עבור לתוכן

מחשב ביתי + תקציב 2600 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

אני צריך מחשב שישמש כמחשב ביתי עם שימושים משרדיים בעיקר ומעבר לזה להפעלת תוכנות לניתוח/עיבודי מידע (שיישבו ב-"וירטואל בוקס" ולא על המשתמש הראשי).

בנוסף בעיקר שימושים של גלישה באינטרנט עם הרבה מאוד טאבים פתוחים במקביל, סרטים וגיימינג קל.

התקציב הוא 2600 ש"ח, כאשר אם שווה לחרוג טיפה או להשקיע קצת פחות אפשרי.

לא נדרש ציוד היקפי וכונן אופטי.

חשוב לי שיהיה כונן SSD נוסף לדיסק הקשיח וכן 16GB זכרון מסוג DDR4.

השקט חשוב אבל לא בקיצוניות.

לא מתוכנן אוברקלוק ולא נדרשים תוכנות.

המפרט שאני חשבתי עליו (מ-startpc, אשמח גם לחוות דעת על החנות) - 

עבד: 559 ₪ - Dual Core i3 6100 Skylake 3.7Ghz S1151 
לוח אם: 439 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B150M-D3H (DDR4) S1151 
זכרון: 318 ₪ - * מבצע * - 8GB Kingston DDR4 2133Mhz (כמות: 2) 
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III 
דיסק קשיח: 365 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 
באנדל (מארז + ספק): 410 ₪ - * חדש במבצע * - Ippon BULLET (3x120mm) + FSP HYPER 500W 85 Plus 
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2 

סה"כ כ-2600 ש"ח

מתלבט האם להחליף את ה-SSD לעיל ב-SSD של sandisk z400 256GB ב-90 ש"ח פחות אם אין יתרון ל-SSD ששמתי.

אשמח לתגובות והצעות.

נערך על-ידי curdi1

פורסם

את ה-SSD לא הייתי מחליף, גם ביצועית, וגם מכוון שה-850 מגיע עם 5 שנות אחריות.

אם התקציב מאפשר שקול לשלב פה מעבד CORE I5 אפילו הבסיסי ביותר בכ-300 שקלים יותר, הוא יותר משתלם באופן כללי

ובכל זאת לקחת פה לוח די יקר שקרוב למחיר המעבד, 16GB זכרונות וכונן SSD ב-430 שקלים, זה לא מערכת בסיסית כלל.

אני מניח שתרצה טווח שרידות ארוך ככל שניתן, ואפשר להבין למה לבחור במעבד שכזה לטובת עיבודי מידע, VM, הרבה מאוד טאבים

פתוחים. גם הליבה הגראפית המובנית חזקה יותר במעבדי ה-CORE I5 מאשר ב-CORE I3.

אם התקציב ממש ממש לחוץ, הייתי יורד לקשיח של 1TB עם כל זה שהוא פחות משתלם, ומוותר בשלב ראשוני על מודול אחד של זכרון.

מה שבלי קשר הייתי עושה באופן אישי זה לוקח באנדל עם ספק אחר, לא חייב להיות יקר גם משהו תקציבי מתוצרת ANTEC יהיה עדיף לטעמי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה !

לגבי ה-core i5, אתה מתכוון למשהו בסגנון של -   Quad Core i5 6400 Skylake 2.7Ghz S1151 ?

מוסיף למחיר עוד כ-280 ש"ח. ההבדל בביצועים יורגש באפן מובהק לצרכים שלי ?

לגבי הבנדל ספק + מארז - האם למשל  Ippon BULLET (3x120mm) + ANTEC 500W BUNDLE  בכ-370 ש"ח עדיף על מה שאני שמתי ? למרות שה-FSP  עומד בתקן נצילות גבוה יותר ונותן 5 שנים אחריות ?

פורסם
ציטוט של Roy.T

מכוון שה-850 מגיע עם 5 שנות אחריות.

אצל StartPC(וגם אצל TMS) הEVO 850 מגיע עם 3 שנות אחריות.

2E3jvzk.png

אצל פלונטר לעומת זאת הוא מגיע עם 5 שנות אחריות

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA
MZ-75E250BW - Samsung - 250GB Samsung 850 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s - Retail...
חמש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 451/442

פורסם

הייתי בודק זאת מול החנות,  במידה ואכן הם נותנים רק 3 שנות אחריות למוצר שאמור להגיע עם 5 מכוון שמדובר ביבוא פרללי או whatever אפשר פשוט לרכוש אותו במקום אחר. מלבד פלונטר גם ברשתות ksp ואאל"ט גם אייבורי נותנות 5 שנות אחריות,  ככה שזה לא בעיה של זמינות. 

פורסם
  • מחבר

תודה

לגבי האחריות לsamsung evo - אוודא מול החנות שאכן 5 שנים.

מה לגבי שאלותיי על המעבד והספק ?

פורסם
  • מחבר

מישהו ?

פורסם

בעיקרון למחשב משרדי מתאים מעבד Core i3, אבל אני חושב שתוכנות הניתוח/עיבוד מידע הן די אינטנסיביות יחסית לאופי של מחשב משרדי ולכן עדיף לקחת מעבד עם כוח עיבוד גדול יותר (Core i5). אם תוכל לציין את השמות של אותן תוכנות, זה יעזור. 

לגבי הספק, נראה ששניהם ספקים יחסית בסיסיים (אבל מספיק טובים) שיעשו את העבודה, לדעתי עדיף לקחת את ה FSP בגלל היתרון של האחריות. 

פורסם
  • מחבר

תודה

התוכנות הם -

SQL server
mysql אולי
R statistics
וזה ירוץ ב
virtual box

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים