עבור לתוכן

המחשב קולט את הראם, אך האם הוא באמת עובד?

Featured Replies

פורסם

לאבא שלי יש מחשב עם 4 גיגה ראם, עשיתי לו שדרוג ל8. את ה4 שלו, לקחתי אל המחשב שלי וכעת לי יש 12.

בשני המחשבים,המחשב מזהה את הראם וכותב במאפיינים את המספר החדש בעצם.

שמעתי פעם שיכול להיות המחשב מזהה את הראם, אבל לא באמת עובד איתו. 

מה דעתכם?

מדובר בלפטופים

פורסם

אם הוא מראה לך שיש ככה וככה, אז הוא יעבוד איתו, אם הוא יצטרך.

כמובן אם ברגע מסוים הוא לא צריך, הוא לא יעבוד איתו, ואז תראה יותר זכרון פנוי.

פורסם

המצב שכתבת יכול לקרות, בד"כ בגלל חוסר תאימות ביוסלוח. אם במאפייני מערכת מופיע כל הזכרון ללא סיוג של "כך וכך ניתנים לשימוש" אז אין בעיה. ולא, 200 מגה לא זמינים זו לא בעיה, זה כרטיס מסך מובנה.

פורסם

Ag43  אתה לא מובן,  אתה מוזמן לפרט

פורסם

קודם כל - בשביל לנצל יותר מ 4GB של זיכרון (או יותר מ 3.5GB ליתר דיוק) יש צורך במערכת הפעלה של 64 ביט. אם באחד המחשבים מערכת ההפעלה היא של 32 ביט, אז לא יהיה ניצול של כל הזיכרון.

בנוגע למה ש @ag43 כתב - כבר יצא לי לראות מחשב שבו זוהה כל נפח הזיכרון (גם ב CPU-Z) אך רק חצי ממנו היה ניתן לשימוש. באותו המקרה פתרתי את הבעיה ע"י הסרה והתקנה מחדש של מודולי הזיכרון, כלומר כנראה לא היה מגע טוב בין הזיכרון לחריץ ההרחבה לזיכרון בלוח האם. כמובן שייתכן שהדבר נוגע גם מגורמים אחרים כמו בעיית תאימות כלשהי (בד"כ בין הזיכרון והביוס של לוח האם) או מבעיה בבקר הזיכרון (שכיום נמצא בתוך המעבד).

בקיצור - כפי ש @QttP ו @ag43 כתבו, אם במאפייני המערכת או במנהל המשימות מזוהה כל הזיכרון ולא מצויין שרק חלק ממנו ניתן לשימוש, אז המחשב עובד עם כל הזיכרון.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם. קודם כל, בשני המחשבים יש 64 ביט של ווינדוס

למחשב של אבא שלי (זה שכעת יש בו 8 ראם במקום 4) כתוב ש7.88 ניתנים לשימוש. האם זה אומר שהכל תקין?

באשר למחשב שלי (שעכשיו יש בו 12 ראם במקום 8) כתוב ש11.9 ניתנים לשימוש, האם גם פה הכל תקין?

פורסם

הכל תקין.   אל תסמוך על שמועות בעתיד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה
אם אפשר שאלה אחרת על הדרך:

כעת יש לי ווינדוס 8.1 פרו 64 ביט, ואני שם לב שכשהמחשב הולך לישון אז אי אפשר "להעיר" אותו בלחיצה על כפתורי המקלדת או בתזוזה עם העכבר. אני חייב ללחוץ על כפתור ההפעלה.

יש דרך להעיר את המחשב בלחיצה על כפתורי ההפעלה?

פורסם

יש אבל זה מצריך בדיקה ושנוי  הגדרות במנהלי ההתקקנים ובביוס.

אני לא התאמצתי. משתמש רק בכפתור ההדלקה ומרוצה.

פורסם
  • מחבר

זה קטע כזה של WIN 8.1 PRO? כי ב8 זה לא היה...

פורסם

כי הדריברים וניהול החשמל  לא  זהים בין 2 המערכות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים