עבור לתוכן

סיפור קצר על ASUS ובקשה לעזרה בבחירת נייד חדש 4.5K

Featured Replies

פורסם

לפני כשנה וארבעה חודשים רכשתי במיטב כספי מתנת יום הולדת עבור אשתי (מעצבת פנים) -  Asus N56JK-CN028H, שבזמנו עלה 4500 ש"ח.
במהלך השנה שהמחשב היה ברשתונו לא היו איתו בעיות כלל, ביצועיו היו מעולים וגם האישה הייתה מאוד מרוצה ממנו.  למרבה ההפתעה, לאחר שנה המקלדת הפסיקה לתפקד כראוי והמחשב נשלח לתיקון.

את העובדה ששירות ASUS בארץ הוא מתחת לכל ביקורת אין צורך באמת להזכיר לכם וגם לא אלאה אתכם בפרטי הסאגה שנמשכת כבר למעלה מארבעה חודשים, אבל אציין רק ש-ASUS לא הצליחו לתקן את התקלה ("כנראה לא מייצרים מקלדות יותר עבור הדגם שלך") ולאחר שדרישותי לקבל מחשב חדש וזהה נענו בשלילה ("לא מייבאים אותו יותר") הגשתי בקשה להחזר כספי.
בימים הקרובים אני אמור לקבל את הכסף וניצבת בפניי הדילמה בבחירת מחשב חדש.  

בעוד שאשתי נורא מתלהבת מה-Macbook PRO/AIR (יש מבצע כרגע באיידיגיטל), אני מעדיף מחשב WINDOWS שבאמת מצדיק את תכולותו ורצוי שיעלה 4500 ש"ח.  עם זאת, יש משהו באמינות של אפל (מניסיון) שנורא קורץ ומה גם שיש להם מוצרים סקסיים ואיכותיים. לצערי, כל האולטראבוקים שמשיבים מלחמה לאפל (DELL XPS 13, YOGA 900 וכו') עולים כמעט אותו דבר.  מכיוון שנכוויתי מהשירות של ASUS בארץ, אינני מעוניין לקחת סיכון נוסף איתם (קצת מבאס אם מתחשבים בעובדה שיש להם מחשבים מעולים).  

אם כן, אשמח אם תוכלו לסייע לי בבחירת מחשב נייד לפי הדרישות הבאות:
תקציב: 4500 ש"ח (מוכן להוסיף מעט במידת הצורך)  
מטרות המחשב? : עריכה גרפית Photoshop, Sketchup, Autocad ואולי בהמשך כמה תוכנות תלת מימד כדוגמת Revit ועבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס).

* גודל המסך? 13" ומעלה

* רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה ובהתאם לתקציב.  רצוי מסך מט.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין

* משקל רצוי? עד 2kg

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא מחייב

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אפשרות להתחבר למסך חיצוני, רצוי HDMI.

* Bluetooth?לא נדרש

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעוניין ב-SSD, אך מודע לכך שהתקציב מגביל.

* כונן אופטי? אין צורך.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא 

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ASUS, עם LENOVO יש הסתייגות עקב מראה חיצוני בעייתי...

תודה רבה ומתנצל על החפירה...:$

פורסם
  • מחבר

תודה אלכס, אבל זה כבר אבוד.  המחשב היה תחת אחריות ונשאר במעבדה ואני מקבל את הכסף חזרה...

פורסם

אם ככה ממליץ לך לברר לגבי לפטופים של DELL. קצת יקרים מכל השאר אבל הרבה יותר אמינים. אני עכשיו כותב לך מלפטופ בן קרוב ל-5 שנים דגם INSPIRON N5110

נערך על-ידי alexkidd

פורסם
  • מחבר

כנראה ש-Dell זה הכיוון, אבל כן רציתי לשמוע חוות דעת על מחשבים אחרים ואולי למה כן כדאי לשקול Macbook...

פורסם

הסיבה היחידית לשקול אפל זה אם יש לך העדפה למערכת ההפעלה שלהם.

החומרה זהה לPC רק עולה המון.

אם בדל עסקינן, הייתי ממליץ על הדגם הזה-

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=909836

פורסם
  • מחבר

תודה עידו, נתקלתי במחשב הזה כמה פעמים בעת חיפוש כאן בפורום.

לצערי אין לי ממש ניסיון עם הכוננים הקשיחים ה"היברידיים" ונשמע לי ש-8GB SSD יספיק למערכת ההפעלה+תוכנה או שתיים, כלומר לא ממש מצדיק את השילוב (או שאולי אני טועה). תוכל להרחיב?

לגבי האפל- אתה צודק, אבל אם בוחנים את המקבוק בהשוואה למתחריו, מגלים שהמחיר והחומרה די זהים:
http://www.notebookcheck.net/Notebookcheck-s-Top-Windows-Alternatives-to-the-MacBook-Pro-13-and-15.129395.0.html

השאלה היא האם בהנתן כל הצרכים שציינתי לעיל, יש הצדקה למחשב כזה?
(מציין גם שבעולם העיצוב, להגיע לפגישה עם לקוח עם מחשב של אפל או אפילו אולטראבוק מהרשימה הנ"ל, יש אפקט מאוד חיובי).

פורסם
ציטוט של tomer156

תודה עידו, נתקלתי במחשב הזה כמה פעמים בעת חיפוש כאן בפורום.

לצערי אין לי ממש ניסיון עם הכוננים הקשיחים ה"היברידיים" ונשמע לי ש-8GB SSD יספיק למערכת ההפעלה+תוכנה או שתיים, כלומר לא ממש מצדיק את השילוב (או שאולי אני טועה). תוכל להרחיב?

לגבי האפל- אתה צודק, אבל אם בוחנים את המקבוק בהשוואה למתחריו, מגלים שהמחיר והחומרה די זהים:
http://www.notebookcheck.net/Notebookcheck-s-Top-Windows-Alternatives-to-the-MacBook-Pro-13-and-15.129395.0.html

השאלה היא האם בהנתן כל הצרכים שציינתי לעיל, יש הצדקה למחשב כזה?
(מציין גם שבעולם העיצוב, להגיע לפגישה עם לקוח עם מחשב של אפל או אפילו אולטראבוק מהרשימה הנ"ל, יש אפקט מאוד חיובי).

בכונן הייברדי כזה,זה עובד קצת שונה.

ה8GB משמש כזיכרון קאש מהיר לצורך "האצה", ובפועל לא מאכסנים עליו כלום.

לרכוש מחשב עם מפרט זהה אבל עם SSD מלא מעלה את המחיר באלפייה.

בתקציב הזה, אפשר לרכוש את המחשב, ולהחליף לו את הכונן לSSD מלא- היום כוננים טובים מאוד של 256 עולים באיזור ה300 שקל.

השימושים שלך הם רחבים, וגם בפוטושופ יש רמות שימוש שונות- תלוי באיזה פונקציות אשתך משתמשת, וגודל הקבצים איתם היא עובדת, אבל בגדול כן הייתי מחשיב על מחשב חזק, כמו זה ששמתי לך בלינק.

אני מתייחס למחירים בארץ-

מחשב מאקבוק פרו 15 במפרט בסיסי עולה יותר מ10K ויש לו חומרה פחות טובה מהנייד של דל שהצעתי לך ב4.5K

אם יש לך ללוגו של אפל ערך- זה רק אשתך תוכל להגיד כמה זה רלוונטי עבורה. אוכל להגיד שבאופן אישי, כאחד שמטייל הרבה עם הנייד ועושה פגישות עסקיות- האפל הפך להיות מחזה נדיר

מההודעה המקורית שלך אגב לא הבנתי אם אתה זקוק ל13 או 15.6

במחשבי 13 הדגש הוא על ניידות, ולא תמצא שם חומרה חזקה כמו ב15.6 לצורך העניין, הסדרה החזקה של אינטל-HQ כלל לא משווקת בגדלים האלו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה עידו (שוב... :) )

לגבי הגודל- למרות שה-ASUS היה מחשב מעולה, הוא גם היה טיפה כבד (כונן אופטי+מסך 15.6").  הייתי שמח למצוא מחשב 15.6 קל יותר אבל חזק לא פחות (בלי כונן אופטי), אבל ברור לי שכאן אני נכנס לאזור של מחשבים יותר יקרים.  לכן, אני מוכן להתפשר קצת בגודל ולקבל מחשב חזק וקומפקטי. 

פורסם

אתה

ציטוט של tomer156

תודה על התשובה עידו (שוב... :) )

לגבי הגודל- למרות שה-ASUS היה מחשב מעולה, הוא גם היה טיפה כבד (כונן אופטי+מסך 15.6").  הייתי שמח למצוא מחשב 15.6 קל יותר אבל חזק לא פחות (בלי כונן אופטי), אבל ברור לי שכאן אני נכנס לאזור של מחשבים יותר יקרים.  לכן, אני מוכן להתפשר קצת בגודל ולקבל מחשב חזק וקומפקטי. 

אתה בהחלט במלכוד.

בשביל לקבל מחשב שהוא גם:

15.6

+

כרטיס מסך חזק

+

משקל נמוך (פחות מ2 קילו)

תצטרך להפרד להערכתי מיותר מ7000 שקל.

הנה דוגמא לכך:

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=916866

הדרך היחידה שלך להשאר בתקציב שלך, עם 15.6 שהוא גם קל, זה לקחת מחשב ללא כרטיס מסך חיצוני-

ועל פי רבים, הדבר לא מאוד מומלץ לעבוד עם פוטושופ שדורשת כוח עבודה רציני.

ואם דיברנו על מאק, אני חושב שמן הראוי להזכיר את המיקרוסופט סורפייס בוק:

בתצורת 13.5 ויכול לעבוד בצורת טאבלת.

הוא מגיע עם מעבד טוב (אם כי לא מסדרת HQ)

כרטיס מסך חזק מאוד (מכסה על כוח העיבוד של המעבד)

והוא קל ודק מאוד, בעיניי לא פחות סקסי מכל מאק שיש' 

https://www.microsoft.com/surface/en-us/devices/surface-book

אבל הוא לא זול....

פורסם
  • מחבר

ה-XPS הוא מחשב מעולה מבחינתי שמוכרים אותו בארץ במחיר גניבה!  באתר של DELL המחיר של אותו המחשב נופל בדיוק בתקציב שלי:

http://www.dell.com/us/p/xps-15-9550-laptop/pd?oc=dncwx1627s&model_id=xps-15-9550-laptop

האם ניתן להזמין אותו מחו"ל בדרך בטוחה? (ebay, BUY@USA וכו')

פורסם

עם המשלוח והמיסים צפה לתוספת של לפחות 20% מהמחיר הזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים