עבור לתוכן

איזה מודם מספיק היום ל-15 מגה ADSL?

Featured Replies

פורסם

אני הייתי קצת מנותק מהעניינים בארץ בשנתיים האחרונות ולא ממש שמתי לב מה קורה. אם אני מבין נכון בשביל מהירות עד 15 מגה צריך מודם מסוג ADSL, בשביל מהירות עד 40 מגה מודם אחר, ובשביל 40 מגה ומעלה צריך מודם VDSL. 

אם אני משיג מודם ראוטר של בזק של ADSL מהדגמים כמו Netgear וכו' שהיו נפוצים כאן, האם זה מספיק בשביל להתחבר למהירות של 15 מגה? זה מה שאני מעוניין בו ויש לי ראוטר משלי שהבאתי מחו"ל. האם זה אפשרי גם עם כל הספקים החדשים שמוכרים ישירות את החבילה ולא דרך בזק או שיכריחו אותי לקחת ציוד שלהם. 

אני מבין שבשביל מהירות של 40 מגה ומעלה צריך מודם VDSL ואת זה יש רק בראוטרים של בזק שעולים בשכירות חודשית, או בקניה מאיביי. אבל כאמור אני לא מעוניין במהירות הזאת כרגע. 

פורסם

לחיבור של עד 15M (ועד בכלל) אכן נדרש מודם ADSL - זה רלוונטי הן לחיבור דרך בזק והן דרך השוק הסיטונאי.

פורסם

צריך ציוד ADSL2+ עבור חיבור של 15מגה, מעל 15 צריך כבר VDSL.

עד כמה שידוע לי ראוטר VDSL אמור לתמוך גם בADSL2+, כך שאם קיים ציוד VDSL בנקודה שאתה רוצה לחבר הוא יעבוד גם עם קו ADSL.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

האם יש ראוטר/מודם משולב של בזק שהיו פה פופולריים בשנה שנתיים האחרונות שאפשר למצוא בקלות? שוב, אני מתכוון רק לכאלה שתומכים בעד 15 מגה. להשקיע עכשיו ברכישה של ציוד כזה גם VDSL נראה לי מיותר. 

פורסם

אם אתה לקוח חדש של בזק, על ידי לחץ קל תוכל לקבל אחד כזה בהשאלה חינם למשך שנתיים.  אם אתה ממש רוצה לרכוש אחד, ב-YAD2 נמכרים עשרות כאלה בגרושים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים