עבור לתוכן

TJMAX G2020 REAL TEMP שאלה

Featured Replies

פורסם

תמיד חשבתי שה REAL TEMP נותן TJMAX " לא מדוייק בעליל " ולא התייחסתי ברצינות לתוכנה , אבל מה ? נכנסתי לאתר של אינטל וראיתי משהו וחשבתי שאני רואה לא טוב או מדמיין , בדקתי טמפרטורות ומה קראתי ? שה TJMAX של G2020 זה 105 מעלות ? אתם רציניים אינטל ? איך יכול ? המעבד רק יגיע ל 80 מעלות הוא יעלה עשן זה לא מעבד של מחשב נייד אין מצב שמעבד של מחשב נייח יגיע לטמפרטורות כאלה , איך יכול להיות שהתוכנה REAL TEMP יודעת במדוייק את ה TJMAX של ה G2020 של אינטל , 105 מעלות מדוייק כל הזמן חשבתי שזה חרטה .

אז לפי האתר של אינטל אני יכול לגלוש חופשי ב 80 מעלות לא ? יהיה לי פער של 25 מעלות מהמקסימום , אין מצב נראה לי זאת טעות .

פורסם

אין טעות.

המעבד לא יעלה עשן ב80 מעלות.

בגדול עבור שימוש ממושך רצוי לא לעבור את ה80 מעלות.

פורסם
  • מחבר

יש רשימה של מעבדים עם ה TJMAX שלהם ?

E2180

E5400

E5700

פורסם

במעבדים של אינטל החיישן המובנה במעבד לא נותן את הטמפרטורה האמיתית של כל ליבה אלא את המרחק מהערך Tj Max . עד מעבדי ה Core i היה צריך "לנחש" מהו ערך ה Tj Max עבור כל מעבד ורק כך היה ניתן לדעת מהי הטמפרטורה. החל ממעבדי ה Core i ערך ה Tj Max שמור באוגר במעבד, כך שעבורם אין צורך בניחושים. בהמשך הסתבר שאינטל שיחררה את רשימת ערכי ה Tj Max גם עבור המעבדים הישנים יותר המיוצרים בטכנולוגיה של 65nm ו 45nm, כך שפחות או יותר ניתן לדעת מהי הטמפרטורה של כל מעבד באופן מדוייק. את הרשימה הזו לא מצאתי באתר של אינטל, אבל במאמר IDF Taipei: Intel Releases DTS Specs For All Core 2 Processors שפורסם באתר tom'sHardware ב-2008 מופיעה רשימה של מעבדים וערכי ה Tj Max.מסדרת ה Core 2 וה Xeon.

עריכה:

מסתבר שהעתקה פשוטה לא ממש עובדת כאן, אז פשוט הכנתי תמונות של הטבלאות הנ"ל.

יש לציין כי לפי הקישור הזה מסתבר שהחיישנים של אינטל (וגם של AMD) לא ממש מדוייקים בטמפרטורות נמוכות, כך שערכי הטמפרטורות המדווחים נכונים (או קרובים לערכים האמיתיים) רק בטמפרטורות גבוהות.

DTS Specs For All Core 2 Processors 1.JPG

DTS Specs For All Core 2 Processors 2.JPG

DTS Specs For All Core 2 Processors 3.JPG

פורסם
  • מחבר

בסדרה של ה E5XXX רשום TJMAX 80 זה לא נמוך מדי ? ה G2020 זה 105 

לא מצאתי את הסדרה של E2XXX ברשימה שהבאת 

מעניין אותי אם התוכנה REAL TEMP סתם נותנת לכל מעבד 105 מעלות או שהיא מזהה את המעבד ויש לה לכל מעבד את ה TJMAX שלו , אני אנסה להתקין REAL TEMP למחשב עם ה E5700 מסקרן אותי אם ה TJMAX יהיה 80 .

לפחות נחמד לדעת שהמעבד שלי יכול להגיע ל 105 מעלות תמיד הייתי נלחץ שהוא הגיע ל 45 מעלות , ה G2020 זה כמו מעבד של נייד .

פורסם

@iveco

1. הרשימה הזו כוללת רק את מעבדי ה Core 2 Duo וה Core 2 Quad לתושבת 775 וכן את מעבדי ה Xeon לתושבת 771. היא לא כוללת את מעבדי ה Pentium לתושבת 771. שוב - לא מצאתי את הרשימה המקורית - זאת הרשימה שהתפרסה במאמר שקישרתי אליו. אני דיי בטוח שהסברתי לך בדיון אחר שהמעבדים E2180 וה E5400 שאתה מתייחס אליהם מוגדרים כמעבדי Pentium ולא כמעבדי Core 2 Duo.

2. אינטל אכן עשתה בלאגן מבחינת שמות הדגמים למעבדים שלה באותה התקופה - ישנם גם מעבדי Core 2 Duo וגם מעבדי Pentium לתושבת 775 בעלי שמות דומים או אפילו זהים (כמו ה E6300), אך מדובר במעבדים שונים לגמרי. בדומה, גם חלק ממעבדי ה Pentium ו Xeon חולקים שמות דומים, בעיקר אלו מדגם ה E5xxx, אך שוב - צריך להבין שמדובר במעבדים שונים לגמרי, ולמעשה רוב מעבדי ה Xeon מדגם ה E5xxx הם בכלל מעבדים בעלי 4 ליבות עיבוד ולא 2 כמו מעבדי ה Pentium או ה Core 2 Duo.

3. הגיוני להניח שככל שתהליך הייצור קטן יותר (במקרה זה 45nm לעומת 65nm) כך המעבד יתממם פחות מצד אחד, אבל גם יוכל לעמוד בטמפרטורה מקסימלית נמוכה יותר מצד שני. תחשוב על זה כך - במעבד המיוצר בתהליך ייצור קטן יותר ה"חוטים" יותר דקים ולכן עלולים להיפגע יותר לעומת ה"חוטים" במעבד המיוצר בתהליך ייצור גדול יותר כאשר שניהם עובדים באותה הטמפרטורה.

4. כמו שכתבתי - ערך ה Tj Max הוא בד"כ "ניחוש" במעבדים לתושבת 775. אני לא יודע אם הרשימה הזו "מובנית" בתוכנות כמו Real Temp, ולכן יכול להיות שהערך המוגדר שם הוא לא נכון. זאת הסיבה שבד"כ יש לך אפשרות לקבוע את ערך ה Tj Max באופן ידני בתוכנות כאלו. בכל מקרה, אל תסתכל על הטמפרטורה אלא על המרחק מה Tj Max (יש אפשרות להציג את הערך הזה בתוכנת ה Real Temp) - ככל שהערך הזה גדול יותר, כך המעבד פחות חם, וככל שהוא מתקרב ל-0, כך המעבד חם יותר ומתקרב לנקודה בה הוא יתחיל להשתנק (throttle) ולהאט את התדר שלו או אף לכבות את עצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים