עבור לתוכן

רשיון לרכב פרטי וטנדרים ענקיים.

Featured Replies

פורסם

עד כמה שידוע לי עם רשיון לרכב פרטי ניתן לנסוע גם בטנדרים די גדולים. איזה משקפופר שמנמן נסע בטנדר ענקי סחור(אלדן) והיה גיבור גדול מול המכונית הפרטית שלי אז הוא גם עקף אותי וגם ניכנס לנתיב שלי וכמעט דחף אותי.

השאלה היא האם מתייחסים לרכב כזה גדול אותו הדבר מבחינת ביטוח ותאונות? זה נראה לי אבסורד. צריך אוליי עוד דרגה של רישיון נהיגה, אבל אני יודע שזה כנראה הולך לפי שאר העולם.

נניח ויש לי מצלמות ברכב ועדויות שהאשמה היא של הנהג השני, ונניח שהעורך לא שקרן מוצלח מדי והשופטת לא שקרנית ורמאית בעצמה כמו רוב השופטים במקרים של תאונות דרכים.

האם במקרה כזה אפשר להוכיח שהבן אדם השני אשם או שזה תמיד יגיע לעסקת טיעון תוך חצי שעה כי לשופטים אין בכלל כח להתעסק בזה אלא אם כן יש הרוגים?

במילים אחרות, למה המדינה שלנו מתחרה בפקיסטן כשזה מגיע לתרבות הנהיגה פה...

פורסם

הרשיון הולך לפי המשקל הכולל של הרכב.   רשיון פרטי ישן היה עד 4 טון. הרשיונות החדשים עד 3.5 טון בהתאם

לתקינה האירופית. ברשיון יהיה רשום אם הוא עד 4 טון. מעל המשקלים הנ"ל דרוש רשיון למשאית..

אתה תמיד יכול להגיש תלונה פרטית בכל תחנת משטרה, והם יחקרו ויחליטו.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל אם אני אצלם נניח מישהו עובר באדום, מה יקרה אם אני יגיש את זה למשטרה? הם לא יגידו משהו בסגנון "אין עיניין לציבור"?

פורסם

כל תלונת אזרח נחקרת . מה תהיה ההחלטה בנדון אי אפשר לדעת מראש.

נוכחתי בדי הרבה דיונים בבית המשפט לתעבורה  בתלונות אזרחים.

פורסם

בשביל טנדרים רגילים צריך רישיון רגיל אבל אם זה מהגדולים באמת (סילברדו, דודג' ראם, F350 וכו') צריך רישיון C (פחות או יותר מקביל למה שפעם קראו לו רישיון ג'). כמו שאמרו פה זה לפי המשקל הכולל.

מבחינת 'מי אשם' - אשם במה? אתה רוצה להגיש נגדו תלונה על נהיגה מסוכנת? בד"כ לא עושים עם זה כלום. אם הייתה תאונה זה כבר סיפור אחר, אם יש נפגעים (כלומר אנשים שנזקקו לטיפול רפואי) אז המשטרה מתערבת ויהיה משפט. אם אין נפגעים אבל נגרם לך נזק אתה יכול לתבוע את הצד השני או לקבל את הכסף מחברת הביטוח שלך. איפה בדיוק צריך להתייחס 'אחרת' כי זה טנדר? אם סטטיסטית טנדרים עושים יותר תאונות, או תאונות יותר מסוכנות - תהיה בטוח שזה מגולם בעלויות הביטוח שהם משלמים. אבל חוץ מזה מה בדיוק צריך להיות שונה?

פורסם
  • מחבר

נשמע לי פיקציה שהפרנסה העיקרית והתקציב של המשטרה בא בעיקר מדוחות חניה. זה משהו שאנשים שאוהבים לצפצף על החוק אבל לא מוכנים לשלם דוחות אומרים.

אגב, הבעיה היא לא שיש פחות מדי חניות, הבעיה היא שיש יותר מדי מכוניות. אפשר לפתור את הבעיה בקלות פשוט על ידי הגבלת כניסת מכוניות לערים כמו תל אביב. תחנה את הרכב מחוץ לעיר ובתוך העיר תסע בתחבורה ציבורית. זה כבר קיים במקומות אחרים בעולם, אלא שהישראלים הברברים לא מוכנים לקבל את זה שהם צריכים גם ללכת בחוץ ולא לנסוע לכל מקום במכונית ולחנות הכי קרוב, גם אם זה אומר לחסום מדרכה.

עבירות תנועה זה לא רק קנסות זה גם נקודות, זה די בעסה להיות צריך לעבור קורס נהיגה מונעת בגלל נקודות. בגלל זה צריך לתפוס על כל עבירת תנועה, לא רק מהירות. עבירות כמו לנסוע נגד כיוון התנועה, מעבר באור אדום, וכדומה. לחלק נקודות ולשלוח אנשים לקורסים או שלילת רישיון. ישראלים מבינים רק כח עד שאתה לא נכנס בהם עם אגרוף פלדה הם גיבורים אבל אחריי שאתה נכנס בהם ללא פשרות הם פתאום נהיים כלבלבים(אני דווקא מחשיב את זה כדבר טוב שבכל זאת יש משהו שעוצר אותנו מלהפוך לרוצחים שהורגים אנשים בגלל הכביש).

טנדרים יותר מסוכנים בגלל שהם הרבה יותר כבדים, לפי משקל. ככה גם משאית, היא יותר מסוכנת כי היא הרבה יותר כבדה. לא סגור אם מתחשבים בזה או שרק מתחשבים בסוג הרישיון.

הטיעון שקנסות לא מונעות תאונות רק מגבירות הוא קישקוש, זה קורה רק בגלל שהנהגים הישראלים נוהגים בפראות מלחתחילה.

נכון שאם BMW נוהג במהירות ואז הוא רואה שוטר אז הוא דופק ברקס זה מגביר את הסיכוי לתאונה, אבל זה רק בגלל שתרבות הנהיגה בארץ היא כמו של כלבים חוליי כלבת שנתנו להם רישיון. כי גם אם אתה רוצה לשמור מרחק בכביש מהיר מישהו ידחף מולך, זה בלתי אפשרי.

אגב, יש כבר פתרונות גם לזה. מצלמות למשל מבלי שצריך לעצור מכונית. אפשר למצוא הרבה פתרונות...

הנקודה החשובה ביותר אני חושב, שגם המשטרה וגם האזרחים מוכנים לספוג את ההורגים בתאונות הדרכים, מוכנים לספוג את הנהיגה הפרועה בכביש, רק בגלל שלא נוח להם שמתערבים להם באיך הם נוהגים היום.

יש פתרונות, פשוט זה לא חשוב מספיק למדינה הזו לטפל בדברים האלה.

פורסם

דוחות חניה זה של העירייה, לא המשטרה. וזה אכן סכום מאוד משמועתי מההכנסות של כל העיריות בארץ, ולכן אין להן באמת אינטרס לדאוג לעידוד תשלומי חניה כחוק.....

פורסם
  • מחבר

יש מספרים של כמה העירייה מרוויחה על דוחות חניה לעומת התקציב שלה?

פורסם
  • מחבר

אגב, זה אבסורד להתלונן על דוחות חניה. כי הכח בידייכם שלך.

אפילו בתל אביב יש מלא חניונים, אז אוליי תצטרך ללכת קצת אבל ברוב המיקרים נראה לי שיש מספיק חניה. הבעיה היא שאנשים לא רוצים חס וחלילה ללכת קילומטר, אז הם חונים באדום לבן או על המדרכה.

האם בשביל לגרום לעירייות לא להרוויח מדוחו"ת החניה הנהגים בסך הכל צריכים לחנות ולהיות מוכנים ללכת עד קילומטר ליעדם?

יש אוליי במקרים מסויימים מקומות שבאמת חייבים להגיע לאיזה סניף של העירייה ואין שום מקום חניה. במקרה כזה אתה יכול לשלוח מכתב לעירייה והם יבטלו לך את הדו"ח.

אבל רוב המיקרים זה נראה לי פשוט עצלנות.

פורסם
  • מחבר

אתה הוזה.

יש חוק במדינה, החוק קובע איפה מותר לך ואיפה אסור לך לחנות. אלו לא נוכלים שנותנים דוחו"ת אלו אנשים שמייסמים את החוק.

איפה שיש כסף יש שחיתות? אז למה אתה רוצה שיהיה לך יותר כסף ורווחה מהמדינה? אם המדינה תעניק לך יותר אתה לא מפחד שתהפוך למושחת בעצמך?

רק אחרים עם כסף הם מושחתים? אם לך יהיה כסף אתה לא תהיה מושחת?

80% מס על אנשים שמרוויחים 30k? סבבה... בתנאי שכל המשכורת שלך מולאמת ואתה חיי רק ממה שהמדינה שלך נותנת לך.

מדינה רווחה למופת.

אתה יודע שמים זה לא בחינם. גם כשאנחנו מתפילים מים. להתפיל מים זה ייקר, זה דורש הרבה אנרגיה.

ואנשים שמרוויחים 30k ממש לא שולטים בשוק. זה לא משכורת כל כך גבוהה ביחס לבעלי ההון.

פורסם
  • מחבר

הכנסת מחוקקת חוקים. המשטרה והעירייה מיישמות. זה כאילו רק נולדת אתמול.

כן, מה זה תיקח "בצורה שווה" מכולם? אמרת 80% מס לעשירים. זה לא צורה שווה. אם אתה רוצה מס אחיד לכולם אז תגיד.

כולם משלמים 10 אלף ש"ח בחודש ללא קשר כמה הם מרוויחים. זה לקחת בצורה שווה.

אני לא בטוח שלהתפיל מים באמת עולה בצורה כזו לינארית. אתה אומר את זה כאילו כל בעיות האנרגיה והמים של ישראל נפתרו, ולא שעד לא מזמן היינו במצוקת מים.

אתה חושב שהבעיה להקים מקומות חניה זה כסף? הבעיה זה שאין מקום לבנות מקומות חניה בערים צפופות.

שוב, יש פתרון, משום מה בחרת להתעלם. אפשר פשוט למנוע כניסת מכוניות פרטיות לערים הגדולות. אני מניח שאין לך עם זה בעיה, נכון? הריי אתה לא מהעשירים האלה שרוצים להיות מסוגלים לנהוג עם הרכב שלהם לכל נקודה במדינה. אתה צנוע ומוכן להחליף את הרכב שלך בתחבורה ציבורית.

מה? אתה רוצה שהמדינה תשלם לך על המים שאתה משתמש בשביל לשתוף את הפיפי שלך לים? המים שאתה שופך לים מאבדים מהערך שלהם ברגע ששפכת אותם לים ביחד עם הצועה שלך.

המדינה לא שייכת לך, ולא שייכת לאבא שלך.

המדינה לא חייבת לך כלום מעבר למה שכתוב בחוק. אתה ממציא חוקים כאילו לכל אזרח יש מניות במדינה הזו. אין לך.

תפסיק לעשן סמים, השכל שלך עוד לא הסתיים להתפתח ולהגיע למצב יציב.

פורסם
  • מחבר

התפיסה שלך של המציאות כל כך מעוותת שאני לא יודע מאיפה להתחיל איפה.

רוב העובדים בישראל עובדי מדינה נצלנים חסרי תועלת?

אוליי אתה חסר תועלת בעצמך?

אני לא לקקן לשלטון, אבל אתה חושב שהמדינה שייכת לך. היא לא.

תכנת יכול להרוויח 30k, האם הכסף שלו זה גם שייך לך כי המדינה של אבא שלך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים