עבור לתוכן

ייעוץ בבחירת מסך עד 700 ש"ח

Featured Replies

פורסם

מסך בגדלים 22-24 אינץ', אשמח לקבל המלצה לדגמים.

הדרישות העיקריות הן גלישה באינטרנט, אופיס, וכד' לא לסרטים ולצורכי גיימינג.

האם יש מסכים בשוק ברזולוציה שאיננה FULL-HD, אשר הטקסט בהם יהיה גדול וקריא יותר?

נ.ב המסך מיועד לאבי, הוא רגיל לעבוד עם מסך 19" בפורמט 4:3, וברזולוציה 1024X768 ואם אפשר שיהיה בעל נתונים דומים ככל האפשר.

תודה!

פורסם

אין מסכי 4:5 וגם אם יש לא כדאי לקנות אותם. תוכל למצוא מסך 23" עם פנל שהוא לא TN.

עבודה בZOOM בגלישה ובמיוחד באופיס תיתן חווית משתמש טובה יותר מעבודה ברזולוצציה לא טבעית. ובטח כאשר נוצר עיוות מaspect ratio לא נכון

נערך על-ידי borsood

פורסם
ציטוט של borsood

אין מסכי 4:5 וגם אם יש לא כדאי לקנות אותם.

האמת היא, שלאחר שנים ארוכות של מחסור, חזרו מסכי "19 5:4 איכותיים. למשל הP1914S שהוא IPS:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=873417

אם כדאי או לא כדאי - זו כבר שאלה אחרת. אם מדובר באדם מבוגר עם ראייה לא סופר חדה, זה דווקא יכול להיות יתרון. כמובן, גם את ה"19 כדאי להריץ ב1280X1024 ולא ב1024X768, שכפי שאמרת - לא רק מורח אלא גם מעוות את הaspect.

פורסם

רק הערה.. כנראה שסתם לא שמת לב - 1024 על 768 זה 4:3 ולא 5:4.

1280 על 1024 זה 5:4.

לגבי השאלה של פותח הדיון - מצחיק, לפני כמה שנים היתה לי בדיוק אותה התלבטות בקשר לאבא שלי, שהיה רגיל למסך 5:4 והיה לו קשה לעבור למסך רחב בגלל הרזולוציה הגבוהה. רק שאז זה היה ב-XP. היום יש את WIN7/10 שיודעות להגדיל את האותיות בצורה טובה יותר מפעם - נסה לקחת כל מסך ולהגדיל לו ל-125 או 150 אחוז. נראה לי שהוא יאהב את התוצאה. אבא שלי מרוצה מהמסך שלו.

פורסם

כולנו שמנו לב לזה. רק שמאוד לא סביר שיש לו מסך "19 4:3. אני לא זוכר בכלל כאלה למכירה. כנראה יש לו 5:4 והוא מריץ אותו ברזולוציה של 4:3.

פורסם
ציטוט של benor

מסך מיועד לאבי, הוא רגיל לעבוד עם מסך 19" בפורמט 4:3, וברזולוציה 1024X768

לא יודע מה יש לו, יודע רק מה benor כתב למעלה...

היו מסכים כאלה, אבל אתה צודק, זה באמת היה מזמן. יותר בימי ה-CRT, אם אני זוכר נכון.

(אישית אני הייתי גם בעליו של מסך CGA עם 4 צבעים - אאל"ט זה היה סגול, ירוק, שחור ולבן... לפני 30 שנה, עם ה-XT שלי, אז לי זה לא כזה מוזר :)).

פורסם
  • מחבר

הוחלט לבסוף ללכת על מסך רחב בפורמט 16:9 בגודל של 24/23 אינץ'.  אשמח לקבל המלצות על מסך כזה, לפי הדרישות שציינתי

התקציב: 700 ש"ח (ניתן לחרוג מהתקציב בכ100-200 ש"ח).

תודה!

פורסם

עדיף באמת שתחרוג באיזה 150 ש"ח ותיקח את ה- P2414H (רק שים לב שבזאפ החנות הראשונה שמציעה אותו מוכרת בעצם מסך אחר.. השניה והלאה כבר נותנות את ה-2414).

קח בחשבון שזה מסך FULL HD ושהאותיות יהיו קטנות לאבא שלך. אז לפני שאתה מראה לו איך זה נראה, תגדיל לו את הפונט ל-125%... זה ימנע אכזבות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים