עבור לתוכן

מבקש המלצה למסך היי-אנד לשימושים כלליים בתקציב של כ-5 אלף ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי,

אז לאחרונה נכנס לי ג'וק לשדרג את המסך שלי (2209WA של דל). יש הרבה מושגים חדשים וסוגי חיבורים ואני מרגיש קצת אבוד. חשובה לי האיכות - איכות, איכות ועוד פעם איכות, גם על חשבון גודל מסך. אני רוצה מצד אחד רזולוציה גבוהה, אבל גם פאנל איכותי (IPS?) ואולי אפילו מסך קעור? אני לא יודע מה מומלץ. אני רק יודע שאני רוצה לשבת בנוחות ובתענוג מול המסך, שלדעתי הוא אחד הרכיבים החשובים ביותר במחשב.

עיקר השימוש יהיה קריאה אינטנסיבית, כך שהייתי רוצה מסך נוח לעין. בנוסף, אצפה בסרטוני YOUTUBE אבל ככל הנראה לא בסרטים. חשובה לי נאמנות לצבעים גם כן, אבל שמתי לב שבמסך שלי סרטונים רצים לא חלק לעומת מסך טלויזייה מתקדם. נאמר לי שזה בגלל מנגנון החלקת תנועה שיש בטלויזיות. האם זה נכון? האם יש מסכי מחשב שיש להם את הפיצ'ר הזה?

דבר שלישי - לאחרונה עברתי למחשב מאק, ואני מוצא את המוצרים של אפל מאד לטעמי. ראיתי שיש להם את ה-Thunderbolt Display, רק שהוא מסך זקן במובן שהוא מוגבל לחיבור ת'אנדרבולט. מצד שני, יש לו רזולוציה לא רעה (גם אם לא 4K) וממילא המאק שלי לא מסוגל להריץ 4K ב-60 הרץ, אלא מקסימום ב-30 הרץ. הבנתי שיש לזה השפעה על חלקות התנועה.. אכן כך?

ריבוי השאלות מצביע על רמת הבלבול - אשמח אם מישהו יעשה סדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים