עבור לתוכן

משחה טרמית למעבד intel pentium G2XXX

Featured Replies

פורסם

הסתכלתי באתר של KSP ויש כמה אפשרויות :

לינק : http://ksp.co.il/?select=1066..187

MX2

MX4

NOCTUA NT-H1

ZM-STG2 

1. מה לקנות ? 

2. כרגע על המעבד מרוחה משחה טרמית סינית HC-151 משחה שיבואן משתמש בה , נכנסתי לביוס ואלה הנתונים שאני מקבל , טמפרטורה מעבד 35-37 מעלות  CPU TEMP , טמפרטורה " סיסטם " 34 , טמפרטורה ליבות 40-46 מעלות CORE TEMP 

השאלה אם כרגע הטמפרטורה של המעבד 37 בביוס במנוחה , באברסט רשום 33-34 מוזר , אם אני אשים משחה טרמית מותג יהיה שינוי גדול ? או פחות 1-2 מעלות ? ואם לא יהיה שום שינוי בין הסיני ל MX למשל זאת אומרת או הוכחה שהמשחה הסינית טובה ואיכותית ? במידה ואחרי המריחה של ה .MX או ה NOCTUA המעבד ישאר על 35-37 מעלות ?

3. אלכוהול רפואי ? עם זה מנקים את המעבד ? אלכוהול רפואי 70 אחוז - 99 ?

4. יש לי מגבת קטנה מייקרופייבר שמנקים איתה LCD זה טוב לנקות את המעבד ?

תודה על העזרה . 

פורסם

את המעבד עדיף לנקות עם 99% אלכוהול אבל אפשר גם עם 70אחוז אם אתה "מבטיח" לא לגעת איפה שלא צריך. 

סיסטם זה לוח האם אין לך קשר אליו. 

אני מנקה עם 70% ומקלוני אוזניים בעדינות. כל אחד והשיטות שלו.. (כך בחשבון זה מוריד משחות "נורמאליות" לא יוריד את המישחה הזולה בעולם שהתייבשה אחרי חמש שנים של עבודה ב90 מעלות.. ) , בכל מקרה אם המחשב שלך לא מתחמם במאמץ אין לך טעם לגעת בזה. טמפ במנוחה לא אומרות הרבה, המשחות יכולות לתת אותה טמפ' מנוחה בהפרש של חצי מעלה וההפרש יגדל ברגע שיש חום. כי הם מעבירות חום = כשיש חום לא כשהמעבד במנוחה . 

פורסם
  • מחבר

שמעבד במנוחה אין למשחה הטרמית השפעה ?

לפי הביוס במנוחה הוא בין 35-37 מעלות ולפי ה AIDA64 במאמץ הוא 45-50 מעלות 

אם אני אשים MX-4 למשל במקום המשחה טרמית הסינית יהיה שיפור ? או שלא ?

אם במאמץ זה 50 עם המשחה הסינית עם ה MX-4 כמה זה יהיה ? 

פורסם

יש להכל השפעה, אבל ה10% הולכה טובה יותר של חום לא משפיע אותו דבר כשהמעבד מוציא 15W בIDLE מול 50W, בכל מקרה 50C במאמץ נשמע מעולה, אין לך באמת סיבה להחליף משחה טרמית.. 

פורסם
  • מחבר

אבל זה מעבד שאמור להיות קריר לא ? המעבד הוא 55W G2020 אז 50 מעלות במאמץ זה לא הרבה מדי ? 55W זה לא מעבד קריר בעיקרון ?

בביוס עשיתי שאם המעבד יגיע ל 60 מעלות אז יהיה ציפצוף , וציפצוף אין סימן שה AIDA64 אמין .

פורסם

תפקיד המשחה התרמית הוא להעביר כמה שיותר חום מהמעבד עצמו לגוף הקירור שמותקן עליו. משחה תרמית טובה לא רק מסוגלת להעביר יותר חום, אלא גם בד"כ מסוגלת למלא חריצים מיקרוסוקופיים שנמצאים על לוחית הקירור של המעבד או/ו על משטח של גוף הקירור ובכך להגדיל את שטח המגע בין המעבד וגוף הקירור ולייעל את מעבר החום. לשימושים פשוטים אני מניח שכל משחה תרמית תתאים ולא סביר שתראה הפרש משמעותי בטמפרטורות, אולם במאמץ, ובמיוחד בהמהרה, ההשפעה של המשחה התרמית על הטמפרטורות יכולה להיות משמעותית. אני לא ממש יודע איזו משחה תרמית עדיפה, אבל אני בטוח שתוכל למצוא ביקורות על המשחות התרמיות השונות באינטרנט (למעשה גם באתר הזה עשו ביקורת על מספר משחות תרמיות לפני מספר שנים, קישור, רק שבביקורת הזו משום מה גרף התוצאות לא מוצג).

בנוגע לניקוי שאריות המשחה התרמית הקודמת - אני השתמשתי מספר פעמים באלכוהול רפואי של 70% וצמר גפן ולא הייתה לי עם זה בעיה. כיום יש לי חבילה של פדים רפואיים עם אלכוהול של 70% שעלתה לי לפני כמה שנים 12 או 13 ש"ח בבית מרקחת והם עושים את העבודה.

פורסם

אין לך שום בעית חום. מן הסתם המעבד שלך עובד טוב ונכון גם ב 105 מעלות.

משחה "טובה" יותר תוריד רק כ 2 או 3 מעלות. חב"לז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים