עבור לתוכן

למישהו יש ניסיון עם ספק-תשתית של אקספון? בעבר ניסיתי והתאכזתי

Featured Replies

פורסם

שלום. 

בעבר הצטרפתי לאקספון (ממש כאשר הם יצאו לאור), ולצערי חוויתי אינטרנט נחות: המון באפרינג ביוטיוב, המון שיגאות דפדפן (שרק לאחר רענון חזר לעצמו). 

עברו כבר שנתיים מאז, ומעניין אותי לדעת אם למישהו יש ניסיון איתם. 

תודה

פורסם

חוויתי כל מה שתיארת ועוד בשבוע הבודד שהייתי מחובר דרכם, עד שעברתי לבזק בינלאומי..

זה היה לפני שלושה או ארבעה חודשים אז כנראה שהם עדיין לא משהו.

פורסם

אני איתם על 15M ומרוצה... הכל עובד חלק.

שים לב לשני דברים שהשתנו בשנתיים האחרונות:

1. אתה ממילא יכול ללכת מתי שאתה רוצה... אז מה אכפת לך לנסות. אני נתקלתי במחיר זול ושירות טוב.

2. המחירים ירדו, כך שחלק מהספקיות (כולל אקספון ויש עוד כמה) שמים אותך מאחורי NAT שיושב אצל הספק, מה שאומר שאתה לא מקבל בדיפולט IP אמיתי אלא FORWARD שהם עושים לך. רק שעם אקספון אתה מסדר את זה בשיחה אחת לשירות שלהם, הם מנתבים אותך לכתובת אמיתית בחינם (בספקית אחרת שהייתי איתה קודם דרשו על זה כסף, אני לא אציין איזה כי לא בא לי להכפיש אותם סתם - אולי זה השתנה מאז). אז אם זה חשוב לך, למשל לצרכי Port forwarding שלא יעבוד אם אתה מאחורי NAT, תתקשר לשירות שלהם ותבקש IP אמיתי.

פורסם

טוב, את זה לא עשיתי, את שיחת הטלפון עשיתי לבב"ל במקום :D

אבל האינטרנט בשבוע הבודד שהייתי מחובר דרכם היה ממש גרוע.

פורסם

כפול

פורסם

כפול^2 ואין לי מושג למה!!

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

אני איתם על 15M ומרוצה... הכל עובד חלק.

שים לב לשני דברים שהשתנו בשנתיים האחרונות:

1. אתה ממילא יכול ללכת מתי שאתה רוצה... אז מה אכפת לך לנסות. אני נתקלתי במחיר זול ושירות טוב.

2. המחירים ירדו, כך שחלק מהספקיות (כולל אקספון ויש עוד כמה) שמים אותך מאחורי NAT שיושב אצל הספק, מה שאומר שאתה לא מקבל בדיפולט IP אמיתי אלא FORWARD שהם עושים לך. רק שעם אקספון אתה מסדר את זה בשיחה אחת לשירות שלהם, הם מנתבים אותך לכתובת אמיתית בחינם (בספקית אחרת שהייתי איתה קודם דרשו על זה כסף, אני לא אציין איזה כי לא בא לי להכפיש אותם סתם - אולי זה השתנה מאז). אז אם זה חשוב לך, למשל לצרכי Port forwarding שלא יעבוד אם אתה מאחורי NAT, תתקשר לשירות שלהם ותבקש IP אמיתי.

מודה לך על התשובה המפורטת!!!

האם להיות מאחורי NAT זה דבר אשר משפיע על הביצועים???

פורסם

פייר, לא יודע כי לא מדדתי.

אתה לא יכול לעשות Port forwarding כשאתה כבר מאחורי NAT, כך שאימיול למשל עובד על Low-ID (כן, אני עוד משתמש בפרד הזקן הזה...) - כך שישר כשהתחברתי אליהם התקשרתי לסדר את זה. אז לא בדקתי איך זה בלי.

מתאר לעצמי שגם זמני Ping יעלו, אבל אלה רק תיאוריות, לא יודע איך זה בפועל.

פורסם

אני נמצא באקספון עם 100mbit, ועובד בסדר גמור.
בהתחלה לפני חודשיים בערך, היו לי קצת בעיות אבל הכל נפתר.
ה- NAT יפריע לך בעיקר אם אתה רוצה לשתף קבצים.

פורסם

ה-NAT מאוד מפריע בהפנית פורטים למצלמות רשת ול-NAS שנדרשת עבורם גישה מחוץ לרשת הביתית.

פורסם

כמו שציינתי בהתחלה, שיחה לתמיכה שלהם והם מבטלים את עניין ה-NAT בלי לבקש תוספת תשלום (למי שמבקש). כך שזה לא משנה.

פורסם

אני איתם כבר כמה חודשים, ולאחר שיחת הטלפון לגבי ה NAT כמו שכבר הסבירו לפני, הכל עובד נהדר.

בגלל בזק אני מקבל הורדה של 51 מגה וזה מספיק לי די והותר.

פורסם

אני איתם עכשיו ומתכנן לעזוב. יש ניתוקים קטנים, אבל אני לא בטוח שזה קשור אליהם ספציפית או למודם-ראוטר, שאותו הם מכרו לי.

עריכה: זה כנראה משהו אצלם, יש אתרים שאני מקבל Timeout בגישה אליהם ואתרים שלא. אני מצליח לגשת לאותם אתרים בגלישה סלולרית.

אם מישהו יש הסבר לזה אני אשמח בלי קשר לשמוע אותו (איך אני מצליח לגשת לפייסבוק אבל לא ל-GitHub, כששניהם יושבים בחו"ל).

פורסם

תנסה לעשות tracert ל-GitHub (מחלון CMD כמובן). זה יראה לך איפה הבקשה נתקעת.

פורסם

התקלה באה והולכת. עשיתי את זה אתמול וזה עבר שני רכיבים של אקספון, ואז הגיע ל-ip כלשהו ולא עבר אותו. לא יודע אם אפשר לסמוך על זה כל כך כי tracert ל-walla.co.il הוביל לתוצאה דומה (ולוואלה כן הצלחתי לגלוש).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים