עבור לתוכן

אחזקה שוטפת לכונן ssd

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

קודם כל יש לי כונן ssd 480GB עשיתי לו שתי מחיצות שווה בשווה באחת מותקן וינדוס 10 ובשניה עליו יותקנו משחקים..הוא מוגדר בצורה הכי מושלמת לכונן ssd עם כל מה שהמלצתם..כל נושא ה-trim וביטול דברים מסויים שלא רלוונטיים כדי שיעבוד במקסימום יעילות,קיצור הוא עובד בצורה הכי אולטימטיבית ויעילה שיכולה להיות הכל בסדר ותקין.

השאלה שלי האם בשוטף להבדיל מהדיסקים קשיחים יש לו צורך טיפול ואחזקה בשוטף,האם יש או יהיה צורך בכלל?(אני לא מדבר על איחויים וכאלה דברים זה ברור לי)..או שבגדול לא צריך לגעת בו בכלל והוא בא כבר כמוצר שלא נוגעים בו מהתחלה ועד היום שהוא ימות(=)(לא עלינו חח)

מעניין אותי לדעת כי לא מצאתי תשובה חדש משמעית ברשת בנושא..תודה !

פורסם

כיוון שהגישה לזיכרון היינה חשמלית, ללא התערבות מכניקה, אין צורך לבצע איחוי קבצים.

אבל את הזבל תמיד צריך לפנות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט

איחוי חיוני מאוד בSSD לא פחות מכונן מכאני.

ואו תשמע אתה אומר פה משהו שלא שמעתי או קראתי ב99% מהביקורות על כונני ssd ברשת ממקורות שאני די לוקח מהם השראה ואמינות,משהו יכול לחזק את דבריו? אני חייב עוד דעה בנושא.

ושוב פעם חזרה לשאלתי..חוץ מכל נושא האיחויים שהם מובנים לי בכונני ssd,האם יש צורך באחזקה בשוטף חוץ מלמחוק זבל וקבצים מיותרים כמובן...? תודה

פורסם

גם בנושא הזה הוא טועה ומטעה.

SSD איננו קשיח והקונטרולר שלו מתוכנן לכתוב ולפזר קבצים בין התאים ולא ברצף כך שהפיזור של הקבצים מובנה בו..

האחוי שלו רק מקצר את חייו.  חלונות יודעת שזה SSD ולכן לא מבצעת עליו אחוי.

חלונות כן מבצעת מפעם לפעם  TRIM שזה שחרור תאים שאינם בשימוש יותר כדי להחזירם למאגר התאיפ

הפנויים.

אין צורך  בשום תחזוקה נוספת ל SSD .

פורסם

כבר המלצתי - תתעלם ממנו ומהשטויות שלו.

פורסם
  • מחבר
ציטוט

כבר המלצתי - תתעלם ממנו ומהשטויות שלו.

אחלה לקחתי לצומת ליבי,תודה

ציטוט

בו נגיד ואני זורם איתך ויש משהו בדבריך..99%מהמאמרים ברשת ואני מחדד נוטים נגד עמדתך,וזה בעצם לא עמדה אלה עובדה...יש לך להראות לי מאמר כתבה סיקור מסויים שמחזק את דבריך? כי כולם שוב אני אומר מתבטאים אחרת והפוך מדבריך !Q

פורסם
ציטוט של Oren electronic

תעשה שיעורי בית ואז תבוא לכאן במסכת המומחה.

לבקר יותר קל לקרוא קובץ גדול (מקבצים 4K מאוחדים לקובץ אחד) מאשר קובץ קטן. מבחני הביצועים מוכחים זאת.

עדיין אין נתונים  סאטיסטים לאמינות הכוננים SSD , אך זה בדיוק כמו שתאמר למשתמש אל תנהג ברכב ככה לא יפגם.

לדעתי, פעם בחצי שנה לבצע איחוי לא יזיק ואף יועיל . ואם החלונות "יודע" לדבריך שזה כונן SSD מדוע האופציה של האיחוי עובדת.

כשווינדוס מזהה SSD הוא מבטל את האופציה לאיחוי, מה תגיד על זה? כשאתה לוחץ לעשות Optimize על מחיצת ה-C אם זה SSD אז אתה כתוב יהיה לך TRIM. מזל טוב. 

בכנות אחי, פרוש. מקסימום תעבור לנהל את הדממוגגיה הזולה שלך עם אנשים בשוק, פה זה פורום טכנולוגיה עם אנשים שמבינים דבר או שניים, לא FXP. 

פורסם

כל הדיון הזה לא רלוונטי . כמו שאמרתי, נסה לעשות Defrag על מערכת מודרנית כמו W10 ותראה שכל מה שזה עושה זה TRIM יזום. זהו ! ז"א אפשר להסיק שDefrag לSSD לא מועיל.

פורסם

שוב, אתה מבזבז מחזורי כתיבה, על משהו שהוא לא רללונטי, כל הרעיון הוא שבלי איחוי מדי פעם זמני הגישה של הדיסק הקשיח גדלים כי הוא צריך לחפש את המידע יותר זמן בין כל הבלוקים הריקים והמבולגנים. בזכרון FLASH הדבר לא רלוונטי בכלל. הדבר היחיד הרלוונטי זה פעולת הTRIM שעוברת על הכונן ו"ומוחקת זבל" ישן ולא רלוונטי, אבל לא מעבירה את המידע. 

W7 אגב, גם מכבה את הDefrag בגרסאות מעודכנות. ככה זה בכל מערכת הפעלה מודנית של MS. להגיד שזה טוב כי W XP עושה את זה, מערכת הפעלה שלא מנצלת ולא מכירה בחומרה חדשה ומבחינתה זה עוד דיסק קשיח אידיוטי זה הבחנה לא נכונה, ולצערי אתה סתם מקצר את חיי הכונן שלך, ואני דיי בטוח שTRIM לא עובד עם מערכת הפעלה ישנה כמו XP, ככה שאתה גם מאבד ביצועים. וממשיך בוויכוח המיותר הזה.

פורסם
ציטוט של Oren electronic

אין לי חלונות 10 , אני עובד על XP .

לא קראתי בכלל את הדיון, הגעתי ישר לתגובה הזאת.

אתה עובד על XP ומעז להתווכח עם אנשים אחרים ולטעון שהם טועים?

פורסם
ציטוט של Milford Cubicle

לא קראתי בכלל את הדיון, הגעתי ישר לתגובה הזאת.

אתה עובד על XP ומעז להתווכח עם אנשים אחרים ולטעון שהם טועים?

עכשיו הוא יגיד שווינדוס XP הכי טוב

פורסם

trust-me-i-am-an-engineer-securing-sand-

פורסם
ציטוט של Oren electronic

XP הינה מערכת ההפעלה הכי יציבה והמהירה ביותר.

אתה מטומטם.

פורסם
ציטוט של ag43

תפסיק לבלבל את המוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים