עבור לתוכן

גיימינג סלוני קטן ב3/4/5 אלף

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4000-5000 תלוי עם/בלי כרטיס מסך

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, סטרימינג, אולי תכנות מזדמן וקצת וירטואליזציה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout4, Rocket League, Helldivers, GRIP, Battlefield, Witcher

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות לשנתיים, עם הזמן נתפשר על בינוניות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אם נראה שכרטיס מסך לא משתלם, נוותר עליו לחודשים הקרובים

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 בניגון סרטים מקומית/אונליין, 6 בגיימינג

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא, אלא אם כרטיס המסך מגיע כבר OC

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף הרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני מפתח תקווה, בפועל קניתי כבר מ TMS בעבר עם משלוח והיה אחלה

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבועיים/חודשיים תלוי עם איזה תובנות נצא מהפוסט הזה

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

1Gbit Ethernet, מארז קטן, לא סגור רחב ודק או יותר קובייתי fractal core 500

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

המחשב ישב בסלון ולכן חשוב השקט. לא הולך לשים ווליום גבוה שיסווה את הרעש כי זה בטח יהיה בלילה. לדעתי כדאי להשקיע גם בקירור טוב ולא סתם שקט

עדיין לא קנינו מזנון אז לא סגור אם יהיה צורך במארז דק (למשל Silverstone ML07) או קובייתי יותר (למשל Fractal core500) או שבכלל בגלל נסיבות תקציב ניקח בכלל מ TMS את Ippon Carbo התקציבי.

לפי הסטוריית קניית המחשבים שלי בטח נלך על i5 6500

כרטיסי המסך האחרונים שלי היו רדאון 4850 ו 7850. קראתי איפשהו שמשחקים עוברים יותר אופטימיזציה לכרטיסי nvidia אז אולי נחליף קבוצה? חשבתי על 960

במידה והתקציב חנוק אולי נחכה עם כרטיס מסך כרגע ונסתפק ב Steam in home streaming מהמחשב הנוכחי בחדר (i5 3xxx + hd7850oc) על גבי הרשת הקווית

בחודשים הראשונים נשתמש ב 7850 קיים ככל הנראה ולאחר מכן נוסיף כרטיס מסך

למה ככה?

אני מעדיף שהמחשב בסלון יהיה עצמאי בגיימינג כי המחשב בחדר לפעמים תפוס.

בתאכלס אני מתכנן להשתמש בשירות הסטרימינג של סטים מהסלון לחדר כשארצה לשחק משחקי אסטרטגיה למשל שמחייבים מקלדת-עכבר

תודה רבה מראש!

נערך על-ידי EsMo
עדכון תקציב ועוד

פורסם

רמת ביצועים גבוהה לטווח של שנתיים + מפרט שקט ברמה המקסימלית ביותר זה סיפור של הרבה מעבר ל-4K, ואם לומר לך

את האמת לא בטוח שזה נדרש במיוחד בזמנו השתמשתי ב-HTPC שהכיל קירור סטוק וכרטיס מסך עם קירור סטוק ובמרחק של 4~3 מטרים הוא ממש לא

הווה בעיה מבחינת הרעש, המארז היה TT CORE V1 והספק הזה FSP 400W פשוט.

גם אני מניח שאתה לוקח בחשבון שמארז כמו הקרבו הוא לא רק שלא שקט במיוחד, אלא גם בערך פי שלוש בגודל ממארז נוסח הסילברסטון, ולא ממש

ישב בצורה אלגנטית על על המזנון כי זה עדיין מארז גדול למדי.

אני אתן לך דוגמה למפרט שיש סיכוי טוב שלא יהיה לטעמך, אך מיועד להדגיש קודם כל רמת ביצועים מקסימלית בכל גזרה, לפני התחשבות מיוחדת בשקט

אם זה עם כרטיס מסך מדגם GTX970 שסבירות שיענה על הדרישות שלך הרבה יותר גדולות מאשר GTX960, וכן SSD מהיר בטירוף בנפח גדול ומשתלם

שיאיץ את פעולות המערכת בצורה משמעותית ביותר, כולל מארז מיני ITX קטן יותר מהקרבו, אך גדול יותר מהסילברסטון:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151
CM8066201920404 - Intel - i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 942/923

לוחות אם - Intel LGA1151
H110I-PLUS - ASUS - LGA1151 - H110 - DDR4 - Mini ITX (17x17cm)...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 425/416

זכרונות - DDR4 - לנייח
KVR21N15D8-8 - Kingston - 8GB DDR4 2133Mhz CL15 - 1.2V - 288Pin - KVR21N15D8/8...
אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 160/157

כרטיסי מסך - nVidia PCIe
426018336-3460-PC - Gainward - GeForce GTX970 GPU - 4GB 256 bits GDDR5 memory - HDMI, DVI-I , 3 x Mini DisplayPort video outputs - GPU/Memory clocks 1151/7000 MHz - 247mm - With new PC Only...
בקניית מחשב חדש בלבד - שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 1552/1521

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA
MZ-75E250BW - Samsung - 250GB Samsung 850 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s - Retail...
חמש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 427/418

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA
WD10EZEX - Western Digital - 1TB - 3.5 inch - 7200 RPM - SATA3 6Gb/s interface - 64MB Cache - WD Caviar Blue series...
שנתיים אחריות
 כמות:  - 1 - 238/233

ספקי כח - ATX
NE550M - Antec - 550W Neo Eco Modular - 80Plus Bronze...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 306/300

מארזי מחשב - ITX מארז
ISK600 - Antec - Mini-ITX Desktop case - ATX standard Power supply (not included) - 1 x slim optical drive bay - 2 x 2.5 inch HDD trays - 3 x 3.5 inch HDD trays - 2 x Expansion Slots - Maximum graphics card size: 317....
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 278/272

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
UCACO-AP111-GBB01SI - Arctic - Arctic Alpine 11 Rev 2 - D/H: 92/84mm - OEM - Intel Socket: 1150/1151/1155/1156, 775 - Max. Cooling Performance: 95 Watts - With new PC Only...
שנה אחריות - בקניה עם מחשב חדש בלבד
 כמות:  - 1 - 42/41

4370.00 / 4283

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=49230

עשיתי שימוש בהיצע של פלונטר שבמצבים כאלו יהיה מועיל מכוון שההיצע שם ענק, קשה יהיה לבנות משהו באותו רמת הרכיבים\מחיר במקום אחר, אתה כמובן

יכול לגשת לקבל הצעת מחיר איפה שנוח לך.

וגם פה ישנה חריגה קטנה מעבר לחריגה המירבית, מה שלמעשה מסביר את מה שאמרתי קודם, שאם לדוגמה ניקח מארז שקט יותר כמו ה-NODE 304, ספק היברידי כמו

אחד מסדרת ה-X או הפלטיניום של סיסוניק, וכרטיס מסך עם קירור אפטרמרקט שיהיה שקט יותר מקירור המפוח, בנוסף לקירור מעבד שקט ומסיבי יותר העלות פה תתפח באיזור

ה-1000 שקלים למעלה, מה שתיאורטית יתן מענה ראוי לדרישת השקט בסולם "8", בפועל לא בטוח שזה יהיה שווה את זה, זה מניסיון שלי בכל אופן.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המושקעת!

אולי באמת נרד קצת מעץ השקט למשהו יותר פרקטי, למרות שבסלון אצלי המרחק מהמחשב ינוע בין 2 ל 3 מטרים, תלוי במקום הישיבה

בסופו של דבר אני רוצה שאם המחשב סתם מנגן סרט בחורף ומדליקים חימום שלא יהפוך לטרקטור.

שלא יעלה על הרעש של המקרר. שלא יהיה כמו gigabyte brix ודומיו שצווחים

קצת כואב לי לראות כרטיס מסך ב 1550 כי תמיד השקעתי בזה 1000-1200

כמה משמעותי זה אמור להיות לעומת 960 מבחינת אורך חיים וקירור/שקט? the witcher 3?

אם ננסה לרדת ל 960 נצליח עם העודף לדחוף בכל זאת מארז קטן יותר?

מה לגבי דחייה של קניית כרטיס מסך בחודשיים ככה? צפוי לחסוך או שזה סתם יתקזז עם ההנחה של "בקניית מחשב"?

ראיתי קצת את המארז שהצעת ביוטיוב ושמתי לב שספק הכוח מוציא את האוויר החם פנימה

יש אלטרנטיבות אחרות במחיר דומה? מה לגבי core500 בכל זאת? משהו אחר?

קשה למצוא מפרטים באינטרנט למחשבים קטנים שאפשר להרכיב בארץ בגלל המבחר הדל יחסית

וגם ככה רוב מה שמוצאים ביוטיוב זה מפלצות קטנות במלא כסף

שוב תודה!

נערך על-ידי EsMo

פורסם

תראה ה960 חלש בעד 50 אחוז מה970, לכן הגיוני יהיה להניח שישמש אותך לתקופת זמן ארוכה יותר, ביחוד שאתה משתמש עם דרישות ולא אחד שכמעט כל סט הגדרות יספק אותו, בכל מקרה ה970 הוא המכרטיסים המשתלמים ביותר בסביבה עם היחס עלות\ביצועים מהטובים ביותר, לכן אף אחד לא יאמר שהוא לא שווה את האקסטרה מה-960 כמדובר במשחקים מודרנים ורזולוציית 1080p כי הוא באופן לא שיגרתי לתחום יספק אחוז ביצועים בדומה להפרש במחיר שעומד על אחוז דומה.

לדוגמה ה-GTX980 טוב מה-970 רק בכ-10~15 אחוז אבל הוא עולה כ 2300 שקלים..

המתנה של חודשיים אולי תחסוך לך כמה שקלים, אבל לא חושב שמשמעותית, עניין הדיל שבקניית מחשב חדש פחות קריטי כי אפשר לקנות דגם אחר בערך באותו הכסף בחנויות אחרות. אם לא אכפת לך לחכות חודשיים אז כבר תחכה שלושה ותראה מה צץ בדור הכרטיסים החדש שנקרא פסקל והפולריס של NVIDIA ו-AMD, אין כמובן ערבויות להמתנה ויכול להיות שבנגלה הראשונה יגיעו כרטיסי האקסטרים ורק לאחר מכן כרטיסי המיינסטרים. ההמלצה להמתין יותר קריטית למי שיש מסך 4K ששום כרטיס לא יודע לתת מענה מושלם לגביו בשלב הזה, מה שכן אמור לקרות בדור הבא, זה פחות משמעותי ב1080 ששם כרטיסים כמו ה970 עושים חייל.

לא חפרתי יותר מידי לגבי המארז, פשוט שילבתי את מה שהיה הכי זול אך סביר, הגיוני שהקור 500 מארז יותר טוב, אך הוא גם יקר יותר, ויש גם כמובן יותר טובים ויקרים מהקור 500, הכל תלוי בכמה אתה מוכן לחרוג, ומה הטעם האישי שלך.

נכון כי מערכת מיני עם לוח ITX מתקדם ומפוצ'ר שנותן הרבה ביחס לגודל הוא לוח יקר מאוד, קירור אוויר שקט עם מאוורר 120MM שבמקרה אחר היה משתלב ברקע נראה כמו איזה ממותה מוגזמת במארז מיני בהנחה שבכלל נכנס, ומנגד קירור מים סגור נראה הרבה יותר אלגנטי ומתאים למערכת כזו, ויהיה סופר שקט וגם ייתר את הצורך בעוד מאוורר מלבד זה שמחובר לרדיאטור כי אין צלעות קירור שמפזרות את החום במרכז המחשב וגם במארזי מיני הכרטיס מסך יושב בצמוד לדלת המארז שמחוררת ושואב אוויר ישירות מבחוץ. שלא נדבר על איחסון מתקדם כמו SSD בנפחים גדולים, ספק מודולרי שיחסוך בכבלים מיותרים ורצוי עם מצב היברידי חרישי למי שמחפש שקט.

זו מערכת מיני היי אנד, אם המערכת העיקרית שלי הייתה ITX זה היה המודל שהייתי בוחר בו, כמובן שזה סיפור מאוד לא זול, וזה גם לא נדרש למרבית האנשים.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב אז החלטתי שאני קונה כרגע הכל חוץ מכרטיס מסך בתקציב של 4000 בתקווה לא לבזבז הכל
נסחב כמה חודשים עם הכרטיס הנוכחי בינתיים
הכיוון זה לקנות 970 בסופו של דבר אז המפרט מתוכנן לפי ההנחה הזו

מארז fractal core 500

מעבד - i5 6500 למרות שאפשר לחסוך מעל 100 שקל אם נרד ל 6400 אבל מרגיש לא לא נכון

קירור למעבד - קראתי ב spcr שה arctic alpine 11 gt דווקא קצת יותר רועש מסטוק
הסיבה שלוקחים אותו ולא פשוט את הבוקס זה סתם כדי לחסוך כמה שקלים?
בחיפושים אחר קירור למעבד זה רק פותח לי את העיניים והארנק ואולי שלא לצורך
אז נראה לי שאני אסתפק ב11 בתור התחלה כי הוא זול ואם נשמע שצריך להשקיע נחליף בהמשך
בדקתי גם לגבי קירור מים אבל במהלך השיטוט ביוטיוב ראיתי אנשים שנטרבו מזה וזה הוריד לי את החשק

לוח אם - נראה לי שווה להשקיע ב B150 במקום ב H110 ולקבל ווייפיי (למרות שלא מתוכנן להיות בשימוש בבית) ועוד קצת חיבורים
יש פה רק את הלוח של גיגבייט עם סט השבבים הזה וחיפשתי עליו קצת ביקורות ולא מצאתי
מה שכן מצאתי זה ביקורת על גרסה ישנה יותר שלו B85N ונראה שהוא עם טמפרטורה גבוהה יותר מהמתחרים (מצד שני ביצועי ווייפיי גבוהים יותר)
לא הצלחתי למצוא מידע מקביל לגבי לוחות אחרים שזמינים לקנייה
עכשיו כבר פזלתי ל H170 של גיגבייט עם חיבור רשת כפול וסאונד איכותי יותר
עד כמה השיפור בסאונד יורגש?  בחיבור ל microlab solo 7c
אם משווים בין ה3, מלבד כמות חיבורים, ווייפיי וסאונד, יש עוד שוני? אמינות? אורך חיים?
חיבור usb3c יעזור בעתיד איכשהו לכרטיס מסך חיצוני? לא הצלחתי להבין את זה

זיכרון - אני אלך על 16 גיגה מראש מפוצל לשני 8
חשבתי על hyperx fury cl14
יש טעם ללכת על ה black לטובת קירור? כל עוד אני לא לוקח לוח אם z170 שאר הלוחות תומכים ב 2133 ממה שראיתי

אחסון - נשאר עם ההמלצה
250gb ssd evo 850
1tb wd blue

ספק כוח - הבנתי ש antec ne-m זה בפועל seasonic m12ii אבל המחיר ביניהם בארץ זה כ 100 שקלים
אם אני אקח 650 במקום 550 זה יעזור להתמודד עם חום טוב יותר ויפחית רעש? או שזה קטע רק של היברידים?
לא הצלחתי למצוא תיוג בחנויות של ספקים היברידים
בכללי אשמח להמלצה מעט יותר מנומקת לגבי ספק
מבחינת מגבלות המארז - מודולרי, עומק עד 160 ועדיף פחות

כרגע לא שמתי מאווררים נוספים במארז ואני לא בטוח אם צריך בכלל

סך הכל יצא 3450-3600 תלוי בספק כוח, כאשר לוח האם הוא H170 של גיגבייט
יש עודף של 400-550 מהתקרה
כדאי לשדרג לספק יותר טוב? כדאי להוסיף אולי מאוורר או 2? אולי קירור מים בכלל? לראות קודם תוצאות בשטח?

אולי בכלל בהינתן תקציב כללי של 5000 יש המלצה אחרת לגמרי?

כרגיל - תודה!

פורסם

יש שני דגמים אני חושב, אחד W65 TDP ואחד 85W TDP אתה צריך ללכת על זה:

http://ksp.co.il/?select=.1066..182..107.&list=1&sort=2&glist=1&uin=10103&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

הוא שקט מאוד מניסיון.

לגבי הלוח זה באמת עניין של תקציב ודרישות מהלוח, הגיוני שאיכות ורמת הבניה בלוח יקר יותר יהיה נעלה על לוח זול יותר (לא בכל המקרים אלא באופן יחסי)

אבל זה לא אומר בביטחון לגבי השרידות של הלוח, קרה לי שלוחות מתקדמים נדפקו אחרי שימוש מועט, ולוחות זולים בני 10 שנים כמעט עובדים ללא דופי על היום.

קרה לי גם ההפך, לפעמים גם מתקדם מידי יכול הוא פוטנציאלי למגוון בעיות אפשריות נרחב יותר. אבל כאמור - על הנייר לוח מתקדם ויקר יותר לרוב יהיה בנוי בצורה איכותית יותר.

בפועל אין ביטחון מוחלט בשום דבר.

במקרה הזה לא מדובר בשני קצוות שונים בסקלה של הלוחות, ה-H170 מתקדם ביותר ונותן תמורה עדיפה בצורת חיבורים ופיצ'רים באופן יחסי סביר מה-B150,

זה לא כמו ההבדל בין לוח Z170 ITX גדוש בפיצ'רים בצורה מדהימה ביחס לגודלו בניגוד ללוח B150 בסיסי, לכן הבחירה היא באמת סובייקטיבית ויכולה להיות טובה כך או כך.

ברור שההבדל בין H110 ל-H170 כבר גודל יותר בהדרגה.

האנטק נאו אקו 650W יקר רק בעשרות שקלים מהנאו אקו 550W, ככה שהוא יותר משתלם ללא ספק, הוא לא נדרש במיוחד, אבל אם אני עכשיו צריך ספק בתקציב הזה

וזה ההיצע שברשותי הייתי מוסיף את ה-30 שקלים האלה (?) ולוקח את ה-650W ללא ספק.

לגבי ההיברידיות - זה לא פיצ'ר שקיים בספקים הללו, זה קיים למשל בסיסוניק X או פלטיניום, עם מתג שמאפשר למאוורר לא להסתובב עד רמת מאמץ מסויימת.

מה שכן במידה והמאוורר בסיסוניק מסתובב בחוזקה, הוא רועש בטירוף, מניסיון שלי קרה שהוא התבלבל לפעמים שכגרמתי לאיזה קפיצת מתח או ריסטרט לא מתוכנן

בעקבות ההתעסקות שלי עם המערכת, הוא אפקטיבי בטירוף מבחינת דחיפת אוויר עם מאוורר אימתני אבל גם מאוד רועש. לרוב זה לא מגיע למצב הזה.

כמובן שספק בהספק גבוה יותר גם פחות מתאמץ ביחס לספק חלש יותר, לכן גם סביר שפחות ירעיש במידה מסויימת.

לגבי הזכרונות ללא ספק הכי זול זה הכי טוב במקרה הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים