עבור לתוכן

מחפש מפרט למחשב נייח לצרכי עבודה (Matlab)

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח, אבל זו הערכה ראשונה

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה סיבה לחריגה, אולי אני טועה?...

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צרכי לימודים, סרטים, מוזיקה, הפעלה של תוכנות כבדות יותר כמו Matlab, קצת תכנות. לא גיימינג

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן,עכבר ומקלדת. אין מושג לגבי דגמים, אבל עדיפות למשהו נוח לעבודה אך לא יקר. לגבי רמקולים, אשמח להצעות מחוג לתקציב, עם עדיפות לרמקולים אמינים וטובים לסרטים ומוזיקה.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שיהיה שקט, אבל שזה לא יעיק על התקציב. נגיד 5.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור מגורים ב"ש

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש-חודשים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא הכי חשוב, אבל כמובן עדיף שיהיה בר שדרוג.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

כמו שתיארתי, לא מחשב לגיימינג, אבל מחשב נוח לסטודנט לכתיבת עבודות, דוחות ומאמרים וקוד. הרבה עבודה עם תוכנות כבדות כמו matlab.

פורסם

אני מניח שאתה זקוק להרבה כוח עיבוד, עד כמה שאני יודע גם שימוש בכרטיסי נוידיה יכולים לעזור בחישובים ונתמכים על ידי התוכנה

לפחות בחלק מהשימושים.

בכל מקרה אין כרגע תקציב לדחוס הכל, אפשר להתבסס על CORE I7 חזק וכמות זכרון די גדולה בתור התחלה, ובהמשך אם תרצה

תוסיף כרטיס עם יכולות CUDA  מסוג ג'יפורס או קואדרו שלדעתי יכול לעזור לפחות בחלק מהשימושים בתוכנה.

עם ניקח בחשבון SSD גדול מהיר ומשתלם שלטעמי חשוב, עדיין תיהיה חריגה לא קטנה:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1420 ₪ - * מבצע * - Quad Core i7 6700 Skylake 3.4Ghz S1151
לוח אם: 439 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B150M-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 315 ₪ - * מבצע * - 16GB (2x8GB) Kingston DDR4 2133Mhz
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 239 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 329 ₪ - * חדש במבצע * - Ippon RTX + ANTEC 500W BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * מבצע * - Zalman Performa CNPS5X

מחיר סופי: 3270 ₪ למזומן
 3335 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

SSD הוא לא פריט חובה כמובן, אבל סופר מומלץ, בעקרון אפשר למשל לוותר עליו, ולמתוח את התקציב בעוד כ-600 שקלים לאיזור ה-4K

ואז לאפשר לדחוס כרטיס מסך כמו ה-GTX960.

כמו שאמרתי זה בכל מקרה משהו שתוכל לשלב בהמשך, סיפור פשוט של חיבור הכרטיס ללוח אם ולספק כוח והתקנת דרייבר.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

המעבד ההוא לא קצת overkill בשביל השימושים שלי? 

פורסם

לא יודע, זה משהו שאתה יכול לענות עליו בעצמך, אני מניח שזה תלוי באופן השימוש\פונקציות שאתה משתמש בהן שימוש. אני

לא מומחה למטלב, אני רק יודע שמעבד חזק יותר = חישובים מהירים יותר. יותר טרדים יותר כוח, ורשמת שימוש כבד.

אם לדעתך זה to much, תלך על ה-CORE I5 ותחסוך כ-500 שקלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים