עבור לתוכן

מה שווי המחשב?

Featured Replies

פורסם

אני עובר למחשב חדש ורציתי לדעת כמה המחשב שיש לי כרגע שווה :

מעבד: i5 750 2.67ghz 

לוח אם: Intel DP55WB AAE64798-205

כרטיס מסך: Sapphaire HD5850 1GB GDDR5

זכרון: kingston 8GB ddr3 1800mhz

דיסק קשיח: Western Digital Blue WD6400AAKS 640GB 16MB cache 7200RPM

מארז: CM690 I

ספק כוח: chieftec A-135 550W

קירור למעבד: CM Hyper TX3

מבחינת קירור, יש לו שלושה מאווררי Intake שלושה Out, שניים מהם הגיעו עם המארז, שניים הם CM long life LED Silent Fan 70CFM 120mm, ועוד שניים שאני הוספתי corsair air series sp 120mm high performance edition.

נערך על-ידי darkrule88

פורסם

500 ש"ח, אני הייתי מוכר את הזיכרונות בנפרד

נערך על-ידי Bentel

פורסם

אני חושב שמחשב כזה שווה יותר מ-500 ש"ח - המעבד עצמו שווה בסביבות ה-300 ש"ח, הזיכרון - בסביבות ה-75 ש"ח, וגם אם נניח שכרטיס המסך, לוח האם, הדיסק הקשיח והמארז שווים בממוצע כ-100 ש"ח כל אחד, בסה"כ מדובר במחשב ששווה לדעתי בסביבות ה 800-1000 ש"ח, בהנחה שכל הרכיבים תקינים. הבעיה היא שכמעט אף אחד לא יקנה אותו מכיוון שמדובר ברכיבים מיושנים טכנולוגית (בעיקר לוח האם, המעבד וכרטיס המסך) או פשוט ברכיבים שנשחקים עם הזמן (בעיקר ספק הכח והדיסק הקשיח). אני לא חושב שמשתלם למכור את המחשב הזה (לפחות לא בסכום של 500 ש"ח) אלא עדיף להשאירו כמחשב שני או כמחשב גיבוי.

פורסם

אז אתה מסכים איתי שהשווי הריאלי הוא 500 ש"ח....

נערך על-ידי Bentel

פורסם

המחשב כיחידה אחת אכן לא יימכר לדעתי בסכום של יותר מ500-550 שקל .

כרכיבים נפרדים ועם קצת סבלנות תוכל להשיג את הסכום הכולל שsmalul ציין.

פורסם

התכוונתי שהמחשב אכן לא שווה סכום כסף גדול פשוט כי מדובר במחשב מיושן וברכיבים ישנים. באופן תיאורטי לכל דבר יש שווי, גם אם מדובר במשהו ישן, ועל זה ביססתי את ההערכה שלי (שווי משוער של הרכיבים), אבל באופן מעשי לרוב הרכיבים הנ"ל אין דרישה - אף אחד כיום לא יבקש לקנות מעבד Core i5 מהדור הראשון או כרטיס מסך HD 5850. אז נכון שהשווי הכולל של הרכיבים יכול להגיע במקרה (הממש) הטוב גם ל-1000 ש"ח, אבל זה לא מחיר מציאותי.

באופן כללי לדעתי ניתן להתייחס למחיר של המחשב ב-3 היבטים:

א. מבחינת עוצמת הרכיבים - מבצעים השוואה למחירי רכיבים מודרניים בשוק שמציעים "עוצמה" (כח עיבוד, נפח וגד') דומה.

ב. מבחינת הדרישה לרכיבים - עד כמה יש דרישה לרכיבים בשוק, וזה בעיקר תלוי עד כמה הם מיושנים טכנולוגית.

ג. מבחינת השווי של המחשב כיחידה מתפקדת.- או במילים אחרות, מה שווי התפוקה שניתן לקבל מהמחשב.

כמובן שבל מקרה יש לשכלל את נושא האחריות ואת העובדה שמדובר ברכיבים משומשים.

במקרה הזה השווי של הרכיבים מבחינת ה"עוצמה" שלהם הוא לדעתי בסביבות ה 800-1000 ש"ח, אך הדרישה לרכיבים אלו היא אפסית, דבר שאכן מקטין את הערך בכמה מאות שקלים (לי יש מחשב ישן וחלש יותר עם מעבד E6750 וכרטיס מסך HD 6570, אך אני לא אשקול כלל לקנות רכיבים כמו אלו שבמחשב הנ"ל למרות שהם חזקים יותר). מבחינת התפוקה שניתן לקבל ממחשב כזה כיום - בהנחה שכל הרכיבים תקינים, אני חושב שניתן לקבל, גם כיום, תפוקה השווה יותר מ-500 ש"ח ממחשב כזה (ניתן לגלוש איתו באינטרנט, לראות סרטים, לעשות עבודה משרדית וכן - גם לשחק). לכן כתבתי שלא משתלם למכור את המחשב במחיר של 500 ש"ח אלא להשאירו כמחשב שני או כמחשב גיבוי.

פורסם

אני חושב שמטרת השואלים בפורום הזה היא שווי מעשי,כלומר בכמה ניתן למכור את המחשב.

אולי אפשר לשקול להוסיף דרישה לשואלים איזה סוג הערכה שווי הם מבקשים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים