עבור לתוכן

שאלה כללית לגבי גודל של קובץ אודיו

Featured Replies

פורסם

בהנחה שיש כמה קבצי אודיו, באותה איכות, באותו אורך, באותו פורמט וכו', אבל מה שהם מייצגים (כלומר, המוזיקה/דיבור/וואטאבר) שונים, נגיד קובץ רוק כבד וקובץ של דיבור חלש (מצטער על הדוגמאות המעפנות, זה מה שהיה לי בראש...), האם יהיה הבדל בגודל הקובץ?

במלים אחרות, האם גודל הקובץ נקבע רק על פי הפרמטרים הנ"ל או גם לפי התוכן שלו?

לפי דעתי התוכן לא משנה, אני צודק?

עריכה: עכשיו חשבתי על עוד משהו- אותו דבר אמור להיות נכון לכל סוג של מדיה (נגיד סרטים) נכון?

פורסם

אכן התוכן לא משנה. בדיוק כמו שאתה יכול לצלם סרט על גבי DVD כאשר כל הסרט רואים את המצלמה מצלמת בד שחור - כל הפריימים הם אזור שחור, וזה יתפוס את אותו הגודל על הדיסק.

מה שכן, אם אתה מוותר על עושר צליל אתה מוותר על איכות ולכן בתיאוריה אתה יכול לעשות שימוש בפורמט יותר פשוט - כמו למשל פורמט מידי לעומת MP3 וכו' - הרבה יותר קטן אבל לא יכול להתחרות בעושר הצליל של דחיסת המקור.

אפשר להשליך את התאוריה הזו לדוגמא עם הסרט של הבד השחור - אתה יכול לצלם באיכות ירודה וההבדל לא יהיה כה גדול כמו אם היית עושה זאת בסרט רגיל - או לחילופין לצלם פריים אחד של בד שחור ולהקרין אותו באופן קבוע על המסך וזה יתפוס לך גודל של תמונה.

זה לפחות, לפי מיטב ידיעתי.

פורסם

זה תלוי בקידוד, בד"כ זה לא תלוי בתוכן. אבל, MP3 VBR למשל מושפע מהתוכן.

פורסם
  • מחבר

Fkl0ster-זה גם מה שאני חשבתי.

ooopsi- מה הכוונה שזה מושפע מהתוכן?

באיזו צורה?

פורסם

אני מנחש ולא אומר מתוך ידע:

הוא מוצא קירוב שהטעות שלו היא קטנה מסף מסויים. כלומר, אם אתה מתסכל על צורת הגל בנגנים הוא מוצא פונקצייה קרובה יחסית. ולכן, ככל שצורת הגל המקורית פשוטה יותר דרושים פחות מקדמים ע"מ לתאר אותה.

פורסם

זה מוצא את היחס המתאים ביותר איכות לגודל. כמו כן סטריאו ומונו גם קובע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים