עבור לתוכן

כרטיס מסך חדש לגיימינג עד 2000 ש״ח

Featured Replies

פורסם

היי, אני רוצה לשדרג את כרטיס המסך שלי כדי שיעמוד טוב יותר בדרישות של משחקים עכשוויים ועתידיים. המפרט שלי כרגע הוא:

AMD Phenom II x4 955

Gigabyte GA-880GM-UD2H

12GB RAM

Sapphire Radeon HD6950 2GB

500W psu

Samsung SyncMaster 226BW 22inch

המשחקים שאני מתכוון לשחק בהם ורוצה להריץ על ההגדרות הגבוהות ביותר הם Witcher 3, Fallout 4, Far Cry Primal, וכדומה.

חשבתי ללכת לכיוון של GTX970, אבל פתוח להצעות.

איזה כרטיס מסך כדאי לקנות? והאם יש צורך לשדרג גם את המעבד / לוח אם כדי שיתמכו בכרטיס חדש? אם כן, אשמח לקבל המלצות.

תודה!

פורסם

טוב ששאלת!

לדעתי, עדיף לך בהרבה לשדרג מעבד לוח וזיכרונות, וביתרה לקנות כרטיס מסך יותר צנוע (מיד שנייה). משהו בדמות 280X שלא בעיה למצוא עם אחריות בסביבות ה600 שקל,

מאשר להישאר עם ה955 ולשדרג ל970.. המעבד יגביל לכרטיס הזה את הצורה.. אני לא אתפלא אם הוא מגביל גם את ה6950 .

אתה יודע מה? אפילו לא הייתי ממהר לזרוק את ה6950 הזה כל כך מהר, במיוחד אם הוא מאלה שניתן לפתוח ל6970.

אבל אם תרצה, אני לא חושב שתתקשה יותר מדי למכור אותו ב200-250 שקל, וגם את השילוש שלך בכ350-300 שקלים. (יש לוח מכירה כאן בפורום)

אגב, איך אני יודע? כי הייתי בדיוק באותה סירה לפני כשנה וחצי. היה לי מעבד דומה ו6950, אני לתומי חשבתי לשדרג כרטיס מסך כדי לסחוט עוד קצת מהמחשב.. 

לאחר חיבור 7970 (שחזק לא במעט מ6950) לא ראיתי כמעט שום שיפור בביצועים, למעט משחקים בודדים שנשענו פחות על המעבד.. מה גם שהיה לי OC ענקי למעבד. (הוא לא עזר במיוחד) 

כתוצאה מהאכזבה, שדרגתי את המעבד לI5 בסיסי יחסית של אינטל וההבדל היה עצום!. משחקים שלא היו שחיקים בכלל בLOW כגון AC unity ו dead rising 3 עבדו לאחר השדרוג על הגדרות

גבוהות בצורה חלקה וגם BF4 קיבל זריקת עידוד מטורפת.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OvO

טוב ששאלת!

לדעתי, עדיף לך בהרבה לשדרג מעבד לוח וזיכרונות, וביתרה לקנות כרטיס מסך יותר צנוע (מיד שנייה). משהו בדמות 280X שלא בעיה למצוא עם אחריות בסביבות ה600 שקל,

מאשר להישאר עם ה955 ולשדרג ל970.. המעבד יגביל לכרטיס הזה את הצורה.. אני לא אתפלא אם הוא מגביל גם את ה6950 .

אתה יודע מה? אפילו לא הייתי ממהר לזרוק את ה6950 הזה כל כך מהר, במיוחד אם הוא מאלה שניתן לפתוח ל6970.

אבל אם תרצה, אני לא חושב שתתקשה יותר מדי למכור אותו ב200-250 שקל, וגם את השילוש שלך בכ350-300 שקלים. (יש לוח מכירה כאן בפורום)

אגב, איך אני יודע? כי הייתי בדיוק באותה סירה לפני כשנה וחצי. היה לי מעבד דומה ו6950, אני לתומי חשבתי לשדרג כרטיס מסך כדי לסחוט עוד קצת מהמחשב.. 

לאחר חיבור 7970 (שחזק לא במעט מ6950) לא ראיתי כמעט שום שיפור בביצועים, למעט משחקים בודדים שנשענו פחות על המעבד.. מה גם שהיה לי OC ענקי למעבד. (הוא לא עזר במיוחד) 

כתוצאה מהאכזבה, שדרגתי את המעבד לI5 בסיסי יחסית של אינטל וההבדל היה עצום!. משחקים שלא היו שחיקים בכלל בLOW כגון AC unity ו dead rising 3 עבדו לאחר השדרוג על הגדרות

גבוהות בצורה חלקה וגם BF4 קיבל זריקת עידוד מטורפת.

ציטוט

תודה רבה על התגובה!

האם באמת הכרחי לשדרג זכרונות? לדעתי 12GB מספיקים כרגע. 

בהנחה ותקציב מחוץ לעניין כרגע, ואני מחליט ללכת על ה970, יש לך אולי המלצה למעבד ולוח אם במחיר מינימאלי שיוציאו את המקסימום מהכרטיס?

פורסם

אם הזיכרונות הקיימים הם מסוג DDR3 אז אין צורך לקנות שוב, גם אם מדובר בזיכרונות של 1333 כי ההבדל במשחקים לא יהיה דרמטי בכלל לעומת זיכרון יותר מהיר או מתקדם.

באשר למעבד, כל I5 מודרני, עם לוח אם טוב יעשה את העבודה כמו שצריך עבור משחקים.

העלות עבור לוח טוב עם מעבד I5 נחמד נעה סביב 1400 שקל לדעתי ואולי אפילו פחות. (בלי זיכרונות).

ניתן לאחרים להמליץ על דגמים ספציפיים אבל זה הכיוון וסדר הגודל של המחיר +-.

מיותר לציין כי ההבדל בין מעבד שכזה לבין המעבד שיש לך עכשיו הוא עצום!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים