עבור לתוכן

pentium לעומת i3. ומה עם SSD?

Featured Replies

פורסם

מתכנן קנייה של מחשב לעבודה משרדית (אופיס, אינטרנט, יוטיוב 1440P וכו') באזור ה1500 ש"ח. אני רוצה שהמחשב יעבוד חלק לאורך יום שלם, ושיהיה אמין וטוב במשך הרבה שנים!

יש לי אופציה לקנות עם מעבד פנטיום ולהוסיף לו SSD 120GB, וזה עדיין יצא יותר זול ב-100 ש"ח מ-i3 בלי SSD. מה עדיף?

אני לא מבין בזה כלום תגידו לי אתם!

תודה!!

נערך על-ידי smarty

פורסם

לעבודה משרדית ולגלישה באינטרנט גם המעבד המודרני הפשוט ביותר אמור להספיק. הדבר היחיד שיכול להיות בעייתי, אם כי אני לא יכול לומר זאת בוודאות מוחלטת, הוא עבודה ברזולוציה של 1440P (או 2560X1440 בהנחה שמדובר על מסך עם יחס של 16:9), דבר שיכול להכביד על המעבד/הליבה הגרפית (אני מניח שאתה לא קונה כרטיס מסך נפרד).

אני אציין כי בהנחה שמדובר בבחירה בין מעבד Pentium G4400 ומעבד Core i3-6100 (המעבדים המודרניים הזולים ביותר מכל סידרה), אז יש לשים לב שהליבה הגרפית במעבד ה Core i3 (ה Intel HD Graphics 530) חזקה יותר לעומת הליבה הגרפית במעבד ה Pentium G (ה Intel HD Graphics 510), דבר שיכול לעזור בניגון סרטים.

באופן כללי, אפשר לומר שעדיף לך לקנות מעבד Core i3 לעומת מעבד Pentium G וכונן SSD בנפח של 120GB מהסיבות הבאות:

א. כונן SSD תמיד אפשר להוסיף למחשב בשלב מאוחר יותר ואילו מעבד פחות משתלם להחליף.

ב. מעבד Core i3 אמור לאפשר למחשב שלך להחזיק יותר זמן (מבחינת דרישות כח העיבוד העתידיות).

ג. כונן SSD בנפח של 120GB, למרות שהוא עדיף מכל כונן מכני, הוא לא ממש פתרון אופטימלי - עדיף כבר להשקיע בכונן SSD בנפח של 250GB, שכן כונן כזה הוא גם בעל נפח גדול יותר אבל גם יהיה מהיר יותר (בהנחה שמדובר על שני דגמים זהים של כונני SSD כשההבדל היחיד בינהם הוא בנפח).

פורסם

לא מסכים עם @smalul, הרבה יותר קל להחליף מעבד מלהעביר מערכת הפעלה לכונן SSD (לפעמים זה ממש בלתי אפשרי ללא התקנה מחדש).
ל-pentium g45x0 יש hd 530 במחיר דומה ל-g4400. לא נראה לי שתרגיש בהבדל משמעותי מ-i3.

SSD כן יוצר הבדל משמעותי מאוד, גם בשימושים בסיסיים. זמני העלייה של מערכת ההפעלה/תוכנות מהירים הרבה יותר, והמחשב לא נהיה איטי אחרי פרק זמן ארוך של שימוש רצוף (בגלל ענייני swap file).

פורסם

נא הסבר לי:

" (לפעמים זה ממש בלתי אפשרי ללא התקנה מחדש). "   מתי ובאיזה תנאים ?

"נהיה איטי אחרי פרק זמן ארוך של שימוש רצוף (בגלל ענייני swap file)."  מה בדיוק  נהיה איטי  אחרי פרק זמן ארוך ?   ומה בכלל הקשר לקובץ ההחלפה ?

פורסם

אם יש פחות מקום ב-ssd מה-hdd זה הופך לא טרוויאלי (צריך להקטין את המחיצה, לגבות וכו'). בלפטופ שלי זה היה ממש בלתי אפשרי, ה-windows פשוט לא עלה (גם לאחר recovery).

windows נוטה להשתמש באגרסיביות ב-pagefile (לפעמים כשלא ממש צריך). עם hdd כשהייתי פותח יישומים רבים במקביל ואז לא עובד איתם (או עובד על יישום אחד ספציפי) פרק זמן ארוך, היישומים שלא היו בשימוש היו הופכים מאוד איטיים. עם ssd זה לא קורה (כי ה-pagefile לא הרבה יותר איטי מהזיכרון).

פורסם

אם אתה משתמש בPagefile\Swap אתה צריך להוסיף זכרון למחשב.

על הSSD אתה בסך הכל צריך את המערכת הפעלה בשביל להנות ממנו. מערכת הפעלה של Windows לוקחת בערך 20 GB.

אם אתה משתמש בPagefile\Swap אתה צריך להוסיף זכרון למחשב.

על הSSD אתה בסך הכל צריך את המערכת הפעלה בשביל להנות ממנו. מערכת הפעלה של Windows לוקחת בערך 20 GB.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון איך שכחתי את הדבר הכי חשוב! לינק לאשכול הדרישות שלי:

ובחזרה לענייננו.

כנראה שהייתי לא מספיק ספציפי, תנו לי לפרט קצת יותר:

אני לא מתכוון לקנות אף רכיב נוסף בעתיד. לא לשדרג מעבד ולא לקנות לפתע SSD. מה שאני קונה עכשיו זה מה שיהיה ל7-10 שנים הקרובות.

כמו כן, אני משתמש בבערך 250GB זיכרון שזה לא הרבה. הסיבה היא שאני שוקל את הSSD 120GB ולא את ה240GB היא כי הוא עולה כמעט כפול, וזה כבר יותר מדי בשבילי.

* רוצה לוודא שהבנתי נכון- היתרון המרכזי של SSD הוא במהירות של פתיחת תוכנות ובמהירות ההדלקה של המחשב? כי אם כן אז זה אולי חשוב לאנשים אחרים, אבל לי לא ממש...

המחשב הזה נועד ל7-10 שנים כמו שאמרתי, ואני מאמין שבשנים האלו סרטונים כבר יהיו ב1440K או אפילו אחד מעל. ובכלל... הכל יהיה יותר כבד, לא רק סרטונים. יש לי הרגשה שלקנות פנטיום עם SSD זה אולי טוב לעכשיו, אבל לא לעתיד. עדיף לבחור ב-i3 ולא להישאר מאחור. לכן אני מוותר על פנטיום.

ההתלבטות היא בין אלה:

1. Intel® Core™ i3-4170 3.7GHz Haswell
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10169
2.  Intel® Core™ i3-4170 3.7GHz Haswell  (כמו הקודם...) עם SSD 120GB.

3.  Intel® Core™ i3-6100 3.7GHz Skylake (שבחבילה הזאת גם בא עם זכרון פנימי DDR4 בתדירות גבוהה יותר). בלי SSD.
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17281

המחיר של הראשון זול ב200 ש"ח מהשניים האחרונים.

אז בקיצור... מה יותר טוב בשבילי?

נערך על-ידי smarty

פורסם
ציטוט של eladkatz

לא מסכים עם @smalul, הרבה יותר קל להחליף מעבד מלהעביר מערכת הפעלה לכונן SSD (לפעמים זה ממש בלתי אפשרי ללא התקנה מחדש).

קל להחליף מעבד? כן, משתלם להחליף מעבד? לא, במיוחד כאשר מדובר על מעבד דיי בסיסי כמו Pentium G פשוט כי לא יהיה למי למכור אותו (מעבד כזה לא מהווה שידרוג ולכן לא יהיה מי שירצה לקנות אותו), מה שאומר שכל ההשקעה הכספית במעבד (בסביבות ה 200-300 ש"ח) תלך לאיבוד.

ציטוט של eladkatz

ל-pentium g45x0 יש hd 530 במחיר דומה ל-g4400. לא נראה לי שתרגיש בהבדל משמעותי מ-i3.

נכון, יש מעבדי Pentium G עם ליבה גרפית כזו, אבל כאן מדובר על מחשב מאד תקציבי, ולכן הנחתי שמדובר על המעבד המינימלי והזול ביותר.

ציטוט של smarty

אני לא מתכוון לקנות אף רכיב נוסף בעתיד. לא לשדרג מעבד ולא לקנות לפתע SSD. מה שאני קונה עכשיו זה מה שיהיה ל7-10 שנים הקרובות.

זאת גישה בעייתית - אתה רוצה מחשב לטווח של 7-10 שנים, אבל אתה לא מעוניין בשידרוג כלשהו? סביר להניח שבעוד 7-10 שנים אתה תצטרך יותר זיכרון וכנראה גם תצטרך להחליף את התקן האיחסון, שכן דיסק קשיח מכני או אפילו כונן SSD כנראה יפסיקו לעבוד לאחר פרק זמן כזה (במיוחד אם מדובר במחשב לשימוש יומיומי).

ציטוט של smarty

כמו כן, אני משתמש בבערך 250GB זיכרון שזה לא הרבה. הסיבה היא שאני שוקל את הSSD 120GB ולא את ה240GB היא כי הוא עולה כמעט כפול, וזה כבר יותר מדי בשבילי.

אם אתה צריך 250GB של נפח איחסון ואתה רוצה כונן SSD בנפח של 120GB הרי שאתה בהכרח תצטרך גם דיסק קשיח מכני, שכן לא יהיה לך מספיק מקום לכל המידע שלך.

בנוגע לכונן SSD - מדובר ברכיב שיכול להאיץ את פעולת המחשב (בעיקר את זמני הגישה למערכת ההפעלה), אבל בהחלט אפשר להסתדר בלעדיו ולהשתמש בדיסק קשיח מכני רגיל.

ציטוט של smarty

ההתלבטות היא בין אלה:

1. Intel® Core™ i3-4170 3.7GHz Haswell
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10169
2.  Intel® Core™ i3-4170 3.7GHz Haswell  (כמו הקודם...) עם SSD 120GB.

3.  Intel® Core™ i3-6100 3.7GHz Skylake (שבחבילה הזאת גם בא עם זכרון פנימי DDR4 בתדירות גבוהה יותר). בלי SSD.
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17281

המחיר של הראשון זול ב200 ש"ח מהשניים האחרונים.

אז בקיצור... מה יותר טוב בשבילי?

בעיקרון מעבד Core i3-6100 אמור להיות קצת יותר חזק מאשר ה Core i3-4170, אז הוא ייתן "חסינות לעתיד" קצת יותר טובה (לפחות מבחינת כח עיבוד). באופן מעשי, מכיוון שההבדל בביצועים בין המעבדים הוא לא גדול והיות ושידרוג עתידי לא מעניין אותך כלל, אז אם מדובר בהבדל גדול במחיר, ובפרט בכזה שייאפשר לך לקבל גם מעבד Core i3 וגם כונן SSD, אז כנראה האפשרות השנייה תהיה הכי טובה עבורך.

אני רוצה לציין כי המחשב הבסיסי שמוצע באייבורי הוא לא ממש אידאלי - מומלץ בחום (לכל הפחות) הרחיב את הזיכרון ל 8GB לפחות, לשדרג את הדיסק הקשיח לנפח של 1TB ולהחליף את ספק הכח לכזה של חברה מוכרת. דבר נוסף שיש לשים לב אליו הוא לוח האם, ובפרט לסוגי היציאות הגרפיות שהוא מציע (אני מניח שלא תרצה לחבר את המסך שלך למחשב בעזרת חיבור VGA אנלוגי מיושן אלא בעזרת חיבור דיגיטלי כמו DVI, HDMI או DisplayPort).

באופן כללי הייתי ממליץ להגדיל את התקציב לסביבות ה-2000-2200 ש"ח ולקנות מחשב יותר טוב, במיוחד מכיוון שמדובר על מחשב שמיועד לטווח זמן ארוך. תחשוב על זה כך - גם אם תגדיל את התקציב ב-1000 ש"ח (ואתה בהחלט יכול להסתפק בתוספת של 500-700 ש"ח) לאורך 10 שנים מדובר בתוספת חודשית של כ-8 ש"ח, שזה לא ממש משמעותי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

קל להחליף מעבד? כן, משתלם להחליף מעבד? לא, במיוחד כאשר מדובר על מעבד דיי בסיסי כמו Pentium G פשוט כי לא יהיה למי למכור אותו (מעבד כזה לא מהווה שידרוג ולכן לא יהיה מי שירצה לקנות אותו), מה שאומר שכל ההשקעה הכספית במעבד (בסביבות ה 200-300 ש"ח) תלך לאיבוד.

נכון, יש מעבדי Pentium G עם ליבה גרפית כזו, אבל כאן מדובר על מחשב מאד תקציבי, ולכן הנחתי שמדובר על המעבד המינימלי והזול ביותר.

זאת גישה בעייתית - אתה רוצה מחשב לטווח של 7-10 שנים, אבל אתה לא מעוניין בשידרוג כלשהו? סביר להניח שבעוד 7-10 שנים אתה תצטרך יותר זיכרון וכנראה גם תצטרך להחליף את התקן האיחסון, שכן דיסק קשיח מכני או אפילו כונן SSD כנראה יפסיקו לעבוד לאחר פרק זמן כזה (במיוחד אם מדובר במחשב לשימוש יומיומי).

אם אתה צריך 250GB של נפח איחסון ואתה רוצה כונן SSD בנפח של 120GB הרי שאתה בהכרח תצטרך גם דיסק קשיח מכני, שכן לא יהיה לך מספיק מקום לכל המידע שלך.

בנוגע לכונן SSD - מדובר ברכיב שיכול להאיץ את פעולת המחשב (בעיקר את זמני הגישה למערכת ההפעלה), אבל בהחלט אפשר להסתדר בלעדיו ולהשתמש בדיסק קשיח מכני רגיל.

בעיקרון מעבד Core i3-6100 אמור להיות קצת יותר חזק מאשר ה Core i3-4170, אז הוא ייתן "חסינות לעתיד" קצת יותר טובה (לפחות מבחינת כח עיבוד). באופן מעשי, מכיוון שההבדל בביצועים בין המעבדים הוא לא גדול והיות ושידרוג עתידי לא מעניין אותך כלל, אז אם מדובר בהבדל גדול במחיר, ובפרט בכזה שייאפשר לך לקבל גם מעבד Core i3 וגם כונן SSD, אז כנראה האפשרות השנייה תהיה הכי טובה עבורך.

אני רוצה לציין כי המחשב הבסיסי שמוצע באייבורי הוא לא ממש אידאלי - מומלץ בחום (לכל הפחות) הרחיב את הזיכרון ל 8GB לפחות, לשדרג את הדיסק הקשיח לנפח של 1TB ולהחליף את ספק הכח לכזה של חברה מוכרת. דבר נוסף שיש לשים לב אליו הוא לוח האם, ובפרט לסוגי היציאות הגרפיות שהוא מציע (אני מניח שלא תרצה לחבר את המסך שלך למחשב בעזרת חיבור VGA אנלוגי מיושן אלא בעזרת חיבור דיגיטלי כמו DVI, HDMI או DisplayPort).

באופן כללי הייתי ממליץ להגדיל את התקציב לסביבות ה-2000-2200 ש"ח ולקנות מחשב יותר טוב, במיוחד מכיוון שמדובר על מחשב שמיועד לטווח זמן ארוך. תחשוב על זה כך - גם אם תגדיל את התקציב ב-1000 ש"ח (ואתה בהחלט יכול להסתפק בתוספת של 500-700 ש"ח) לאורך 10 שנים מדובר בתוספת חודשית של כ-8 ש"ח, שזה לא ממש משמעותי.

החלטה של לוותר לחלוטין על הדיסק הקשיח ולקנות במקומו SSD 240GB בתוספת 85 ₪ תהיה מטופשת? זה לא מספיק מקום אה...?
כי אתה אומר ש
SSD לא מוסיף הרבה למהירות אז נראה שאני אקנה דיסק קשיח 1TB וזהו (או רק SSD). לא שווה לי את ה-190 ₪ האלה של גם וגם.

לגבי השדרוגים. אתה צודק אני יודע שאני צריך לשדרג. את הדיסק הקשיח, את לוח האם. גם ספק כוח תכננתי לשדרג, האם לדעתך הדגם של התוספת 25 ₪ מספיק, או שצריך את ה-50 ₪?
ולגבי הזיכרון דווקא תמוה מה שאתה אומר כי אמרו לי ש4
GB זה מעל ומעבר בשבילי. במיוחד לאור העובדה שהשדרוג עולה 95 ₪.

פורסם

SSD בהחלט משפר את חווית השימוש במחשב מכיוון שהוא מאפשר גישה מהירה יותר למערכת ההפעלה, דבר שמשפר את זמן הטעינה שלך, אבל גם את השימוש הכללי במחשב, שכן כמעט תמיד יש צורך בגישה לקבצי מערכת ההפעלה. בנוסף גם התקנת תוכנות על כונן SSD תשפר את זמן הטעינה שלהן, במיוחד אם מדובר בתוכנות הניגשות להרבה קבצים או/ו לקבצים גדולים בזמן הטעינה. מצד שני כונן SSD הוא לא חובה - אנשים הסתדרו במשך שנים רק עם דיסק קשיח מכני רגיל ואין סיבה שזה ישתנה עכשו. בגדול השאלה היא כמה נפח איחסון בדיוק אתה צריך - אם אתה יודע בוודאות שלא תעבור את ה 250GB, כולל מערכת ההפעלה, כל התוכנות, כל תמונות, כל המסמכים, כל הקבצים הזמניים וכד' אז כנראה תוכל לקנות כונן SSD בנפח 250GB ולוותר לחלוטין על דיסק קשיח מכני רגיל. מצד שני מאד לא סביר שתוכל לדעת בדיוק כמה נפח איחסון תצטרך, במיוחד אם אתה חושב על תקופה של 7-10 שנים, כך שאני בספק אם 250GB יספיקו לך.

בנוגע לזיכרון - אני מאמין שכיום לרוב השימושים עדיף ומומלץ זיכרון בנפח של 8GB לפחות. נכון, אפשר כנראה להסתדר גם עם 4GB (וזה דיי גבולי כיום), אבל צריך להבין שעם הזמן דרישות הזיכרון של התוכנות רק יגדלו, ובעוד 7-10 שנים אני כמעט בטוח ש 4GB לא יספיקו לך (ולא בטוח שגם 8GB יהיה נפח זיכרון מספיק). היות ואתה לא מתכנן לשדרג את המחשב שתקנה כלל, אני מציע שתקנה לפחות 8GB של זיכרון עכשו.

בנוגע לשידרוג ספק הכח - ברור שעדיף ספק כח של חברה מוכרת מאשר ספק כח גנרי (ואני מניח ש Power-Man 350W הוא ספק כח גנרי). האם ספק הכח שאתה תקבל בתוספת של 25 ש"ח (ה FSP 500W FSP500-60HCN) יותר טוב? כנראה, אבל עדיין מדובר בספק כח יחסית בסיסי. אני מציע שתשאל בפורום ספקים ומארזים הם משתלם להוסיף עוד 25 ש"ח ולקבל כבר את ספק הכח VS450 של Corsair (לפי הביקורת הזו הבעיה העיקרית של ספק הכח הזה היא קבלים לא ממש איכותיים, שכנראה לא יחזיקו מעמד לטווח זמן ארוך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים