עבור לתוכן

מחשב נייד ללימודים בסביבות 3000-4000₪

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימושים לימודיים בעיקר, מתכנן ללמוד הנדסת תוכנה/חשמל או מדעי המחשב. לא גיימינג. קצת פוטושופ פה ושם. (לא קריטי כי זה אני יכול לעשות בשולחני)

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לכל היותר 14 אינץ', לכל הפחות 12 אינץ'. לא קריטי אם המסך הוא מט או מבריק.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) ממה שהבנתי לסטודנטים עדיף FHD ומעלה, אז 1920X1080+

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיף מקלדת עם NUMPAD, לא חובה, יודע שבגדלים שאני מחפש זה פחות נפוץ כנראה

* משקל רצוי? כמה שפחות, עדיפות למשהו בסביבות 1.5-1.7 ק"ג.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן, לפחות 5-6 שעות ללא טעינה

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כלום לא קריטי חוץ מHDMI ו3 כניסות USB ומעלה

* Bluetooth? לא קריטי בכלל

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיף SSD (בתנאי שהוא 240GB ומעלה, 120/128GB לא בא בחשבון), אבל אפשר גם היברידי. אם יש הרדיסק רגיל אז רצוי מחשב עם מקום לSSD בחיבור MSATA.

* כונן אופטי? לא צריך, רצוי אפילו שלא

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא צריך

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה, מקסימום אתקין

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות גבוהה לדל, עדיפות בינונית לASUS או HP, לא רוצה לנובו (אלא אם כן הוא מסדרת THINKPAD)

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) אין דרישות מיוחדות, מסך מגע זה נחמד אבל לא חובה בכלל, יותר חשוב שהמחשב יהיה עמיד ואמין. (לא צריך עכשיו מחשב מוקשח אבל שיהיה עם איכות חומרים סבירה), לפחות שנתיים אחריות.

כמה סייגים:

1. יכול לרכוש את המחשב באילת.

2. יכול לרכוש מחשב בדיוטי פרי (למרות שממה שראיתי המחירים שם לא מדהימים).

3. יכול לרכוש את המחשב בחו"ל - ברומניה, גרמניה או אוסטריה. ברוב המקומות ברומניה אמרו לי שאין אחריות בינלאומית וזה די דיל ברייקר מבחינתי.

נערך על-ידי dorsht

פורסם
  • מחבר

הקפצה.

פורסם
  • מחבר

לאף אחד אין רעיון?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם
  • מחבר

נראה נחמד, תודה.

מכיר אולי חנויות שמוכרות את המחשב הזה באילת? כי בלי מע"מ הוא ייצא לי הרבה יותר זול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים