוא רחוק מלהיות ברמה של 920 , ה- 920 בסטוק נותן פיסיקה של 9000 לעומת 4900 של E5450 בתדר 4ghz. 

בסה"כ רציתי לעזור ואנשים פה מפקפקים באמינות שלי - ההפסד כולו של פותח התארד - אני את שלי עשיתי.

א. אני לא חושב שהלוח הזה הוא "אחד הנחשקים אצל אוברקלוקרים". מועמד הרבה יותר ראוי לתואר הזה יהיה הGA-P55A-UD3P אשר כולל הרבה יותר שלבים לייצוב מתח

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3437#ov

אתה מוזמן לקרוא ביקורות על הלוח שאתה מוכר. חלקם טובות, והאחרות טוענות שיש אי תאימות בין חלקים/הלוח מת אחרי שנה-שנתיים. הממוצע הינו 3 מ5:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128421

ב. אני שמח שאתה מציע קירור יחד עם הבאנדל :)

ג. אם איני טועה ציינת שניתן להוסיף את ה6950 - בתוספת תשלום. אם כך, צריך להעריך באיזה סכום מדובר. 

ד. אין לי את ה920 על מנת לבצע השוואה מולו, אבל כן בדקתי את הציון של המעבדים בPassMark.

המעבד שלי בתדר של 3.8 מוציא 4952 נקודות. מעבד I7 920 ממוצע מוציא בבדיקה 4995 נקודות

X5460 - https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+X5460+%40+3.16GHz&id=1297

I7 920 - https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-920+%40+2.67GHz&id=834

לכן אני מרגיש בטוח לומר כי הביצועים של המעבדים לאחר שאני ביצעתי OC לשלי - זהים.

אתה אפילו יכול לראות את ביצועי הXEON 3440 במבחן זה

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+X3440+%40+2.53GHz

לא רחוק מהמעבד שלי :)

אני שמח שהחלטת לסייע לאנשים, ואני חושב שתצליח למכור את השילוש שלך יחסית בקלות - אבל אנא ממך, פרסם את המודעה בTradeZone, ומקסימום תציע רכישת שילוש יד-2 עם הפניה למכירה שלך, כי אסור לפרסם בפורומים.

בברכה,

אור כהן.

פורסם
ציטוט של אור כהן

אני שמח שהחלטת לסייע לאנשים, ואני חושב שתצליח למכור את השילוש שלך יחסית בקלות - אבל אנא ממך, פרסם את המודעה בTradeZone, ומקסימום תציע רכישת שילוש יד-2 עם הפניה למכירה שלך, כי אסור לפרסם בפורומים.

ראיתי את הפוסט והצעתי את הצעתי , אני לא נלהב כל כך למכור את החומרה שלי .

ציטוט של אור כהן

אני לא חושב שהלוח הזה הוא "אחד הנחשקים אצל אוברקלוקרים". מועמד הרבה יותר ראוי לתואר הזה יהיה הGA-P55A-UD3P אשר כולל הרבה יותר שלבים לייצוב מתח

אם תכנס ללינק שנתתי לך תראה שהלוח הזה לא רואה בכלל את ה- p55a-ud3p.

http://hwbot.org/benchmark/cpu_frequency/rankings?hardwareTypeId=motherboard_23004&cores=#start=0#interval=20

http://hwbot.org/benchmark/cpu_frequency/rankings?hardwareTypeId=motherboard_23257&cores=#start=0#interval=20

הלינק הראשון זה P55 והשני H55  , גם אני כמוך הייתי מופתע בהתחלה עד שראיתי שאוברקלוקרים בעולם כל כך רוצים אותו ובגלל זה רכשתי אותו .

מה שכן שמתי לב אליו שלא משתמשים בו ל-4 ליבות , אני צריך לבדוק איך הוא עובד עם ה-xeon  אני השתמשתי בו עם i3-530 ו-i3-550 .

ציטוט של אור כהן

אם איני טועה ציינת שניתן להוסיף את ה6950 - בתוספת תשלום. אם כך, צריך להעריך באיזה סכום מדובר

תוספת של 50 ש"ח

ציטוט של אור כהן

אין לי את ה920 על מנת לבצע השוואה מולו, אבל כן בדקתי את הציון של המעבדים בPassMark.

המעבד שלי בתדר של 3.8 מוציא 4952 נקודות. מעבד I7 920 ממוצע מוציא בבדיקה 4995 נקודות

אני לא יודע איך אתה בכלל מתקרב לאתר הזה , כל מה ששם בכלל לא משקף את המציאות .

לי יש בנצ'ים עם ה-X3440 לך יש עם X5460  בוא נעשה השוואה (, Geekbench3, 3DMark11 Physics, Cinebench - R15 , Cinebench - R11.5 , wPrime - 32m )

פורסם
ציטוט של אור כהן

אתה בטוח שאתה רוצה את הX5460? הוא לא מעבד קריר. איזה קירור יש לך? 

בנוגע לביוס - https://drive.google.com/file/d/0BwYmGNd1ssOVRWRRNkFWajNjWnc/view

כן, למה לא? נראה מעבד יותר חזק בהשוואה ל-E5450(למרות המכפלה הנמוכה).

וביחס ל-X5470, לא נראה משתלם לשלם עוד 80-90 שח יותר בשביל TDP יותר נמוך ותדר קצת יותר גבוה.

המכפלה 10X שווה את זה? האם באמת שווה להשקיע עוד 80-90 שח בשביל זה?

ועל המערכת הזאת יש לי Thermaltake V1, "על הנייר" הוא יכול להתמודד עד 130W TDP.

יספיק לא? כולל OC?...

הטמעת את ה-MICROCODE בשבילי? תודה רבה אחי!! :)

פורסם
ציטוט של DimRah

כן, למה לא? נראה מעבד יותר חזק בהשוואה ל-E5450(למרות המכפלה הנמוכה).

וביחס ל-X5470, לא נראה משתלם לשלם עוד 80-90 שח יותר בשביל TDP יותר נמוך ותדר קצת יותר גבוה.

המכפלה 10X שווה את זה? האם באמת שווה להשקיע עוד 80-90 שח בשביל זה?

ועל המערכת הזאת יש לי Thermaltake V1, "על הנייר" הוא יכול להתמודד עד 130W TDP.

יספיק לא? כולל OC?...

הטמעת את ה-MICROCODE בשבילי? תודה רבה אחי!! :)

אם זה 80-90 ש"ח, אז כנראה זה לא משתלם (TDP נשאר אותו הדבר כמו הX5460, רק המכפלה עולה מ9.5 ל10)

Thermaltake V1 לדעתי יעשה עבודה מצויינת. אני לא רואה חשש לקחת את הX5460 ולבצע לו OC.

אני אישית לא הטמעתי את הMICROCODE, אלא לקחתי אותו מאחד האתרים. היום כבר כלכך הרבה ביצעו את המוד הזה שניתן למצוא MICROCODE לכל לוח אם.

במידה ולא הייתי מוצא, מן הסתם הייתי מטמיע את הMICROCODE. אם אתה לא מרגיש בטוח עם הביוס שהבאתי, לא תיהיה לי בעיה להטמיע לך אחד. זה תהליך פשוט למען האמת :)

בנוגע לOC - הייתי רוצה שאתה תגיע למה שאני הגעתי - FSB של 400MHZ (1600MHZ) - אני מאמין כי ללוח שלך לא תיהיה בעיה להגיע לתדר הזה. זה יתן לך תדר אפקטיבי ומכובד של 3.8GHZ ובמידה ויש לך זכרונות 800MHZ, אז גם יחס של 1:1 לזכרונות

כשתקבל את המעבד - אל תפחד אם תראה טמפרטורה גבוהה מידי. כל מעבד XEON מדווח 15 מעלות מעל הטמפרטורה האמיתית, כי המחשב חושב שהTJMAX הוא 100, בעוד שהוא למעשה 85. ניתן לסדר זאת בתוכנה כמו HWINFO, אבל תוכנות כמו OCCT יפסיקו את הבדיקה בטענה שהמעבד מתחמם, למרות שיש לו עוד 15 מעלות עד שיגיע לשם.

פורסם

בשבילך אור : 

screenshot.49.jpg

ב- 3dmark ההבדל עוד יותר גדול עם ddr2 , פה זה עם ddr3

פורסם
ציטוט של shar00750

בשבילך אור : 

screenshot.49.jpg

ב- 3dmark ההבדל עוד יותר גדול עם ddr2 , פה זה עם ddr3

אני רואה סימן של אין כניסה

פורסם

screenshot.49.jpg

פורסם
ציטוט של אור כהן

אם זה 80-90 ש"ח, אז כנראה זה לא משתלם (TDP נשאר אותו הדבר כמו הX5460, רק המכפלה עולה מ9.5 ל10)

Thermaltake V1 לדעתי יעשה עבודה מצויינת. אני לא רואה חשש לקחת את הX5460 ולבצע לו OC.

מעולה! כך חשבתי... אני מזמין את הX5460 גרסת SLBBA.

אני אישית לא הטמעתי את הMICROCODE, אלא לקחתי אותו מאחד האתרים. היום כבר כלכך הרבה ביצעו את המוד הזה שניתן למצוא MICROCODE לכל לוח אם.

במידה ולא הייתי מוצא, מן הסתם הייתי מטמיע את הMICROCODE. אם אתה לא מרגיש בטוח עם הביוס שהבאתי, לא תיהיה לי בעיה להטמיע לך אחד. זה תהליך פשוט למען האמת :)

אם אתה אומר שהביוס הזה בסדר, אני מאמין לך.

בנוגע לOC - הייתי רוצה שאתה תגיע למה שאני הגעתי - FSB של 400MHZ (1600MHZ) - אני מאמין כי ללוח שלך לא תיהיה בעיה להגיע לתדר הזה. זה יתן לך תדר אפקטיבי ומכובד של 3.8GHZ ובמידה ויש לך זכרונות 800MHZ, אז גם יחס של 1:1 לזכרונות

אני עם מכפלה 8X עם ה-E6400 ומגיע ל-3.2GHZ. עם מכפלה 9.5X נדמה לי שאני אגיע ללא בעיה עם 400MHZ.

מה שכן, אני הצלחתי להגיע איתו גם ל-3.4GHZ בעבר, אבל עכשיו לא מצליח, הזיכרונות ב-OC משום מה (בעבר זה לא היה).

כשתקבל את המעבד - אל תפחד אם תראה טמפרטורה גבוהה מידי. כל מעבד XEON מדווח 15 מעלות מעל הטמפרטורה האמיתית, כי המחשב חושב שהTJMAX הוא 100, בעוד שהוא למעשה 85. ניתן לסדר זאת בתוכנה כמו HWINFO, אבל תוכנות כמו OCCT יפסיקו את הבדיקה בטענה שהמעבד מתחמם, למרות שיש לו עוד 15 מעלות עד שיגיע לשם.

תודה על ההתראה, אשמח להסבר איך לסדר את זה ב-HWINFO.

אגב, למה המחשב חושב שהTJMAX הוא 100 ולא 85?

פורסם
ציטוט של shar00750

screenshot.49.jpg

???

ציטוט של DimRah

מעולה! כך חשבתי... אני מזמין את הX5460 גרסת SLBBA.

במידה ולא הייתי מוצא, מן הסתם הייתי מטמיע את הMICROCODE. אם אתה לא מרגיש בטוח עם הביוס שהבאתי, לא תיהיה לי בעיה להטמיע לך אחד. זה תהליך פשוט למען האמת :)

אם אתה אומר שהביוס הזה בסדר, אני מאמין לך.

אני עם מכפלה 8X עם ה-E6400 ומגיע ל-3.2GHZ. עם מכפלה 9.5X נדמה לי שאני אגיע ללא בעיה עם 400MHZ.

מה שכן, אני הצלחתי להגיע איתו גם ל-3.4GHZ בעבר, אבל עכשיו לא מצליח, הזיכרונות ב-OC משום מה (בעבר זה לא היה).

תודה על ההתראה, אשמח להסבר איך לסדר את זה ב-HWINFO.

אגב, למה המחשב חושב שהTJMAX הוא 100 ולא 85

תוודא שאתה גם מזמין את הגרסה החתוכה מראש

בנוגע לHWINFO - קליק ימני על טמפרטורה בSENSORS, ואז ADJUST TJMAX ל85

אני מניח שקיימת סטייה זו בעקבות העובדה שהמעבד לא היה אמור לעבוד בLGA 775 מלכתכילה. אולי מקדם זהירות? מי יודע :)

בנוגע לOC, גם לי כרטיס הGTX670 פתאום החליט שהOC גבוהה מידי. אני מניח שזה התעייפות רכיבים (אם זה הגיוני) תזכור גם שאם מוסיפים זכרון (כל 4 הסלוטים מלאים) אז זה מכביד על לוח האם, מה שעלול ליצור אי יציבות.

א

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים