עבור לתוכן

זמן להגשים חלום - מחשב גיימינג בתקציב לא נמוך

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים לכולם,

לאחר שנים רבות של שימוש במחשבים מאפנים, עם השחרור מהצבא לפני כמעט 6 שנים רכשתי מחשב בבערך 5000 ש"ח בKSP (מעבד I5 760, זוג 6850HD ועוד מרעין בישין).

המחשב הזה תפקד בסדר עד לאחרונה, רץ על הגדרות בסדר, חלק מספיק בשבילי, אבל לא מה שרציתי.

כאשר אני אומר "עד לאחרונה"  - אני מתכוון לדום החדש, שגרם לי להבין שהמחשב שלי נמצא בערוב ימיו... אני משחק במשחק בהגדרות הנמוכות ביותר, 

עם הכרטיסי מסך על האוברקלוק המקסימלי שלהם (בתוך מה שהcatalyst מאפשר) ועדיין המשחק לא רץ בצורה נוחה למשחק (שימו לב שעל איך הוא נראה אני כבר לא מדבר :P )

כעת לאחר שקיבלתם רקע, אתם יכולים להבין שנשברתי!

אני מעוניין לבצע רכישה של מחשב, מגבלת התקציב שלי תהיה עד אזור ה 20 אלף ש"ח אבל אני ממש לא רוצה לממש את כולה. 

המחשב הולך לשמש ל 80% גיימינג, 20% צפייה אונליין בסדרות וסרטים. מה שחשוב לי שלא יהיה מצב של צוואר בקבוק,

ושני כרטיסי מסך (מאוד רוצה זוג GTX1080 אבל מוכן להתפשר גם על ה 1070). מארז לא יהיה הכרחי כי אני יכול להשתמש בזה שיש לי, 

כנ"ל לגבי ספק (יש לי סיסוניק 750W), והארד דיסקים אני מעוניין בזוג - אחד SSD 512GB והשני רגיל של 6T.

אשמח לעזרתכם בנוגע לנעלמים - מעבד, לוח, כרטיסי מסך, זכרונות קירור (נוזלי או לא)... אני חובב מושבע של ג'יגהבייט אבל פתוח להצעות :)

תודה !

נערך על-ידי Manner2

פורסם

אם כבר גיימינג ממליץ לך בחום לשדרג את המסך עצמו.. הייתי הולך על acer predator x34 , מדובר על מסך רחב 21X9 ברזולוציה 3440X1440 עם GSYNC ו 100HZ

תאמין לי שזה ישפר את החוויה שלך פלאים, אין אותו בארץ , את שלי הזמנתי מאמזון.. 

מעבר לזה GTX 1080 אחד לדעתי יספיק בשלב זה

פורסם

איזה כיף לך :)  אין כמו ההתרגשות שלפני קנית מחשב חדש :P (או שיש אבל לא חשוב חח)

כדי שנוכל לעזור לך כמו שצריך, אנא מלא את השאלון שמצורף לדביק.

נערך על-ידי OvO

פורסם
  • מחבר

* Weihenstephan  -

ברשותי מסך Sony NX810 בן כמה שנים, שמציג תמונה מדהימה, אני משתמש בו (גם כטלויזיה גם כמחשב). 

לצפייה אני יושב במרחק של כ 3 מטר, משחק - 1.5 מטר בערך. אני מבסוט לאללה ואם הוא ישודרג זה רק למסך גדול יותר של סוני. בכול אופן, זה לא חלק מהתקציב וזה לא מתוכנן להתבצע בקרוב...

בנוגע לשאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 20000 גג

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אין צורך במארז, ספק, מסך או ציוד היקפי

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גם 20 זה אופטימי :P

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 80% משחקים, 20% צפיה בתכני HD

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, DOOM, FORZA

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי שמץ. מדובר במסך Sony NX810 46"

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר להוציא + שלא יעשה לי קונצים בעוד 5-6 שנים כמו המחשב הנוכחי

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז, ספק, מסך וציוד היקפי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אולי רק מה שייתאפשר דרך התוכנות היעודיות של הלוח אם / כרטיסי מסך

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור השרון בגדול, אבל דיי נייד. מעדיף משהו באזור הביתי - נתניה פרדסיה. ורוצה במידת מה להמנע מKSP (גם אם זה אומר לשלם טיפה יותר)

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). עדיפות גבוהה ל SLI, גם אם של זוג GTX1080, מאוד מעדיף רכיבים של ג'יגהבייט אבל לא הכרחי (יש לי ניסיון רע עם מספר רכיבים של ASUS שפשוט עלו באשר בעבר), הייתי רוצה גם קירור נוזלי למעבד אבל לא הכרחי מבחינתי, וחובה לרכישה בארץ - אין לי זמן וסבלנות להתעסק בהזמנות מאיביי. 

אם יש מצב לבנות איזה מפלץ במארז מיקרו-ATX, אז אפשר להכניס גם מארז, אבל במידה ויש פער גדול בביצועים - לוותר.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? ממש לא. אני בכוונה שם על זה המון כסף כדי שהמחשב יהיה הטופ של הטופ שיש היום, ושאם ייקרה משהו - הוא ילך לפח בעוד כמה שנים טובות (יותר מ 5-6) ויוחלף באחד עדכני.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

כמובן, שלא ייווצר צוואר בקבוק בשום מצב.

אם אין ברירה, ויש רכיב מסויים (לוח אם נגיד) ברמה גבוהה שלא זמין בארץ, אוכל להזמין מחו"ל, אבל אני רוצה מינימום התעסקות עם זה. את ההרכבה אני מבצע בעצמי אבל כן הייתי רוצה מקום איכותי שיוכל לספק לי תמיכה במקרה הצורך (לא כמו KSP).

נערך על-ידי Manner2

פורסם

איזה ספק, ומארז יש לך עכשיו?

נערך על-ידי captaincaveman

פורסם

אתה קונה מחשב שמריץ רזולוציות 4K \ 1440p על 144hz או יותר בשביל לחבר אותו למסך 1080P 60HZ? תחליף את המסך!

פורסם
  • מחבר

מארז כמו זה:

452884006-coolermaster-computer-case-bat

ספק של SEASONIC, אם אינני טועה של 750W, נזכרתי תוך כדי כתיבת שורות אלו שכמה ימים לפי סוף האחריות שלו, בדצמבר 2013, הוא החל לזייף.

חשתי איתו למעבדה של KSP בת"א והם החליפו לי אותו לאחר יומיים באחד חדש לגמרי. אני מתלבט אם לא להחליף גם אותו וזהו. את הדגם אני לא זוכר,

ואם לומר את האמת - לא מאוד מאוד מאוד מתחשק לי להתחיל להזיז הכול ולפתוח ולהסתכל שם בקרביים :x

בנוגע למסך-

כמו שציינתי, הוא יוחלף גם כן, בלי קשר למחשב. הדרישות שלי מהמחשב הן כדלקמן, המסך - גם שם אני לא אחסוך, הבעיה היא שהקטע העיצובי חשוב לי מאוד וקשה לי למצוא משהו שמוצא חן בעיניי.

(אין לי כסף ל LOEWE, עם כמה שהם מדהימים ועם איכות תמונה משגעת, ולא ראיתי שום מסך אחר ש"עושה לי את זה" בקטע העיצובי. בקטע הטכני, אני בטוח שכמו שהיה לפני כ 5-6 שנים, 

כשהייתי בעסק, מסכים נתונים ברמת מחיר מסויימת ייתנו תמורה דומה מאוד - ההבדלים העיקריים יהיו העיצוב שלהם עצמו)

פורסם

GTX 970 + I3 6100 יריץ לך את כל המשחקים שיצאו עד היום וגם את FROZA ב 1080p על 60 FPS או יותר ומכיוון שאתה לא מחליף מסך כרגע אתה לא צריך יותר מזה. ההמלצה שלי היא לקנות מחשב + מסך ביחד או לקנות מחשב שמיועד ל 1080P אם אתה לא יכול לחכות.

פורסם

מכיוון שאתה כבר שנים עם טלוויזיה מחוברת למחשב, אין לך שמץ של מושג מה ההבדל בינה לבין מסך מחשב ייעודי. הבדל של שמיים וארץ.

אם אתה נשאר עם מסך נחות שכזה, אין סיבה להשתולל מבחינת החומרה.

העצה שלי? תסגר על הדרישות (כולל מסך/רזולוציה) ואז תבקש פה עצה.

פורסם
  • מחבר

אז מסתבר שהטכנולוגיה קצת עקפה אותי בשנים האלו :-) 

לצערי אופציה של מסך מחשב יעודי לא אפשרית היות ואין לי בדירה מקום יעודי למחשב פרט לחיבור למסך. עד לפני כשנתיים היה, אבל אז עברתי דירה והמסך שהיה לי בזמנו אופסן.

המסך טלויזיה היחיד שמצא חן בעיניי עולה קרוב ל10 אלף שקלים (תומך ב4k וכו, ובגודל שרציתי), והוא בעצם אוכל פה חצי מהתקציב צפונה.

השאלה העיקרית פה האם מחשב בחצי מהתקציב יענה לדרישותיי, או שעדיף לי כבר לרכוש את הtop of the line של ה1080p ברבע מהתקציב (או יותר?)

אפשר אולי לבנות מערכת מבוססת על מעבד חזק, מתקדם ועדכני וכרטיס מסך בודד או זוג פשוטים יותר עם אופציה לשדרוג עתידי מבלי להתבאס (כמו היום)?

פורסם

החומרה שקיימת היום יקרה מדי ולא טובה מספיק ל4K. בעוד כחצי שנה בערך יצאו קונסולות בסביבות 2000 ש"ח שיתנו תמיכה מלאה ב4K, מעבדים חדשים של AMD ואינטל וכרטיסי מסך שישנו את השוק, 2017 תהיה השנה של ה4K. כרגע עדיף לך מחשב תקציבי שמיועד ל-1080P - משהו עם מעבד אינטל I3 או I5 וכרטיס מסך GTX 970 או RX 480. את הכונני אחסון SSD\HDD שאתה רוצה אפשר לקנות כבר עכשיו ולהעביר למחשב הבא שלך בעתיד. הספק כח והמארז שלך יספיקו גם היום וגם בעתיד כל עוד הם במצב תקין.

פורסם

זה שיצאו קונסולות עם תמיכה ב-4K לא אומר כלום על הביצועים שלהן ב-4K. הרבה מאוד כרטיסי מסך "תומכים" ב-4K אבל נחנקים כשמנסים לשחק משהו שלא על הגדרות נמוכות.

בתקציב שלו, הוא יכול בכיף (אם לא נכניס מחיר לשיקולים...) לקנות מחשב שיסחוב 4K בצורה הרבה יותר מכובדת מהקונסולות העתידיות. מצד שני, עם מסך 1080P אין סיבה להשקיע במחשב כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים