עבור לתוכן

כמה השילוש הזה עולה היום?

Featured Replies

פורסם

I5 760

Gigabyte GA-P55-USB3

Kingston Value RAM - 2X2 

MSI Armor 2X - GTX 950

הכל עובד ותקין.

פורסם

מבחינת רמת הביצועים אפשר לומר את הדברים הבאים:

א. מעבד Core i3-6100 מודרני, שעולה כ-500 ש"ח, הוא קצת יותר חזק מהמעבד Core i5-760 (אני מתבסס על ההשוואה הזו).

ב. לוח אם מודרני מקביל יהיה משהו כמו ה GA-H170-D3H של Gigabyte, שעולה בסביבות ה-600 ש"ח.

ג. מודול זיכרון DDR4 מודרני בנפח של 4GB בסיסי עולה בסביבות ה-85 ש"ח.

ד. כרטיס מסך חדש GTX 950 של MSI עולה בסביבות ה-800 ש"ח.

הערה: המחירים שציינתי מבוססים על המחירים מפלונטר. בחנויות אחרות ייתכן שהמחירים יהיו שונים.

כלומר מחשב מודרני חדש מקביל, הנותן ביצועים שקולים או עדיפים עולה בסביבות ה-2000 ש"ח (או כ-1200 ש"ח ללא כרטיס המסך). זה לא אומר שהמחשב הזה שווה 2000 ש"ח מהסיבות הבאות:

א. מדובר ברכיבים משומשים.

ב. מדובר ברכיבים מיושנים טכנולוגית שהם בני כמה שנים טובות (למעט אולי כרטיס המסך).

ג. מדובר ברכיבים ללא אחריות (שוב - למעט אולי כרטיס המסך).

ד. אי אפשר לדעת בוודאות שלא בוצעה המהרה במחשב כזה.

ה. באופן אישי אני לא חושב שכרטיס המסך GTX 950 מצדיק מחיר של כ-800 ש"ח.

אני מעריך, וזו הערכה שלי בלבד בהתבסס על הנ"ל ועל מה שאני אישית הייתי מוכן לשלם עבור מחשב כזה, שהשילוש שווה 400-500 ש"ח במקרה הטוב וכרטיס המסך שווה בסביבות ה 300-400 ש"ח, בהנחה שהוא עדיין באחריות (אני חושב שמחיר ריאלי לכרטיס מסך GTX 950 חדש צריך להיות 500-600 ש"ח ולא יותר מזה). אני אישית לא הייתי משלם יותר מ 700-800 ש"ח על מחשב כזה, כולל כרטיס המסך, בהנחה שהכל תקין.

אני לא חושב שכדאי למכור מחשב כזה, שכן לדעתי התועלת שניתן להפיק ממנו גדולה יותר מהשווי שלו (הוא עדיין מסוגל "לעשות את העבודה" ואין שום סיבה שהוא לא ישמש כמחשב שני בבית או אפילו מחשב ראשי במידה והוא לא מיועד ליישומים "כבדים").

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים