עבור לתוכן

דרושה חוות דעת על מפרט ותיקונו - 5K

Featured Replies

פורסם

מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין צורך לחרוג

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בינוני, תיכנות, קידוד וידיאו קל, צפייה בסרטים(HD, 4K)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ויזואל סטודיו, netbeans ושלל IDE's למיניהם(פרנסה), HandBreak (מידי פעם)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: פיפא, NBA, משחקי פעולה למיניהם

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -מסך מחשב "27, מסך טלויזיה "55

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המשחקים הקלים(פיפא, NBA) - גבוהות, היתר - בינוני

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? "3.5 Hard Drive

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל מאוד, למטרת למידה

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך, אני מרכיב לבד

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בעוד כחודש-חודשיים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

USB 3.1 ו\או USB TypeC, תמיכה מלאה ב 4K

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

המחשב הינו רב תכליתי ומהווה קנייה ל - 5-6 שנים הבאות

טוב אז אחרי כ 5 שנים נראה שהמחשב הנוכחי שלי עשה את שלו (2600K, 9800GT), קשה לו עם משחקים חדשים(אפילו 2K 2016) והויזואל סטודיו החדש גומר אותו ולכן החלטתי לקנות מחשב חדש, חוץ מזה שסתם בא לי להתחדש כבר ...

אחרי אין ספור קריאות פה בפורום החלטתי שאני רוצה את המעבד 5820K - וסביבו בניתי את הפרט שמפורט בהמשך, אני נעול עליו כך שאין צורך להציע משהו אחר, רק לשפר את מה שמסביבו.

חשוב לי להגיד שאיני מבין גדול בחומרה ואני בטוח שניתן לשפר או לייעל את החומרה שבחרתי

המחשב כנראה יקנה בחלקים כי את חלקם לא מצאתי בארץ או שהם סתם יקרים ללא הצדקה, מה שאין כאן יוזמן ב ebay או יחכה למשלוח מארה"ב(חבר שגר שם)

את המעבד מצאתי ב ebay ב 1400 ש"ח, כך שיש לי כבר התחלה טובה :)

את החומרה הרכבתי באתר הזה + מפרט:
http://pcpartpicker.com/p/zbdRf7

לגבי המחירים שם, מצאתי חלק מהרכיבים בזול יותר מהרשום שם

אז המפרט הוא זה:

intel 5820k - 1350 (ebay)
Thermaltake Water 3.0 Extreme S 99.0 CFM Liquid CPU Cooler
EVGA Micro 2 Micro ATX LGA2011-3 Motherboard
G.Skill NT Series 8GB (1 x 8GB) DDR4-2400 Memory
Samsung 850 EVO-Series 250GB 2.5" Solid State Drive

EVGA GeForce GTX 950 2GB Video Card \ Radeon R7 370 2GB GDDR5

SeaSonic G 550W 80+ Gold Certified Semi-Modular ATX Power Supply

Fractal Design Arc Mini R2 \ CoolerMaster CM690 III

לגבי Hard Drive - יש לי בישן 4 TB, שכמובן יעברו לחדש

לגבי זיכרון - יש לי עוד 2 סטיקים של 4, לדעתי עובדים על 1666, לא יודע אם יתאימו לחדש, במידה וכן הם גם יועברו כמובן

המחשב יחובר לטלויזיה 4K ולכן חשוב לי שיתמוך ברזולציה הזו בצורה טובה וכמובן יוציא סרטים של 4K ללא תקיעות.

אשמח לחוות דעת (גם שלילית) ולהצעות יעול\שיפור

נערך על-ידי mwalker03
תיקון שגיאות והוספת תיאור

פורסם

קודם כל, סביר מאוד להניח שהמחשב הנוכחי שלך מתקשה עם משחקים מודרניים מהסיבה ש GT 9800 הוא כבר ישן, חלש ולא רלוונטי למיניו - בניגוד למעבד שלך (i7 2600K) - שעם המהרה טובה יכול להשיג אחלה תוצאות בשילוב כרטיס חזק.

לדעתי i7 6700K יידע לתת מענה דומה מאוד לזה של 5820K ביישומים שהזכרת, כי בסך הכל דרישות המערכת שלהם לא גבוהות במיוחד. עם זאת, ציינת שהמחשב ישמש אותך לפרנסתך, אז אולי יש טעם להשקיע במעבד חזק יותר. בכל מקרה, אתה "נעול" עליו לכן אין טעם לדון על זה. 

לגבי קירור מים, אני אישית הייתי מעדיף להימנע ממוצרים של Thermaltake, ובפרט לגבי הקירור עצמו, עושה רושם שמדובר בקירור לא משתלם. לא נראה שהוא מראה ייתרון משמעותי על פני קירור אוויר רציני כמו NH-D15 של נוקטואה ועולה כמה מאות שקלים יותר. 

כרטיס מסך - מצד אחד אתה משחק במשחקים יחסית קלים (ואתה טוען גם שאתה לא תשחק על הגדרות גבוהות) ומצד שני אתה תשחק על רזולוציה 4K שידועה ככבדה, לכן הייתי שוקל לקחת כרטיס מתקדם יותר כמו GTX 970.  

זיכרון - אין תאימות. סביר להניח שאתה מדבר על זיכרונות מסוג DDR3, בעוד שהמערכת החדשה תתמוך ב-DDR4 - כך שפיזית אין תאימות. 

נערך על-ידי Nand

פורסם
  • מחבר

היי, תודה רבה על המענה

לגבי 4K, אני לא משחק על רזולוציית 4K, אלא רואה סרטים וסדרות ב 4K .. או שאין הבדל ?

לגבי הקירור, אני ממש מעדיף קירור מים, גם בגלל האסטטיות וגם בגלל הרעש, על איזה קירור מים אתה ממליץ ? אשמח לדעת מה הבעייה(שלך) עם מוצרים של טרמנטק.

מה לגבי שאר הרכיבים שבחרתי, כמו לוח אם וספק ? האם הם בסדר, ממולצים ?

כרטיס מסך, איזה מהם עדיף ?

מארז, איזה מהם עדיף ?

נערך על-ידי mwalker03

פורסם

אני כאן עם 970 ו2300 שהוא מעבד חלש מ2600K, והמחשב שלי מריץ משחקים חדשים מצוין. לכן אני ממליץ לשדרג כרטיס מסך בלבד (ל980TI).

פורסם

@מצוויןהשםחוקי אם הוא מתכוון לשחק במשחקים יחסית קלים כמו שהוא ציין (ולא ברזולוציה של 4K), הרי שאין צורך ב 980Ti. אפשר לקחת בכיף GTX 970 או כרטיס ברמה נמוכה יותר כמו GTX 960/R9 380 שיספקו לו אחלה ביצועים.

@mwalker03 לגבי Thermaltake כחברה, יש להם כמה מוצרים טובים (וכמובן מוצרים פחות טובים), ההימנעות שלי ממנה היא נטו מהעדפה אישית וניסיון לא טוב שלי איתם - כך שאולי יהיו אחרים שיגידו אחרת. 

ולגבי הקירור עצמו, לפי בדיקות ברשת אפשר לראות ש NH-D15 הוא קירור שקט יותר מזה של Thermaltake והביצועים הם בערך אותו הדבר, לכן אני באמת לא רואה סיבה לשלם יותר עבור הקירור של Thermaltake מלבד 'אסטתיקה' (שזה לפי ראות עיניך). אני חושב שלקירור מים יש חסרונות על פני קירור אוויר כמו דליפה פוטנציאלית שעלולה לגרום נזק לרכיבים אחרים (יכול להיות שהסיכוי אמנם קטן, אבל קיים). 

לגבי הלוח - הוא נראה לי בסדר. אני לא כ"כ מכיר לוחות של EVGA (ובפרט את הלוח הספציפי שבחרת בו), לכן כדאי להמתין לתשובה של גולשים נוספים. 

כרטיס מסך - הייתי כנראה לוקח GTX 960 או R9 380 כמו שציינתי למעלה, ואם יש צורך בכוח גרפי גדול יותר (מה כנראה אין לפי אופי השימושים והמשחקים שלך) אזי שיש ללכת על GTX 970. 

ספק כוח - איכותי מאוד מחברה מצויינת, לא הייתי לוקח ספק אחר אלא אם קיים הפרש מחירים משמעותי. 

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות
NAND - מלבד הנוקטה, יש קירור מים שאתה כן ממליץ עליו ?

פורסם

@mwalker03

1. אני מסכים עם @Nand שהמעבד הנוכחי שלך כנראה בסדר גמור והבעיה שלך היא עם כרטיס המסך. לדעתי אתה צריך להחליף את כרטיס המסך, להוסיף כונן SSD (שעליו כמובן תותקן מערכת הפעלה נקייה) ואולי גם להוסיף זיכרון והמחשב שלך אמור להתאים לדרישות שלך.

2. אם אתה כבר קונה מחשב חדש, אז לדרישות שלך אני מאמין שמחשב עם מעבד Core i5, זיכרון בנפח של 16GB וכרטיס מסך כמו ה 7870XT (אפילו שהוא דיי ותיק בשוק) יספיק (ביקשת לחסוך כסף, כלומר אתה מעוניין במחשב המינימלי שיענה על הדרישות שלך).

3. בנוגע למפרט שבנית:

א. לדרישות שלך (בעיקר לצורך תכנות) הבחירה שלך בזיכרון בנפח של 8GB היא טעות לדעתי, ואני הייתי משקיע בזיכרון בנפח של 16GB לפחות.

ב. אין צורך להוסיף כסף עבור זיכרון DDR4 העובד בתדר הגדול מ 2133MHz, אלא אם כן מדובר בכמה שקלים בודדים.

ג. לדעתי זו טעות לקנות לוח אם לתושבת 2011-3 שבו יש רק 4 חריצי הרחבה לזיכרון כמו בלוח X99 Micro2 של EVGA שבחרת - אם אתה כבר קונה לוח בעל תושבת 2011-3, תקנה אחד עם 8 חריצי הרחבה לזיכרון.

ד. לדעתי זו טעות לקנות לוח אם בגודל micro ATX, במיוחד אם אתה מתכנן לבצע המהרה. כנ"ל לגבי המארז. הסיבה - המהרה יוצרת יותר חום ואם המארז קטן ולוח האם צפוף יהיה קשה יותר לפזר אותו.

ה. אתה מעוניין בהמהרה, אך בחרת בלוח אם בעל 6 שלבי ייצוב מתח למעבד. לדעתי עדיף לוח עם יותר שלבים בכדי להבטיח המהרה יציבה יותר.

ו. אני עדיין טוען שכרטיס המסך 7878XT הוא כרטיס המסך הכי משתלם שניתן למצוא בשוק כיום (הוא נמכר ב StartPC בפחות מ-600 ש"ח) והוא נותן ביצועים דומים לאלו של ה GTX 960 ו R7 370 (בחלק מהמקרים הוא אף עדיף). מצד שני הוא מתחמם יותר והוא לא תומך ב DirectX 12.

פורסם
  • מחבר

טוב, נראה שבעקבות הדברים שלכם אני אשנה תוכניות ... אשאר עם המעבד שלי ואקנה את הרכיבים סביבו

על אוברקלוק אני מוותר, רציתי לעשות אותו סתם בשביל המשחק, לראות איך זה וללמוד, אבל אם אני צריך לקנות חומרה ייעודית .. זה מיותר כרגע.

השאלה שלי עכשיו היא כזו, הלוח אם שלי הוא זה: https://www.asus.com/Motherboards/P8P67/

האם שווה להשאר איתו ? האם אפשר להוסיף תמיכה ב USB 3.1 ו USB TypeC ?

האם GTX 960 או R7 370  יתאימו לו ?

לגבי שאר הרכיבים:

אקנה SSD

קירור מים למעבד, המאוור הנוכחי עושה קולות של חולה צהבת

ספק חדש (חובה, המאוורר שעל שלי עושה רעש של טרקטור ולא תמיד עובד)

אוסיף עוד זיכרון

פורסם

כדאי להישאר איתו אם הוא תקין והתכונות/חיבורים שלו לשביעות רצונך. לגבי תמיכה בחיבורים שציינת, אפשר להוסיף כרטיס ייעודי כזה.

כרטיסי המסך יתאימו, אפשר לקחת 7870XT שכנראה בעל יחס עלות-ביצועים טוב יותר מאשר GTX 960 ו-R7 370. הוא אמור להספיק לשימושים שלך. 

פורסם

7870XT תומך בDIRECTX12 בדיוק כמו שR7 370 תומך בDIRECTX12. הליבה שלהם מאותו זמן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עזרתם לי מאוד

שאלה אחרונה, על איזה קירור מים אתם ממליצים למעבד ?

פורסם
ציטוט של mwalker03

השאלה שלי עכשיו היא כזו, הלוח אם שלי הוא זה: https://www.asus.com/Motherboards/P8P67/

האם שווה להשאר איתו ? האם אפשר להוסיף תמיכה ב USB 3.1 ו USB TypeC ?

לוח האם שלך הוא יותר מסדר גמור - יש לו 12 שלבי ייצוב מתח למעבד, 8 חיבורי SATA (מתוכם 4 הם מסוג SATA3) ו-16 חיבורי USB (מתוכם 8 בפאנל האחורי, כאשר שניים מהם מסוג USB 3.0). כל עוד הוא תקין אני לא הייתי ממהר להחליפו.

כמו ש @Nand כתב - אם אתה רוצה תמיכה ב USB 3.1 אני מניח שתוכל לקנות כרטיס הרחבה שייתן לך חיבורים כאלו, אבל מעשית אין כרגע בשוק יותר מדיי התקנים העושים שימוש בתקן הזה.

ציטוט של mwalker03

האם GTX 960 או R7 370  יתאימו לו ?

אין סיבה שלא - יש תאימות קדימה ואחורה בין תקני ה PCI Express, כך שלא אמורה להיות כל בעיה.

ציטוט של מצוויןהשםחוקי

7870XT תומך בDIRECTX12 בדיוק כמו שR7 370 תומך בDIRECTX12. הליבה שלהם מאותו זמן.

לא מדובר באותה ליבה בדיוק (הכרטיסים הנ"ל שוחררו בהפרש של בערך שנתיים וחצי), אך אני חושב ששניהם מבוססים על אותה הארכיטקטורה (אני לא בטוח בכך ב-100 אחוז). בכל מקרה, ה 7870XT מוגדר כתומך ב DirectX 11.1, אבל מעשית הוא כנראה תומך ברוב התכונות של DirectX 12. יותר מזה - לפי העמוד הזה באתר של AMD, כרטיסי מסך החל מה HD 7730 נתמכים במלואם ב Windows 10 ותומכים ב DirectX 12, מה שאומר שגם ה 7870XT אמור לתמוך ב DirectX 12. שוב - הבעיה עם ה 7870XT היא שצריכת ההספק שלו הוא יחסית גבוהה - 185W, כלומר מדובר בכרטיס מסך שמייצר הרבה חום.

פורסם
ציטוט של smalul

לוח האם שלך הוא יותר מסדר גמור - יש לו 12 שלבי ייצוב מתח למעבד, 8 חיבורי SATA (מתוכם 4 הם מסוג SATA3) ו-16 חיבורי USB (מתוכם 8 בפאנל האחורי, כאשר שניים מהם מסוג USB 3.0). כל עוד הוא תקין אני לא הייתי ממהר להחליפו.

כמו ש @Nand כתב - אם אתה רוצה תמיכה ב USB 3.1 אני מניח שתוכל לקנות כרטיס הרחבה שייתן לך חיבורים כאלו, אבל מעשית אין כרגע בשוק יותר מדיי התקנים העושים שימוש בתקן הזה.

אין סיבה שלא - יש תאימות קדימה ואחורה בין תקני ה PCI Express, כך שלא אמורה להיות כל בעיה.

לא מדובר באותה ליבה בדיוק (הכרטיסים הנ"ל שוחררו בהפרש של בערך שנתיים וחצי), אך אני חושב ששניהם מבוססים על אותה הארכיטקטורה (אני לא בטוח בכך ב-100 אחוז). בכל מקרה, ה 7870XT מוגדר כתומך ב DirectX 11.1, אבל מעשית הוא כנראה תומך ברוב התכונות של DirectX 12. יותר מזה - לפי העמוד הזה באתר של AMD, כרטיסי מסך החל מה HD 7730 נתמכים במלואם ב Windows 10 ותומכים ב DirectX 12, מה שאומר שגם ה 7870XT אמור לתמוך ב DirectX 12. שוב - הבעיה עם ה 7870XT היא שצריכת ההספק שלו הוא יחסית גבוהה - 185W, כלומר מדובר בכרטיס מסך שמייצר הרבה חום.

זה לא אותה ליבה.

ה370 משתמש בליבת 265 שמשתמש בליבת 7850.

ה7870XT משתמש בליבה של עצמו שנגזרה מליבת 7950.

כמו שהיה כתוב בעמוד שם כל כרטיס מה7730 תומך בDX12.

פורסם
  • מחבר

מעולה ! תודה ענקית, אשאר עם הלוח ואוסיף הרחבה לכשאצטרך :)

אקנה כרטיס מסך

עדיין נותרה השאלה, איזה קירור מים מומלץ למעבד ?

פורסם

נסה לשאול בפורום קירור או בפורום אוברקלוקינג - שם אולי יוכלו לתת לך תשובה, שכן הבנתי שאתה זקוק לקירור מים המתאים להמהרה (גם המעבד וגם לוח האם שלך מתאימים להמהרה), וקירור כזה הוא בד"כ יקר מאשר קירור אוויר הנותן ביצועים דומים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים