עבור לתוכן

נתב אלחוטי תומך VDSL2 + VPN

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש נתב תומך VPN ו-VDSL2 (אני עם חיבור בזק) עם טווח קליטה גדול לדירה של בערך 100 מ"ר עם שתי קירות שמפרידות בין מיקום הנתב לסלון ולחדרים האחרים (בערך מרחקים של 7-10 מטר קו ישיר).

תקציב: באזור ה-1000 שקל (אני מוכן להשקיע יותר בפתרון שלם).

אין אפשרות להעביר כבלים להגדלת הטווח, כרגע אני משתמש ב-powerline של D-link AV2 2000, זה לא עושה את העבודה מספיק טוב (אני מקבל רק 25Mbps מתוך ה-60Mbps שאני מקבל בפועל מבזק).

הנתב שלי מבזק הוא DSL-6850U טווח קליטה די גרוע, בקושי קולטים בסלון וכמובן אין תמיכה ב-VPN בנתב.

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

משאתה מחפש 

לא נראה לי שתמצא בשוק הפרטי

אלה יותר בכיוון של ציוד ל SMB 

אישית לא נתקלתי בראוטר ביתי אם מודם VDSL2 אם אפשרות לשרת VPN מובנה 

אם יש לך כסף נזיל אתה יכול לקנות cisco VA887 w k9 אם רישיון advance ip services

בארץ הוא עולה סביב ה 2700 שח כולל מע''מ 

היתרון שלו שהוא עובד על תשתית בזק ב VDSL2 ואחורה 

יש לו שרת VPN שאתה יכול להגדיר בשלל אפרויות SSL VPN L2TP PPTP

( המלצה זה SSL VPN אבל חייב איפי קבוע שעולה איזה 5 שח בחודש  )

אפשר להגדיר עד 16 רשתות WIFI בVLANים נפרדים רשת לאורחים וכ''ו 

בקיצור ראוטר ברמה עסקית 

החסרון שלו שהיציאות LAN הם 10/100 

חוץ מזה הוא ראוטר יציב כמו קיר בטון 

שורד הפסקות חשמל נחשולי מתח בלי בעיה 

משכן כדי להגדיר אותו תצטרך קצת ידע ב CCNA 

כי מגדירים אותו ב CLI למרות שאפשר להתקין עליו GUI

אבל לרוב משעובד אם סיסקו מגדיר ב CLI ולא ב GUI

אם מעדכנים לו גרסה לכרטיס ה VDSL2 אז הוא גם יכול לעבוד על GFAST

אבל את זה צריך לבדוק כי סיסקו רק לא מזמן הוציאה גרסה ל VDSL2 שתומכת 

בסנכרון אם GFAST 

אני אישית פתרתי את הבעיה של ה WIFI בבית אם Aironet 2606 דואל בנד של סיסקו

כל הבית על גבי ה 2.4 GHZ ו 5 נותן חופשי 30/1.5 של הוט גם אם קירות בטון 

אומנם התענוג הזה עלה לי 2800 שח כולל מע''מ אבל וואלה פתרון לכמה שנים טובות :)

פורסם

הפתרון הקלאסי הוא הפרדה - לרכוש נתב VDSL פשוט (ומה שיש לך מספיק בהחלט לצרכים הללו) ולהפוך אותו למודם נטו (BRIDGE).  אל המודם הזה לחבר נתב אוניברסלי משמעותי לפי התקציב והצרכים שלך.

פורסם
  • מחבר

היי Cheif, אם אני משתמש בפתרון הקלאסי אלו אפשרויות יש לי לנתב אוניברסלי שיתנו לי כיסוי טוב של הבית ויתמכו ב-VPN?

פורסם

לאיזה צורך ישמש ה-VPN?  יש לך התקנים אלחוטיים שתומכים ב-AC?

פורסם
  • מחבר

1. אני רוצה להשתמש בשירותים כמו nordvpn, torguard וכו׳ בעקבות האי יכולת של שירותים כמו unblockus להתגבר על החסימה של Netflix לאזור us.

2. אכן יש לי התקנים שתומכים ב-AC.

פורסם

בשביל שירותי VPN מהסוג שאתה מזכיר לא צריך נתב שתומך ב-VPN אלא נתב שתומך באפשרות להגדיר שרתי DNS עצמאיים.  האפשרות הזו קיימת ב-99% מהנתבים וחבל להשקיע בנתב עם תמיכה ב-VPN שהמשמעות שלה היא יכולת להקים שרת VPN - וזה לא מה שאתה מחפש.  נתבים שיכולים להתאים לך הם ה-DIR-825 של D-LINK, ה-C7 או ה-C9 של TP-LINK וכן ה-BR-6478AC של EDIMAX.  לחלק מנתבים אלה פרסמתי סקירה. http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm

פורסם
  • מחבר

היי Chief, זה לא נכון מה שאתה אומר, דווקא השירותים האלה לא מציעים רק smart dns כמו שירותים כגון unblockus שלא מצליחים לעבור את החסימה של netflix. למשל, https://nordvpn.com/tutorials/dd-wrt/openvpn/

פורסם

ה-SCRIPT שאתה מפנה אליו גם אינו קשור לקיומו של שרת VPN בנתב - זהו SCRIPT של DD_WRT שמתאים רק לנתבים ספציפיים שמריצים את הקושחה הזו.  הנתבים הללו מופיעים בסוף העמוד הזה - https://nordvpn.com/flashrouters/  אני לא מכיר נתבי VDSL שמבוססים על DD_WRT שך שאם תרצה להשתמש באופציה הזו תצטרך לפרק את החבילה ולרכוש מודם VDSL ונתב שמסוגל להריץ DD_WRT.  כמובן שקיימת לך תמיד האפשרות להריץ את התוכנה של NORDVPN על המחשב שלך ואז כל נתב VDSL יתאים לך.

פורסם
  • מחבר

אני מבין את הבעיה, טעות שלי בניסוח.

כדי להריץ את השירותים האלה צריכה להיות אפשרות של VPN Pass-Through בנתב (לא קשור ל-VPN sever), כמובן שרק הגדרה של DNS לא מספיקה פה.

אין לי שום בעיות לוותר על התמיכה ב-VDSL, קיוויתי שיהיה משהו שיספק פתרון שלם (או קרוב לשלם).

מה דעתך על אחד מהנתבים האלה ביחס לדרישות שלי?

1. TP-Link Archer C7 AC1750 (ראיתי שאתה ממליץ עליו ברשימה שלך).

2. LinkSYS WRT1900ACS (אני יכול לייבא אותו מארה"ב עם חבר כך שהמחיר יהיה פחות מ-1000 שקל).

פורסם

VPN PASS THROUGH קיים בכל נתב מודרני.

ה-C7 נתב מצויין וכך גם ה-1900ACS.  אני מעדיף את ה-C7 כיוון שהוא יותר עשיר בפונקציונאליות אבל בפועל כל אחד מהם יתאים לך.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה!

אכן קניתי את ה-Archer C7. קליטה נהדרת בכל הבית, אני מקבל מהירות יציבה של 60% מהמהירות שאני מקבל בפועל מבזק במקומות הכי מרוחקים (מעבר לשתי קירות) בבית.

התקנתי עליו Firmware של DD-WRT, עובד מצויין, הגדרתי רשת אורחים וירטואלית פרטית  ו-VPN Client בלי בעיות. היה לי זמן בינתיים לנסות רק את NordVPN; נטפליקס אכן עובד אצלהם, אבל אני מקבל מהירות ממש נמוכה לשרתים שלהם בארה"ב כך שזה לא יוצא משתלם. אני אמשיך לנסות שירותים אחרים שיהיה לי זמן, 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים