עבור לתוכן

Radeon 7950 - צריבת ביוס

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי כרטיס מסך זה, הדגם המדוייק זה Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL DUALX with Boost

עכשיו את הכרטיס הזה אני הולך לשים זמנית (עד ליציאת הכרטיסים בחודשים הקרובים) במערכת חדשה שאני הזמנתי כבר.

שמתי לב שעל הכרטיס הזה יש מן כפתור כזה אז התעניינתי וחקרתי מה זה, גיליתי שזה סוויץ' שמחליף בין ביוסים, מה שאומר שבצורה בטוחה אפשר להחליף ולצרוב ביוס מבלי לפחד להישאר בלי כרטיס מסך

חקרתי קצת באינטרנט וראיתי שהמון עושים את זה, שמים ביוס של 7970 או אפילו של דור אחר r9 280x / 280 וזה עובד מצויין ומשפר ביצועים בצורה דרסטית

השאלה שלי איך שינוי ביוס משפר ביצועים אם לא משנים שום דבר בחומרה? יש לנו מצב פה כמו עם המעבדים של AMD בעלי ה3 ליבות שהיו לפני 8 שנים שהייתה בהם ליבה אחת רדומה?

פורסם

תעשה OC עם תוכנה ותגיע לאותם תוצאות בדיוק.

הצריבה של הbios לא תהפוך אותו ל7970 כמו שהיה עם חלק מה6950 שנפתחו ל6970.

אם בא לך לצרוב Bios בשביל הכיף והלמידה, אתה מוזמן לעשות זאת, אבל אל תצפה לשדרוג חומרתי של הכרטיס.

השיפור של הביצועים בהחלפת bios במקרה הזה ינבע מתדרי שעון גבוהים יותר שמוגדרים בbios של ה7970 (שאת הbios שלו תחליט לצרוב) ומתחים גבוהים יותר בהתאם (אני מניח), כך שיש לצפות להתחממות נוספת של הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, ז"א אין שם איזה ליבות עיבוד רדומות שאפשר להעיר ע"מ לשפר ביצועים. זה נטו מתחים ותדרים. חבל.. 

פורסם

שטויות, ה7950 הוא OC'er מעולה.

תעשה לו OC ענקי ואתה תוכל גם לעקוף את הביצועים של 7970, הכרטיס שלך התברך בקירור לא רע כך שלא תהיה לך בעיה לעשות זאת ^_^.

פורסם
  • מחבר

טוב, מחר מגיעים שאר חלקי המחשב אז.... :):D^_^

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים