עבור לתוכן

P4C vs. A64

Featured Replies

פורסם

A64 הוא לא יותר טוב מכל מעבד קיים, הוא אמנם אחד הטובים, אבל נתת לו הגדרה כללית מדי.

3000+ = 3.0, 3200+ = 3.2, 3400+ = 3.4, וה- FXs משתווים ל- EE ולפעמים עוקפים אותם.

כולם אומרים שהיתרון הנוסף הוא תמיכה ב- 64Bit, אז עכשיו תסביר לי - איך זה יבוא לידי ביטוי בזמן הקרוב? שום תוכנה לא תשתמש בעיבוד כזה, לפחות לא בזמן הקרוב (הווינדוס המבוקש יוצא רק עוד שנה-שנתיים-שלוש).

יש אלפי תוכנות שתומכות ומנצלות את ה64bit, אבל לא בחלונות. אין לי ספק שזה יתן ביצועים יותר טובים, אבל לדעתי עדיף יותר זיכרון.

• תגובות 32
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני מניח שכל עוד אין ניצול ממשי של 64Bit בסביבת הווינדוס אני לא אוכל להתשתמש בתוספת הביצועים הזאת.

אני משתמש בווינדוס XP וגרסת ה- 64Bit תצא רק בשנים 2005-2007. יש סיכוי קלוש שעד אז אני אפילו אקנה מחשב חדש, או אשדרג את הישן.

חוץ מזה, כמו שאמרת - התוספת ביצועים מנוצלת רק מ- 1GB ומעלה, שזה אומר 512x2/256x4, ורוב הלוחות ל- A64 לא תומכים בזה, או שפשוט עושים המון בעיות (חוץ מ- 3 בודדים).

לבינתיים, צמצמתי את ההתלבטות לבין AthlonXP לבין Pentium4C.

ורק שאני אדע, עם מערכת P4C/AXP, ורכיבים כמו R9800P, 1GBDDR, באוברקלוק, יש לי סיכוי לעבור את ה- 20,000 ויותר?

שאלה טיפשית, אבל אני אשמח לקבל תשובה.

פורסם

ממש לא נכון, ביצועים נטו בלי אוברקלוק ה64 יציג ביצועים גבוהים יותר, ללא אוברקלוק המערכת אפילו לא תנצל את הזכרון pc4000 שהוא רוצה לקנות.

אבל, מעבדי athlon64 די גרועים לאוברקלוק, אם אתה רוצה אוברקלוק ל64 תחכה לסוקט 939, אם לא לך על 2.8cת יש איזה 50 שקל הבדל בין 2.4 ל 2.8.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לביצועים נטו מבין ה- P4C לבין ה- AthlonXP, מבין שני אלו לבין ה- A64 אין אפילו השוואה.

למה לחכות ל- 939? תתווסף תמיכה ב- Dual-DDR, אבל נעילה למפרצים תהיה?

רגע, אם הייתה לך האפשרות, התקציב וכו', מה היית קונה - Athlon64 754/Athlon64 939/P4C/AthlonXP?

פורסם

מעבד 2400 לא תמצא שכח מזה וגם אם תמצא הוא יעלה 800 שקל והיום מעבד 2800 של אינטל עולה בסביבות ה1000 אז מה שווה?

שמע אתה נשמע כאילו כבר החלטת ללכת על האינטל, אישית אם הייתי קונה מערכת לOC הייתי הולך על AMD MOBILE למה? כי זה יוצא יותר זול ונותן שיפור ביצועים גבוהה וזה מה שטוב בOC, לקנות משהו זול לעשות לו OC ולהגיע לתוצאות של משהו הרבה יותר יקר.

אישית הייתי לוקח A64 וזהו כי לא אכפת לי מOC.

פורסם
  • מחבר

לא אכפת לך מ- OC? אז אתה מתכוון שלא תעשה OC?

בכל מקרה, לא אני לא אמצא 2.4C בארץ? :'(

לקנות 2.4C יותר שווה, לפחות באוברקלוק.

פורסם

בטח שתמצא

פורסם
  • מחבר

אחד עם 800Mhz FSB, 2.4Ghz, 512Kb L2 Chace? :P

כי באוברקלוק, אני חושב שהוא העדיף מכולם. לפחות באוברקלוק לבאס.

מה המחיר שלו בערך?

תודה. :)

פורסם

שמע הסתכלתי עכשיו בשתי חנויות באינטרנט בשתיהם לא היה 2400 "הכי נמוך" היה 2600 שעלה 1060 ואחריו 2800 שעלה 1100.

אני לא מבין מה אתה רוצה להגיע לבאס הכי גבוהה ולהגיד אני מלך באס גבוהה או לעשות OC ולהגיע לתוצאות הכי טובות מבחינת ביצועים, כי שוב נזכיר לכולם ואני לא המצאתי את זה באס הוא לא מדד לביצועים!!! ומה שמראה OC טוב לפי דעתי הוא שיפור בביצועים ולא בבאס לכן אם אתה רוצה לעשות OC טוב לך על מעבד מובייל שהוא לפי מה ששמעתי נותן את ההבדל הכי גדול בביצועים לאחר OC (אולי אני טועה :().

למה אני לא יעשה OC כי אני חושב שזה דיי טיפשי לעשות OC לכאלה מערכות חזקות ההבדל שתראה בבנצ'מארק הוא לא בהכרח ההבדל שתרגיש באמת אם זו הייתה מערכת חלשה הייתי עושה לה OC אבל במיקרה שלך לא הייתי מתחיל עם זה אולי אחרי שהייתי מרגיש שהיא כבר לא סוחבת.

פורסם

אם אתה מתכוון להשקיע המון בקירור, אבל ממש... לפרסקוט החדשים של אינטל יש יכולת OC מדהימה ואם אתה מצליח לקרר אותו טוב טוב יש הרבה סיכוי שתגיע ליותר ממה שאתה מחפש...

אתה יכול לראות אותו פה בארץ : http://adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=300&zap=1

פורסם

לא על תילך על הפרסקוט המעבדים האלה מתחממים לטמפ של 60-80 אם אני לא טועה והם גרועים בOC כן גרועים וגם חלשים יותר מהפנטיום4 C "הרגילים" זו הליבה הכי דפוקה שיצאה נראה לי קיצר חרא דבר.

פורסם

לא לקחת פרסקוט אם אתה מתכנן OC

חוץ מהקירור הכבד מאוד שאתה צריך לשים עליו על פי הביקורות הוא לא טוב יותר מהP4C שקיימים היום בשוק.

ועוד משהוא קטן שצריך לדעת לוחות לפרסקוט כמעט ולא נותנים יותר מתח למעבד כך שOC הוא בעייתי.

וגם הPCB של לוחות הM יכול ללכת קפוט כמו שהיא בניסיון OC אחד לפרסקוט, הלוח נמס!!!

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובות :)

עכשיו קראתי את המדריך לקניית מערכת Overclocking לחודש אפריל 2004 (זה עזר לי המון) הם ממליצים על:

[glow=green,2,300]AthlonXP Mobile 2500+, Abit NF7-S Rev2[/glow]

[glow=blue,2,300]Intel Pentium4 2.8C, Asus P4C800-E Deluxe[/glow]

מה עדיף?

הם גם כותבים שלאחרונה, עם הלוחות החדשים ל- A64, הם הצליחו להגיע לתוצאות אוברקלוק נהדרות ל- A64.

אבל הם מציינים שה- AthlonXP החדש עדיף, והוא ה- "פייבוריט" של רוב האוברקלוקרים שמשתמשים במעבדי AMD.

ואיזה זכרון לקחת? OCZ PC4000 Preformance או A-DATA Viesta PC4000?

תודה! :)

פורסם

קח את AXP ואיזה הכרון שבא לך, אני אישית מעדיף OCZ.

עם AXP-M אתה יכול להגיע לOC גדולים, באיזה קירו אתה עומד להשתמש?

הוא אולי רץ על 14*133 בהתחלה אבל אתה יכול לשים אותו בלי בעיות על 200*14

פורסם

אם מדובר על איזה מערכת יותר עדיפה: AXP או P4C אז לפי דעתי עדיף מבחינת ביצועים כללי ומבחינת אוברקלוק את המערכת:

Intel Pentium4 2.8C, Asus P4C800-E Deluxe

זכרונות לפי דעתי תיקח את:

OCZ 1024MB (2x512) DDR-RAM 4000 Performance Series Dual Channel Kit

המלצתי לך על הזכרונות אלו מכיוון שיש להם לפי ביקורות והמלצות של אנשים הם מעולים בביצועים כללים ובביצועים לאוברקלוק ולמשחקים.

הם הזכרנות הכי משתלמים שיש גם ל- 500Mhz.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים