עבור לתוכן

בעיות בחיבור רשת ביתית IP CONFLICTS מזדמנים

Featured Replies

פורסם

אז ככה... הרשת בנויה מ... ראוטר D LINK DSL 2650U בחדר שלי, מחובר בWIFI לINTEL NUC על WINDOWS 7.
עוד מחשב בחדר אחר שמחובר בחיבור קווי.
לפטופ בסלון על הWIFI.

לאחרונה נוסף עוד מחשב INTEL NUC זהה, אבל הוא בחדר רחוק בבית שכבר בקושי יש לו קליטה ויש לו קשיים בחיבור.

ונוסף על כך, טאבלט על הWIFI ועוד כ4-5 מכשירים סלולרים שגם יושבים על הWIFI, תלוי מי בבית.

ברשת כולם מקבלים IP אוטומטי.

לאחרונה נקנה EXTENDER שיושב בסלון שיעזור למחשב הרחוק להתחבר.

ואז גם התחילו הבעיות, פתאום באקראי אני או מחשבים אחרים מקבלים IP CONFLICT, באופן במוזר, לפעמים איפוס של המודם עוזר, לפעמים RESET למחשב מסדר את הבעיה, לפעמים הTROUBLESHOOTING של הווינדוס מחזיר אותו לחיים.
בעיקר הבעיה במחשב שלי שבאופן מוזר הוא ממש צמוד לראוטר אבל לפעמים גם במחשבים אחרים.
לפעמים כשלא צריך אני מנתק את הEXTENDER ומאתחל את המחשב וחוזר לי החיבור...

למישהו יש קצה חוט מה הבעיה ? האם כדאי להגדיר את כל הרשת באופן ידני (אבל אז האם הפלאפונים שמתחברים לWIFI לא עלולים לגנוב IP סטטי במידה והמחשב סגור?) ? 

מודה לכם מראש!

אוהד.

נערך על-ידי Ohad Gefen

פורסם

נשמע כמו קונפליקט ששייך למחלק הכתובות.

אתה משוכנע שהגדרת את נקודת הגישה כמו שצריך? לחלק מהאקסטנדרים יש אפשרות להפעלת שרת DHCP מה שיכול לגרום לבלאגן כזה, תראה שהמוצר מוגדר כמו שצריך ואם תוכל תקבע לו כתובת מחוץ לטווח ה-DHCP שהנתב שלך מחלק.

אפשרות שניה, כמו שאתה מתאר כל מי שמתחבר לרשת הוא מוצר די קבוע (NUC, Laptop ופלאפונים) שדרך קבע מתחברים לרשת הנ"ל. כנס להגדרות ה-LAN של הנתב ותקבע לכולם כתובות קבועות, תוכל גם לשתף קבצים בצורה יותר נוחה כשהכתובות קבועות ולא אמורות להיות התנגשויות כשיש כתובת שמורה לכל מכשיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים