עבור לתוכן

העאלה לgoogle drive חונקת האינטרנט ולא ניתן לגלוש - 100 מגה בזק בינלאומי

Featured Replies

פורסם

שלום

שאני מעאלה דרך דפדפן לחשבון google drive - ממש אחריי כמה שניות, האינטרנט "קורס" באופן חלקי , כלומר לא ניתן לגלוש בשום אתר אך תהליך העאלה ממשיך

דרך התוכנה זה לא קורה, אבל לא הצלחתי לשתף מה שאני צריך מבלי לתפוס גודל פיזי בכונן C מה שבעייתי ביותר(משתמש בכמה חשבונות לגיבוי 100GB+).

האינטרנט מעולה, 100MB דרך בזק בינלאומי(בלבד) ומקבל 60-70 מגה הורדה בארץ / 3 מגה העאלה

מצליח להוריד על 5-6 מגה לשניה בטורנטים (כלומר 50 מגה)

למה זה קורה והאם יש פתרון?

תודה

פורסם

מהי תצורת הרשת שלך (איך המחשב מחובר לאינטרנט)?

אם אתה עושה שימוש באינטרנט אלחוטי, יכול להיות שהוא זה שמגביל אותך - זה תלוי בעוצמת האות ובמכשירי הרשת (כרטיס הרשת האלחוטי שלך, בנתב/ראוטר ובתקנים שלהם).

האם המודם שלך מתאים לרוחב פס של 100Mbps?

יכול להיות שיש מכשירים נוספים ברשת שלך שגם הם גוזלים רוחב פס.

יכול להיות שנתב שלך פשוט לא עומד בעומס (הוא חלש מדיי ואז הוא פשוט "זורק" חבילות מידע) או שהוא פשוט לא תקין.

ייתכן שפשוט יש עומס על השרתים מהם אתה מוריד וזה מגביל את מהירות ההורדה שלך.

יכול להיות שאתה באמת לא מקבל מספק האינטרנט או/ו התשתית את רוחב הפס שאתה אמור לקבל. יש לציין כי ספקי האינטרנט והתשתית לא מתחייבים לתת לך רוחב פס מינימלי אלא רוחב פס מקסימלי. זה אומר שגם אם תקבל רוחב פס של 1Kbps טכנית זה תקין (לפחות מבחינת החוזה).

נסה לחבר את המחשב ישירות למודם בעזרת כבל חוטי ללא שימוש בנתב כאשר כל שאר היישומים העושים שימוש ברוחב הפס (כמו תוכנת טורנטים) לא פועלים.

אגב, "מהירות העלאה" של 3Mbps פירושה מהירות מקסימלית של בערך 360KB/s. העלאה של 100GB ברוחב פס כזה, גם אם אתה מקבל בכל רגע נתון את רוחב הפס המקסימלי האפשרי, אמורה לקחת כמה ימים טובים (משהו בסביבות ה-80 שעות).

פורסם
  • מחבר

היי שי.

המחשב מחובר בעזרת כבל רשת עם ראוטר D-LINK 6740U תקין למיטב ידיעתי(יש דרך לבדוק אותו דרך המחשב שלי ?).

כמובן שהוא מותאם ל100Mbps.

באותו רגע של העאלה אין מכשירים אחרים ש"גוזלים" מהרוחב פס, לא תוכנות, לא כלום.

אין עומס על השרתים, מדובר העאלה בסיסית לgoogle drive , זה קורה רק דרך דפדפן(פיירפוקס, כרום) - אם כך, מדוע לא קורה דרך התוכנה שלהם ? (מאוד מגבילה אותי כי תופסת מקום פיזי נוסף בC) האם יש דרך שלא תתפוס בכלל מקום פיזי ותעאלה ישירות ממקור הקובץ?

אני יודע שמבחינתם זה "תקין" , אבל שוב, אני מקבל 60-70 מגה לחו''ל ו3 מגה העאלה.

מצידי שיקח חודשים, אבל שלא יתקע באמצע ויחנוק את האינטרנט.

5201743050.png

214R35T.jpg

פורסם

1. מבחינת רוחב הפס הנמוך שאתה מקבל (לא קשור ישירות לבעיה של קריסת האינטרנט):

א. תחבר את המחשב ישירות למודם ללא הראוטר (בהנחה שהנתב שלך לא משמש גם כמודם) ותבדוק שוב את המהירות. לפי התוצאות שאתה מפרסם אתה מקבל רוחב פס של כ 70Mbps בהורדה וכ 3Mbps בהעלאה. אם בחיבור ישיר למודם ללא הראוטר אתה מקבל מהירות תקינה, הרי שהבעיה היא כנראה בנתב.

ב. שים לב שבנתב DSL-6740U חיבורי ה LAN החוטיים הם מסוג 10/100Mbps, מה שאומר ש 100Mbps הוא הגבול העליון בהחלט של רוחב הפס שהנתב מיועד עבורו. לכן יכול להיות שמה שמגביל אותך מבחינת "מהירות" ההורדה הוא החיבור החוטי. נסה לחבר את מחשב לנתב בעזרת החיבור האלחוטי (אתה צריך כרטיס רשת אלחוטי התומך בתקן 802.11N המאפשר רוחב פס של עד 300Mbps) ותראה אם אתה מקבל רוחב פס גדול יותר. אם כן - החיבור החוטי הוא כנראה זה שמגביל אותך (יכול להיות שגם מבחינת כרטיס הרשת החוטי במחשב שלך).

ג. טכנית, אם יש לך התקן איחסון איטי, אז יכול להיות הוא זה שמגביל אותך - בסופו של דבר כל מערכת עובדת ב"מהירות" של הרכיב הכי איטי, ואם המחשב מוגבל ביכולת הקריאה או הכתיבה של המידע בגלל התקן איחסון איטי, אז גם רוחב פס של 1000Mbps לא יעזור לך.

2. בנוגע לבעיה עצמה - אין לי מושג מדוע הבעיה קיימת רק כאשר אתה מעלה קבצים בעזרת דפדפן. אולי הדפדפן מוסיף מידע נוסף לחבילות המידע שהוא שולח, דבר שגורם לעומס נוסף על הנתב. אם הנתב נמצא על קצה גבול היכולת שלו לטפל בחבילות מידע, יכול להיות שהעומס הנוסף הזה גורם לכך שהוא יזרוק חבילות מידע ובכך יגרום ל"קריסה חלקית" של האינטרנט.

פורסם

הורדה משתמשת גם בהעלאה. העלאה רציפה חוסמת את ההורדה ולכן ברוב התוכנות ניתן להגביל את רוחב הפס

המיועד להעלאה.

לדפדפנים אין את האופצחה הזאת ולכן הם משתמשים בכל רוחב הפס וההורדה חנוקה.

יש תוכנות שמיועדות לאפשר רוחב פס בדפדפנים. הידועה היא     netlimiter

אבל לא רק היא.

https://www.google.co.il/search?q=browser+limit+network+upload&gws_rd=cr,ssl&ei=zv33VvLfIsWrswGioYWIBw

פורסם

@Ivan אולי צודק כאן - יכול להיות שבתוכנה של Google מופעלת הגבלה על רוחב הפס בהעלאה, כך שנשאר לך מספיק רוחב פס להעלאה בכדי לתמוך בהורדות שלך, אבל במידה ואתה משתמש בדפדפן נעשה שימוש בכל רוחב הפס האפשרי למטרת העלאת הקבצים, דבר שמאט את ההורדות.

פורסם

בעבר גם התוכנה שלהם לא נתנה שליטה ברוחב הפס ולכן שמתי עליה X גדול ואדום

וירדתי לחלוטין  מהענן שלהם.

לא יודע מה המצב היום, יתכן וזה שופר ויש עכשיו שליטה. שווה בדיקה למי שכן משתמש בה.

פורסם

אני משתמש בתוכנת ה Google Drive ואכן יש שם אפשרות להגביל את רוחב הפס (ראה תמונה). אני אישית לא ראיתי צורך לעשות זאת, אך נראה שהאפשרות קיימת.

Google Drive - Preferences.png

פורסם

יפה. אז אולי אתן להם הזדמנות נוספת............

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם.

smalul,

אין לי דרך לחבר ישירות את המחשב למודם כיוון שהראוטר משמש כמודם.

לפי טכנאים של בזק/בזק בינלאומי שהיו אצלי בעבר , אני מקבל את המקסימום ולא יכול לקבל מעבר ל80-70 מגה +-
בגלל גם הריחוק של המרכזייה (1KM + ) כך שאין לי ממש מה לעשות עם זה.
100 מגה בכל מקרה אני לא אקבל ולא מצפה לכך :)

אין לי בכלל כרטיס רשת אלחוטי במחשב ( Gigabyte GA-EP45T-UD3LR)

Ivan,

תודה רבה על ההמלצה של התוכנה netlimiter, הגדרתי ל290 את הUPLOAD לכרום ונכון לעכשיו כבר כשלוש שעות אני מעאלה ולא היה קריסות באמצע / חניקה של האיטנרנט ;)

פורסם

290 זה נמוך מאד מתוך ה 3 מגה שיש לך.

אני הייתי מתחיל ב 1.5 מגה.

פורסם
  • מחבר

הכוונה הייתה ל-290 KB/S נקי :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים