עבור לתוכן

עזרה בהמהרה

Featured Replies

פורסם

היי,

ברשותי המעבד skylake i7 6700K.

קירור נוזלי: corsair h60 

לוח אם: asus hero VIII

רציתי לבצע המהרה ל-4.7 ואני לא מצליח, מישהו יכול לעזור לי בבקשה או לתת לי מדריך תקין ל-4.7.

עד כה מצאתי מדריך ל-4.5 ושניסיתי לעלות ל-4.7 קיבלתי מסך כחול.

פורסם

תנסה לעלות בקפיצות קטנות יותר ותראה לאן אתה מגיע.

פורסם

אין דבר כזה מדריך ל-4.5 או 4.7 , כל מעבד מסוגל למה שהוא יכול , לא כולם אותו דבר, חוץ מזה לא נתת מספיק פרטים : מתח מעבד, מהירות ותדרים של זכרונות+מתח, ועוד כמה פרטים

של האוברקלוק שלך כדי לראות מה לא בסדר-אם בכלל. וכמובן מה הטמפ' במאמץ?

פורסם
  • מחבר

היי תודה רבה על המענה ומצטער ששכחתי להוסיף את הנתונים החשובים האלה.

צילמתי תמונת מצב שיהיה יותר קל, זה המצב הנתון של המחשב כרגע עם המהרה ל-4.5 והכל עובד תקין:

הזכרונות שברשותי הם: 

G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 2400MHz  

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17452

צריך עוד מידע?

12.jpg

פורסם
  • מחבר

אני מניח שהפרטים שהבאתי עד כה לא עוזרים במיוחד.

אני אנסה להיות יותר ספציפי ולהביא תצלומי מסך מהביוס.

נ.ב: ב-DRam voltage, השארתי את זה ב-defualt כמובן (וזה לא כמו שמופיע בתמונה).

ה-default הוא  1.20v  - הגדרת יצרן

מישהו יכול לעזור לי בבקשה לקבל 4.7 אוברקלוק יציב?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

נערך על-ידי Michmichoni

פורסם

לא שאני חלילה מנסה להשבית שמחות או להוריד לך את המוטיבציה, אבל לעניות דעתי, התוספת שתקבל בקפיצה הזאת של ה200mhz הנוספים, היא כל כך שולית שממש לא שווה את ההתעסקות ואת הטרחה.

זה כמו לשפר פרארי עם 700 כ"ס ל710.. :D ולנסות להבחין בהבדל בין מהיר לטיפ טיפ טיפה יותר מהיר.

פורסם

לא יודע למה אתה מתעקש אבל הרי שאם אתה לא יציב ב1.3V תנסה 1.35 ואולי תקבל 4.7 אני לא ממליץ לעבור את 1.35 בלי קשר למעבדים האלה... לפחות לא עם קירור סטנדרטי.

אם אתה לא רוצה להעלות מתחים אז אל תצפה לקבל המהרה נוספת.

בכל אופן לפי דעתי 1.35V עם קירור כזה לא יניב מעבד קר בכלל אז עדיף לך למקסם את ה OC עבור 1.3V ולחיות עם זה או לארגן קירור יותר מסיבי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם על המענה.

OvO - במשחקים שאני משחק שמשתמשים בכח מעבד בלבד, זה משפיע מאוד.

leahd3 - דווקא לפי מה שאמרו לי, הקירור הנ"ל אמור להספיק לי, כך שלא הייתה לי סיבה לשדרג.

אני לא כ"כ בקיא ב-OC כך שבגלל זה שאלתי.

ז"א שאני יכול לנסות לעלות עד ל- 1.350 ב- CPU core voltage override?

פורסם

מסכים עם עם leahd3 ו- OvO ההבדל בביצועים הוא מינורי ולא שווה כל כך את המאמץ , אך אם בכל זאת -תצטרך להעלות את המתח של המעבד ואז הטמפ' תהיה כבר גבולית,

אני אישית פותח את המעבד (IHS) ומחליף את המשחה של אינטל ב-  CoolLaboratory Liquid Pro  אני עושה זאת  כבר מדור ה-  Ivy Bridge והטמפ' יורדת באופן משמעותי בין 20 ל-30 מעלות במאמץ וכך עולה גם יכולת האוברקלוק . 

נערך על-ידי shar00750

פורסם
  • מחבר

לפני חודש שהרכבתי את המחשב, המשחה הטרמית שמרחתי היא זו: CoolerMaster MasterGel Maker Nano 4g

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17987

אין מצב שזה בעיה של משחה טרמית.

כששיחקתי, השארתי את התוכנה HWMonitor ברקע במשך כמעט 4 שעות (המשחק הוא מאוד אינטנסיבי למעבד, הוא בכלל לא משתמש בכוח העיבוד של הכרטיס מסך) והמקסימום מעלות שהמעבד הגיע אליו הכי גבוהה 60 מעלות (אני קצת מקצין כי אני זוכר שזה היה בסביבות בין 55-59 אבל לא רוצה לנקוב סתם מספר נמוך).

יש לי ניסיון מאוד נרחב עם המשחק, לכן אני יודע שה-OC המינורי הזה הוא כן יעזור במקרה הנ"ל.

לגבי משחקים אחרים אין לי כ"כ ניסיון אז אני מניח שאתם צודקים.

אשמח אם בכל זאת מישהו יוכל לעזור, שבת שלום.

נערך על-ידי Michmichoni

פורסם

הוא לא דיבר על המשחה שדיברת עלייה, הוא דיבר על המשחה בתוך המעבד בין הליבה למעטפת.

לפי הטמפ' שלך לא הייתי מתעסק עם זה.

נערך על-ידי none77

פורסם

אם הייתי מנסה את מה שהוא עשה בסרטון הזה נראה לי שהייתי מאבד את ההכרה מהמתח :D

אני לא בנוי לדברים האלה :) 

פורסם

חח

זה נקרא DELID או משהו כזה. זה מבטל אחריות לצערי... שווה לעשות אם אין אחריות בכל מקרה:)

לגבי הקירור של פותח הת'רדץ נכון שהוא מים אבל עדיין אני מחשיב אותו כקירור רגיל כי הוא לא משהו שהוא מעל ומעבר. בלי קשר 1.35 זה די הרבה. כמובן שאפשר לנסות יותר(לא ממליץ בכלל!!!)

אל תשכח שיכול להיות שהצ'יפ עצמו לא לא יגיע ל 4.7 זה גם קשור למזל.

בלי קשר ההבדל בין 4.6 ל 4.7 הוא מינורי לחלוטין. אתה מדבר פה על תוספת של 2-3%, גם אם המשחק שלך 100% מעבד אז במקום לקבל 50FPS תקבל אולי 51. זה באמת שווה לך להיות עם יד על הדופק לגבי הטמפרטוקות של המחשב??

לא נראה לי שזה שווה.

הקפיצה בין 4.2 ל 4.6 היא בחלט מבורכת אבל לא שווה להתאמץ כל כך בשביל עוד 100MHZ.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

@leahd3 איך אפשר לדעת שנעשה Delidding למעבד? האחריות בוודאות מתבטלת? אני בספק.

לגבי הנושא עצמו, אני מסכים שתוספת הביצועים שיניב הפרשי התדרים האלו הוא מינימלי. בכלל, מעבדים היום מספיק חזקים כדי להתמודד עם כל משחק קיים, כך ש OC למעבד כ"כ לא נחוץ בעת המודרנית.

פורסם

האחריות מתבטלת בוודאות!

לעשות delid למעבד לא יתן לך שיפור בOC אלא רק כמה טמפ' פחות ולכן אם יש אחריות אין טעם לעשות את זה.

תראה בסרטון אפילו עם אותו מעבד כמו שלך:

לך לדקה 7:59 לסיכום או שתראה הכל,אני אישית הייתי אומר שאם אתה באמת רוצה לקבל מהירות גבוהה יותר תנסה להחליף קירור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים