עבור לתוכן

סגירת חלונות בכל תוכנה עם CTRL+W במקום ALT+F4, אפשרי?

Featured Replies

פורסם

בשנת 2016 כמעט כל הפעולות במחשב קורות בדפדפן, כך שההרגל לסגור טאבים עם CTRL+W הוא כבר מובנה.

גם ב-Windows זה קיים, ואפשר לסגור את החלון הנוכחי של CTRL+W ולא רק עם ALT+F4. זה גם נוח יותר לגישה וגם כבר רגילים לזה. זה עובד בכל החלונות של ה-Windows - בסייר הקבצים, לוח בקרה וכו'.

אבל זה לא עובד בתוכנות חיצוניות, אפילו אם הן "מובנות" במערכת ההפעלה, כמו למשל notepad או calc.

יש דרך / תוכנה שתאפשר לי לעשות bind של ctrl+w ל-alt+f4 עבור תוכנות מסוימות?

פורסם

תבדוק את aurohotkey יש שם אפשרות לעשות את זה

פורסם
  • מחבר

אני יודע שב-AutoHotkey אפשר לעשות את זה ברמה הכללית, השאלה היא אם אפשר להגביל את זה לתוכנות ספציפיות - אחרת CTRL+W בדפדפן יסגור לי את כל הדפדפן במקום את הטאב.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

התקנתי ויצרתי את הסקריפט הבסיסי:

^w::Send !{F4}
return

הוא עובד מצויין על תוכנות רגילות (סוגר לי את notepad ו-calc) אבל כמו שפחדתי כשהוא פועל אז ctrl+w סוגר לי את כל הדפדפן במקום את הטאב הנוכחי...

פורסם
  • מחבר

מצאתי :)

#IfWinActive ahk_class Notepad
#IfWinActive ahk_class CalcFrame

עכשיו זה פעיל רק ב-notepad וב-calc.

אני אוסיף לשם תוכנות ספציפיות עם הזמן...

פורסם

לא עדיף הפוך?

Ifwinnotactive?

או שאתה לא רוצה את זה בכל מקום מלבד הדפדפן?

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

פורסם
  • מחבר

יש עוד מקומות עם תמיכה מובנית ב-ctrl+w (למשל notepad++) ואין לי כוח לסגור חלונות בטעות... מה שהציק לי זה בעיקר שני אלה, אם אני ארצה עוד דברים אני אוסיף אותם בהמשך..

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
ציטוט של Milford Cubicle

בשנת 2016 כמעט כל הפעולות במחשב קורות בדפדפן, כך שההרגל לסגור טאבים עם CTRL+W הוא כבר מובנה.

גם ב-Windows זה קיים, ואפשר לסגור את החלון הנוכחי של CTRL+W ולא רק עם ALT+F4. זה גם נוח יותר לגישה וגם כבר רגילים לזה. זה עובד בכל החלונות של ה-Windows - בסייר הקבצים, לוח בקרה וכו'.

אבל זה לא עובד בתוכנות חיצוניות, אפילו אם הן "מובנות" במערכת ההפעלה, כמו למשל notepad או calc.

יש דרך / תוכנה שתאפשר לי לעשות bind של ctrl+w ל-alt+f4 עבור תוכנות מסוימות?

אני מניח שאפשר לכתוב תוכנה קטנה שתזהה HWND של חלון שכרגע בפוקוס ואז לסגור אותו ברגע שהתוכנה קולטת לחיצת מקשים במקלדת.

פורסם
ציטוט של Milford Cubicle

מצאתי :)

#IfWinActive ahk_class Notepad
#IfWinActive ahk_class CalcFrame

עכשיו זה פעיל רק ב-notepad וב-calc.

אני אוסיף לשם תוכנות ספציפיות עם הזמן...

כפי שכתבתי מקודם, ואולי גם בשפה הזו יש את האפשרות, תנסה לזהות את ה-Process name (לפעמים זה מופיע כ-detail בTASK MANAGER) שפעיל כרגע. ואז פשוט תכניס למשתנה ותרשום #IfWinActive ahk_class ProcessName

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים