עבור לתוכן

שאלה לפני שידרוג זכרונות

Featured Replies

פורסם

יש לאחי לוח אם עם DDR3 בשקע 775 מעבד E5700 עם 2 GB זיכרון והמחשב שלו דיי צולע חשבתי לתת לו את שתי הזכרונות שלי 4GBX2 סה"כ 8 גיגה ולקנות לי 2 זכרונות 8GBX2 = 16GB 1600-DDR3 הבעיה שהמעבד שלי ממילא חלש G2020 שידרוג של זכרונות לא יתן כלום , מאמץ של מעבד לא קשור לזכרונות ולא לטמפרטורה , שדרך אגב הטמפרטורה שלי מעולה 30-35 מעלות .

זה לא שהמחשב לא זז הוא זז אבל עצל כזה המעבד כזה דרעק כל דבר מאמץ אותו נכון שזה לכמה שניות ונפסק אבל זה יוצר פריזים מעצבנים כאלה .

אצלי הזיכרון מגיע בקלות ל 4 גיגה אני פותח מלא תוכנות במקביל , השאלה אם הגדלה של הזיכרון ל 16 גיגה יכול להקל על המעבד או שאני סתם משלה את עצמי ? ועדיף לשדרג מעבד במקום זכרונות ? 

ופה באה שאלת המאה מה עדיף I5 עם 4 גיגה או PENTIUM G עם 16 גיגה , אני פותח הרבה תוכנות במקביל ומדי פעם משחק במשחק מחשב כמו WOT .

פורסם

תבדוק טוב שהמחשב שלו עובד עם ddr 3.

עד כמה שידוע לי מדובר על ddr 2

פורסם

@iveco

1. לא ברור בדיוק מה אתה רוצה לעשות - להעביר זיכרון למחשב הקיים או לקנות מחשב חדש.

2. הלוח GA-G41MT-D3 תומך בנפח זיכרון כולל של 8GB מסוג DDR3 ב-2 מודולים, כלומר הוא תומך במודולי זיכרון בנפח של 4GB. מכאן שלא מובטח שהוא יעבוד עם מודול זיכרון אחד בנפח של 8GB.

3. אי אפשר להבטיח לך כלל שכל מודול זיכרון שתבחר יעבוד בלוח האם שלך, שכן תמיד יש סיכוי לבעיית תאימות.

4. אתה צריך לראות היכן בדיוק צוואר הבקבוק עבור השימושים שלך - תפתח את מנהל המשימות ותראה מה קורה - אם לא נותר זיכרון פיזי פנוי כלל, הרי שאתה צריך להוסיף עוד זיכרון, ואם המעבד מגיע לעומס של 100 אחוז (או קרוב לכך) אתה תרוויח משידרוג המעבד.

5. אם יש לך מחסור בזיכרון פשוט אל תפתח הרבה תוכנות במקביל. אני לא מבין מדוע אנשים אוהבים לעבוד עם עשרות טאבים פתוחים בדפדפן ואז להשאירו פתוח ולהשתמש בתוכנה אחרת - זאת דרך דיי בטוחה להגיע למצב של מחסור בזיכרון.

6. באופן כללי עדיף מעבד Core i5 עם 16GB של זיכרון, אבל זה תלוי מאד בשימושים שלך.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להעביר לאחי את ה 8 גיגה שלי 4GBX2 1333 למחשב שלו 775 , ולקנות לעצמי שני זכרונות של קינגסטון 8GBX2 1600 הבעיה שתמיד ישאר לי צוואר בקבוק וזה המעבד , זה כאילו אני קונה שולחן עבודה גדול יותר אבל זה שאמור לעבוד עליו הוא טמבל שלא מסוגל לעשות יותר מדי פעולות 

הפנטיום G זה דרעק אחד גדול לא פלא שבארה"ב הוא בכלל לא מוזכר המינימום שם זה I3

רק בארץ מגיעים הטוסטים האלה , אפילו אתרי האינטרנט הפכו להיות סוג של " משחק " ממש כבדים עם פלאשים והכול , YNET תופס לי 25-30 אחוז מהמעבד רק שאני באתר שלהם בלי לעשות כלום במצב " מנוחה " תראו לאן הגענו ...

אם אני אשדרג זיכרון זה יעלה לי 350 שקל בערך ל 16GB וזה עלות של חצי מעבד ופה ההתלבטות שלי אולי עדיף לזרוק את החתיכת POS הזאת ולקנות מעבד נורמלי I3  או בכלל לנסות אופציה של AMD .

ב AMD אף פעם לא היה לי תקיעות / פריזים מעצבנים כאלה , יש לי מעבד ישן של AMD אני אנסה להיכנס איתו ל YNET מסקרן אותי אם יהיו תקיעות גם .

אבל בכלל אני רוצה לנסות גם אופציה של AMD

יש בכלל אפשרות " טכנולוגית " להיכנס לאתר ולא לקבל 100 אחוז מאמץ לשניה / שניים ? כל אתר שאני נכנס אליו עושה לי את זה כמו ספורט 5 , YNET , וואלה וכאלה אולי בגלל הפלאשים / פרסומות וכו'...

האתרים ניהיו ממש כבדים , אני רואה שיש כאלה שכותבים " מחשב שמתאים לאינטרנט וסרטים " מזלזלים באינטרנט הלו ? זה ניהיה כמו לשחק במשחק מחשב .

או שאני אקנה מעבד חלש עם 4 ליבות ואז באתרי האינטרנט אני לא ארגיש פריזים המאמץ של המעבד יתחלק , מעבד למשל כמו J1900 או מעבד AMD 3850 

אולי ריבוי של ליבות גם אם הם חלשות עדיף מ 2 יותר חזקות אני חייב לבדוק את זה 

פורסם

קודם כל - תתקין חוסם פירסומות. המצב ברוב האתרים הוא דיי נוראי וללא חוסם פירסומות לא הייתי יכול לגלוש ברוב האתרים עם המעבד שלי (E6750), כולל באתר הזה, בגלל שהפרסומות מעמיסות מאד על המעבד. אני אישית משתמש בתוסף Adblock Plus ל Firefox. זאת כנראה בעיה שנוצרת כאשר מבקשים מגרפיקאים ולא ממתכנתים או מהנדסים לכתוב פרסומות...

ציטוט של iveco

זה כאילו אני קונה שולחן עבודה גדול יותר אבל זה שאמור לעבוד עליו הוא טמבל שלא מסוגל לעשות יותר מדי פעולות

לדעתי עדיף "לחנך" את המשתמש שלא יעבוד עם עשרות טאבים פתוחים, שלא ייכנס לאתרים עם תוכן flash וכמובן - שישתמש בחוסם פירסומות. כמובן שתמיד אפשר לקנות מחשב חזק ומהיר יותר, אבל בשלב מסויים האתרים והפירסומות יהפכו לכבדים ועמוסים אף יותר, ואז יהיה צורך במחשב חזק יותר...

ציטוט של iveco

אני רוצה לנסות גם אופציה של AMD

א. האפשרות הזו קיימת, אבל בארץ היא לא ממש משתלמת - אין ממש מבחר של לוחות אם או מעבדים, וגם אז - המחיר שלהם בד"כ לא משתלם.

ב. בעיקרון יש 2 סדרות מעבדים של AMD - סדרת ה FX הדיי ישנה וסדרת מעבדי ה APU. מעבדי ה APU הם מעבדים חדשים יותר וכוללים ליבה גרפית סבירה ביותר אבל הם חלשים יותר לעומת מעבדי ה FX. בנוסף, מעבדי AMD מסדרת ה APU לא ממש יכולים להתחרות במעבדי ה Core i5 של אינטל - לכל היותר הם יכולים להוות תחרות למעבדי ה Core i3 ומטה, אבל גם אז לא ממש מדובר בהבדל גדול במחיר.

ג. לעומת זאת, אם אתה רוצה לבנות שרת שאינו דורש כוח עיבוד רב, למשל שרת קבצים ביתי, אפשר לקנות לוח אם סביר בסביבות ה-300 ש"ח, מעבד בסיסי ביותר בכ-100 ש"ח (A4-4000) ומודול זיכרון DDR3 בנפח של 8GB בסביבות ה 150-180 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

בגלישה באינטרנט מה עדיף מעבד 4 ליבות אולי קצת חלשות J1900 אבל 4 או 2 יחסית יותר חזקות כמו G2020 ? , מעבד עם 4 ליבות ירגיש פחות פריזים בגלישה ? המאמץ יתחלק על 4 במקום 2 .

שמתי לב שגם במחשב של אחי E5700 שהוא נכנס לאינטרנט המעבד קופץ שניה / שניים ל 100 וחוזר ל 0 , למה הם מתאמצים כל כך ?

זה לא לחיצה על אתר קליק וישר עולה כמו HTML מרגיש כבד כזה , חשבתי בהתחלה שהפריזים אולי באים כתוצאה מהכרטיס מסך , אז בהתחלה היה לי OB כל מיני כרטיסים זבל אבל כרגע יש לי GTS450 ועדיין דרעקס , זה נטו מעבד CPU .

אני חייב לקנות מעבד עם 4 ליבות לפחות , ל AMD יש מעבדים מרובי ליבות אבל הבנתי שהלוחות אם יקרים אז נתקעתי עם I5 או I3 ו HT מצחיק שמבחינתי זה 2 ולא 4 .

פורסם

רוב המעבדים של amd הם מה שרשום אצלם חלקי 2.

תבעו אותם על זה, יש להם סוג של ht, במקרים מסויימים עדיף עליו אבל עדײַן לא ליבה מלאה.

פורסם

@iveco

כאשר דף אינטרנט נטען, מה שקורה הוא שהדפדפן מקבל את הקוד כטקסט ו"מריץ" אותו. בנוסף ייתכן שדף האינטרנט מכיל גם אובייקטי flash וכד' שמופעלים בתוספים המתאימים של הדפדפן. ברור לגמרי שחייב להתבצע פה עיבוד ברגע שנטען הדף, וזה מסביר מדוע יש "קפיצה" בעומס על המעבד. מה שגורם לעומס ה"רציני" ברוב המקרים הוא כל אותם אובייקטי flash שבד"כ דורשים כח עיבוד רצוף, אבל יש גם אפשרות שהדף מכיל קוד (למשל Javascript) שגם כן מבצע עיבוד ממושך. לכן העומס על המעבד תלוי בקוד של דף האינטרנט עצמו ובאובייקטים המוטמעים בו. כיצד העומס הזה מתחלק במעבד? אני לא יודע, אבל אני מניח שזה תלוי בדפדפן עצמו ובתוספים שלו, שכן הוא למעשה מהווה מעין "מיני מערכת הפעלה" שמחלק את המשאבים המוקצים לו ל"יישומים" המורצים בו. יש לציין כי גם הדפדפן עצמו משפיע על הביצועים, וישנם דפדפנים יותר יעילים או/ו מהירים מאחרים, לפחות בהיבטים שונים של כח העיבוד הנדרש מהם בכדי להריץ אובייקטים שונים וכמובן בהיבט של ניצול המשאבים.

לאור כל זאת אי אפשר ממש לומר לך איזה מעבד ייתן לך ביצועים טובים יותר, שכן זה תלוי באתרי האינטרנט אליהם אתה נכנס וכן בדפדפן עצמו. אני יכול לומר לך שוב שאני משתמש בדפדפן Firefox עם Adblock Plus והמעבד שלי הוא דיי ישן (E6750) ואני דיי מרוצה מהביצועים שאני מקבל ברוב האתרים.

אגב, אין לך ממש אפשרות לבחור בין מעבד Pentium G2020 לבין מעבד Celeron J1900 שכן הם מיועדים לתושבות שונות.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהתושבות אחרות ואני יודע ש J1900 זה בכלל מעבד מובנה על הלוח אם 1170 , השאלה אם עדיף 4 ליבות אפילו אם הם חלשות או 2 רגילות כמו G2020 , אם 4 ליבות יגרמו למעבד פחות להתאמץ באתרים עם פלאש יחלקו את העבודה טוב יותר .

פורסם

באופן כללי, אם הבחירה היא בין מעבד בעל ליבה אחת בעלת "עוצמה" P ומעבד בעל n ליבות, כאשר ה"עוצמה" של כל ליבה שלו היא P/n, אז המעבד הראשון עדיף. הדבר נובע מכך שגם אם היישום שלך מסוגל לחלק את העבודה הנדרשת ל-n ליבות (ובאופן מעשי זה לא תמיד אפשרי), עדיין תהיה תקורה הנובעת מהצורך לאחד את תוצאות כל החישובים בליבה אחת לפני החזרת התוצאה הסופית, דבר שאינו קיים במעבד בעל ליבה בודדת.

באופן מעשי בד"כ מעבד בעל מספר ליבות יהיה עדיף מ-2 סיבות עיקריות:

א. ליבות העיבוד המודרניות, גם הפשוטות ביותר, הן יחסית חזקות ולכל הפחות הן מסוגלות לספק את עוצמת העיבוד הדרושה לעבודה משרדית או גלישה באינטרנט.

ב. מערכות הפעלה מודרניות תמיד מריצות מספר יישומים במקביל, כך שהיישום (משחק או דפדפן) בו אתה משתמש אינו היחיד הדורש כח עיבוד, ולכן אם יש מספר ליבות עיבוד תדירות החלפת היישום (או התהליך) הנוכחי הרץ במעבד תהיה קטנה יותר.

בחזרה לנושא המקורי של הדיון הזה - קודם כל תפתור את בעיית מחסור הזיכרון שלך ואח"כ תחשוב על החלפת מעבד שכן מחסור בזיכרון יגרום למחשב להיות הרבה יותר איטי. לשימושים שלך, לדעתי עדיף מחשב עם יותר זיכרון ומעבד קצת יותר חלש מאשר מחשב עם מעבד חזק יותר אך עם מעט זיכרון, במיוחד לאור העובדה שכתבת במפורש שלא נותר זיכרון פיזי פנוי בזמן השימוש שלך במחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים