עבור לתוכן

למה מערכות INTEL מסוגלות להגיע ל FSB יותר גבוהה ממערכות AMD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

השאלה שלי למה מערכות מבוססות INTEL יכולות להגיע ל FSB יותר גבוהה ? מה בעצם מגביל מערכות מבוססות AMD מלהגיע ל FSB גבוהה כמו שה ה INTEL מגיעים ??

כי נגיד אני מוריד מכפלה ל 9.5X252 ( במידה והזכרונות הם 500MHZ ) זה אפשרי במערכות מבוססות AMD או שלא ועם לא אז למה ???

והשאלה השניה שלי:

איזה זכרון עדיף GEIL PC4000 ULTRA ( באים עם HEATSINK )

או

GEIL GOLDEN DRAGON PC4000 ( באים בלי HEATSINK )

ה GOLDEN עולים משהו כמו 50 שקל יותר ויש מקומות שאפילו אותו הדבר... השאלה מה ההבדל בינהם ??

המוכר דווקה המליץ לי על ה ULTRA...

נ.ב

אני מחליף את הזכרונות שלי היום ל GEIL PC4000 בגלל זה אני מתעניין :)

ובבקשה בלי הערות כמו אל תיקח GEIL וכאלה כי הם ממש ממש טובים ( היו לי גם CORSAIR )

פורסם

מצטרף לשאלה...!

פורסם

קודם כל רק שתדע גייל לא ממש ממש טובים , הרבה אומרים שחלק מהזכרונות שלהם טובים וחלק לא , זה תלוי במזל שלך אם תקבל אחד טוב או דפוק.

דבר שני אם יש לך מערכת אינטל לך על הגולדן דרגון.

אם יש לך AMD אז במחיר של הגולדן דרגון כבר עדיף לך קורסייר משהו טוב.

ודרך אגב זה שהגולדן דרגון באים בלי סינק זה לא אומר כלום , הזכרונות שלהם עם טכנולוגיה חדשה שמקררת אפילו עוד יותר את הזיכרון ולכן אתה גם מסוגל להגיע למהירויות גבוהות עם הזכרונות שלהם .

פורסם

הבאס של אינטל משתמש במכפלה של X4 ואצל AMD (בסדרת ה K7) במכפלה של X2.

אז באותו תדר פיזי (200 מה"ז נניח) P4 פועל אפקטיבית בבאס של 800 וה K7 בבאס של 400.

אבל באותה מידה ה K7 מספק ביצועים מקבילים בבאס הנמוך יותר אז זה מיותר להשתמש בבאס כמדד לביצועים.

פורסם

בטח שצריך להשתמש בבאס כמדד לביצועים ( אם הבנתי למה שהתכוונת...)!

מעבדי AMD ובעיקר לוחות האם שלהם לא ממש מסוגלים לעבור את ה-240 באס ולהשאר יציבים, לעומת זאת מעבדי אינטל ישארו יציבים גם על 270 באס.

כך שלאינטל עדיף זיכרון שמגיע לבאסים יותר גבוהים.

פורסם

אינטל עובדים באמת במהירויות יותר גבוהות אבל צריך להבדיל בין מהירות לביצועים

ברור שיש יחס כלשהוא בין מהירות לביצועים אבל AMD מגיעה לאותם ביצועים בפחות מהירות

פורסם

בטח שצריך להשתמש בבאס כמדד לביצועים ( אם הבנתי למה שהתכוונת...)!

מעבדי AMD ובעיקר לוחות האם שלהם לא ממש מסוגלים לעבור את ה-240 באס ולהשאר יציבים, לעומת זאת מעבדי אינטל ישארו יציבים גם על 270 באס.

כך שלאינטל עדיף זיכרון שמגיע לבאסים יותר גבוהים.

וחוץ מזה שאתה יכול לקבל תעודת "גבר" על זה שהגעת ל 270 מה"ז, מה זה עוזר לך ?

מה שמשנה בשורה התחתונה זה ביצועים ולא מה"ז או רוחב פס.

אתה לא יכול להגיד שמעבד של אינטל שפועל ב 270 מה"ז פועל יותר מהר (מבחינת ביצועים) מאשר מעבד AMD ב 240 מה"ז.

פורסם

איך שני מעבדים שונים מספקים אותם ביצועים במהירויות שונות?

ולמה תמיד אומרים כשאתה ממהיר מעבד AthlonXP ל- 2400 מה''צ בערך, הוא ישתווה ל- P43.5 גה''צ?

לאיזו מהירות\ביצועים P4 ישתווה שאני אמהיר אותו ל- 3.5 גה''צ?

מוזר \-:

פורסם

וחוץ מזה שאתה יכול לקבל תעודת "גבר" על זה שהגעת ל 270 מה"ז, מה זה עוזר לך ?

מה שמשנה בשורה התחתונה זה ביצועים ולא מה"ז או רוחב פס.

אתה לא יכול להגיד שמעבד של אינטל שפועל ב 270 מה"ז פועל יותר מהר (מבחינת ביצועים) מאשר מעבד AMD ב 240 מה"ז.

מה הקשר בכלל??!?!? מה אכפת לי שאינטל מגיעים ל270 באס??!?!?

הבן אדם שאל מה עדיף GEIL ULTRA או GEIL GD אני לא יודע מה המפרט שלו לכן בגלל היכולות של גולדן דרגון להגיע לבאסים גבוהים המלצי לו שאם יש לו אינטל אז שייקח גולדן דרגון.

אני פשוט ציינתי שמה במייחד את אינטל הוא שהם מגיעים לבאס גבוה , אף פעם לא אמרתי שאם AMD מגיעים לבאסים נמוכים זה אומר שהם פחות טובים (והנכון הוא הרבה להפך מזה) .

אני מצטער אבל אולי הייתה בינינו אי הבנה אבל מה שבטוח שלא סטיתי משאלתו של פותח הת'ראד.

פורסם

אני הגבתי לשאלה של למה לאינטל יש באס גבוה יותר ואמרתי שזה נכון אבל אין להסיק מזה שום דבר על הביצועים.

ואתה אמרת

בטח שצריך להשתמש בבאס כמדד לביצועים
פורסם

אתה רואה אמרתי לך שהייתה אי הבנה... התכוונתי לביצועי אובר קלוק , אתה מסכים איתי שהבאס הוא מבין המרכיבים הכי חשובים בביצועי אוברקלוק?

פורסם

זה תלויי, קח בארטון 2500+ ותעלה אותו מ 166 ל 240 (45%) וקח P4 2.4C ותעלה אותו מ 200 ל 270 (35%).

עכשיו המעבד של AMD מציג ביצועי OC טובים יותר (המספרים הם שלך, לא אני המצאתי אותם).

אין שום חשיבות לתדר שתגיע אליו, מה שמודדים זה ביצועים.

פורסם

תראה לי אז זה שהעלה בארטון ל240 ונשאר יציב.

פורסם

בסדר , הוכחת את עמדתך אבל רק שאלה אחת , אתה באמת חושב שהם יושבים על האוברקלוק הזה או שהם פשוט צילמו תמונת מסך ומיד החזירו לדיפולט (זה מה שנראה לי)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים