עבור לתוכן

התייעצות לגבי שדרוג חומרה במחשב.

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים

אז ככה, נתחיל עם מה אני רוצה בכלל?

אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי בעלות הכי נמוכה שאפשר, כך שיתמודד עם גל המשחקים הקרוב בהצלחה

המפרט הנוכחי שלי:

• מעבד: Intel i5-4670 3.4Ghz
  • זכרונות: G.Skill Aegis 2X4GB CL9-9-9-24 1600Mhz (סה"כ 8 ג'יגה)
  • לוח אם: Gigabyte H87M-HD3 (שימו לב שזה בפורמט MicroATX - אני מוגבל למיקרו או מיני)
  • כ.מסך: MSI Geforce 750Ti 2GB OC
  • ספק כוח: טרמלטייק 500W, לא זוכר בדיוק הדגם

עכשיו, אני יחסית מבין בחומרה ועשיתי את המחקר שלי, והגעתי למסקנות הבאות:

1. אני בוודאות משדרג את הכרטיס מסך שלי, מחכה לראות מה יהיה עדיף מהדור הבא של ניווידיה\AMD. או 1070 או הפולריס המקביל לו.

2. אני רוצה לשדרג את הRAM שלי ל16GB

3. אין טעם לשדרג את המעבד שלי, שכן הוא עדיין נחשב מצויין ולפי Tom's hardware ממש אין צורך לשדרג אותו, (הכתבה נכתבה ב2015 אבל היא מתעדכנת על בסיס קבוע) והוא עדיין לא קרוב למיצוי הפוטנציאל שלו בהגדרות שאני משחק בהן.

4. יש לי מסך FULL HD ואני לא רואה טעם לעבור ל4K, לא כרגע. אולי עוד שנתיים שלוש. 

5. יתכן ששווה לי לקנות עוד כונן SSD (כרגע יש לי 240 שאני לא מפעיל את המערכת הפעלה עליו)

6. זה די חסר טעם לשדרג זכרונות DDR3 למהירות שעון גבוהה יותר, זה לא ממש בא לידי ביטוי במשחקים וזה מגרד לכל היותר עוד 4-5 FPS, רוב המשחקים בכלל אין הבדל, בטח בהגדרות שלי.

7. אני מהרהר אם לשמור לי את האפשורת לעשות מערך SLI\קרוספייר בהמשך, למרות שזה בכלל לא קריטי בשבילי.

מה שנשאר לי זה התרחישים הבאים, ופה אני מבקש את עצתכם מה התרחיש הטוב ביותר (או אפילו אם יש לכם תרחיש מוצלח יותר אני אשמח לשמוע)

תרחיש ראשון:

• שדרוג הלוח אם שלי לערכת שבבים מסוג Z97, מהסיבות שאני אוכל להרכיב כונני SSD עם ממשק M.2 מוצלח יותר (אם אני לא טועה ללוח אם הנוכחי שלי אין ממש תמיכה בזה)
  • החלפת הזכרונות שלי לנפח כולל של 16GB (שני סטיקים של 8), ועל הדרך כבר לשים מהירות גבוהה יותר, למרות שלא ממש ברור לי אם יש טעם לזה.
  • או לחילופין להשיג עוד 2 סטיקים של 4GB במהירות 1600 ולהרחיב את זה ל16GB
  • השדרוג יאפשר לי להחליף בהמשך את המעבד לדור Broadwell אם אני אצטרך. אולי Devil's canyon.
  • יאפשר לי גם לעשות SLI\קרוספייר בדגמים מסויימים

עלות מצטברת: באזור 800 ש"ח ללוח אם ולזכרונות.

תרחיש שני:

• להשאר עם הלוח אם הנוכחי
  • לקנות בכל מקרה 2 סטיקים חדשים של זכרונות 8GB, הלוח הנוכחי שלי תומך רק ב2 סלוטים של DDR, ומוגבל עד 1600mhz.
  • לחסוך כסף לשדרוג לכרטיס מסך וזהו

עלות מצטברת: 200-300 ש"ח רק לזכרונות.

דעתכם?

נערך על-ידי bootybay

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים