עבור לתוכן

מה עדיף בדיסק HDD קשיח 5400Rpm או 7200RPM ועוד כמה שאלות על הHDD

Featured Replies

פורסם

אמנם התשובה וודעית.

אבל היום כשרוב העבודה נעשת על SDD (הפעלה ותוכנות/ משחקים משמעותיים)

עדיין קונים HDD כיוון שמחירו 1/5 מ SSD ביחס למה שהוא נותן.

אני אישית מתלבט אם לרכוש 3TB עם 5000RPM או 2TB עם 7000RPM בהבדל של 100 ש"ח

בנוסף אני לא בטוח אם המחשב שלי יריץ/ האם לוח האם תומך ב3TB (לא יודע, אולי זה סתם שמוע על לוחות שלא מפעילים 3TB)

בכל מקרה, אם ה HDD זניח אז אולי עדיף שהוא יהיה איטי, כי זה רכיב מאוד רגיש, ככה הוא פחות ידפק

אולי ה 2000RPM באמת הפרש משמעותי שאם הם לא יהיו הHD יחייה יותר, סתם חשבתי על זה.

עוד משהו שעניין אותי, במצב שינה במחשב, יש לו אפשרות לכבות דיסק קשיח שלא היה איתו שימוש שעה או מספר שעות.

העניין הוא שתוכנה שסורקת אחר כך את הדיסק קשיח עולה על זה שלדיסק קשיח היו בעבר מספר "נפילות" ואני רואה את זה כמאט 1:1 להגדרה של מצב השינה 

ז"א: שמצב השינה בווינדוס, נשמר על הדיסק קשיח כמצב בו הוא נותק.

ביטלתי מצב זה, השאלה האם זה באמת משנה, מדובר כולה על סטטיסקה (ובכל ווינדוס חדש יש הגדרה על שעה של חוסר שימוש ב HD כמעבר למצב שינה לגביו).

פורסם

קודם כל איך הפרש של 100 שקל בין 5400 ל7200?

הם אמורים לעלות כמעט אותו הדבר, ללא קשר למהירות סיבובים.

סיגייט בכלל הפסיקו למכור כוננים עם מהירות סיבוב של פחות מ7200RPM, כך שהכוננים המתומחרים היטב שלהם מהווים תחרות חזקה מול כונני "GREEN" שחברות אחרות ממשיכות לייצר.

מבחינתי כונני 5400RPM לא רלוונטים כל עוד הדבר משפיע על המהירות הרציפה שלהם באחוזים משמעותיים.

בכל פעם שאני קונה הרדיסק אני מעוניין לשפר את מהירויות העתקה בין הכוננים שלי.

יש הבדל בין 120MB/S ל180MB/S, ואני לא רואה סיבה טובה להשקיע בכוננים איטיים.

מי שקונה כוננים מהירים יתקדם איתם עם השנים ליותר ויותר פעולות מהירות.

ומי שקונה כוננים איטיים יתקע איתם עם השנים ליותר ויותר פעולות איטיות.

כשכונן ההורדות שלי סיים הורדה של משחק בגודל 20GB, ואני פותח אותו מRAR/ZIP לכונן אחסון חבילות התקנת משחקים, ואז משם מתקין אותו לSSD, יש 2 פעולות ארוכות מאוד שמושפעות ממהירות הכוננים.

הראשון מושפע ממהירות שני ההרדיסקים אחד מול השני, והשני ממהירות הרדיסק מול הSSD.

האם קריטי לי הבדלי הביצועים באותם פעולות מדי פעם כשממילא מערכת ההפעלה על SSD?

אולי לא.

אבל אני מעוניין לשפר זמנים גם בהם אם אפשר.

בטח כשלא מדובר בהשקעה נוספת אלה רק בלבחור נכון.

גם לשאלה לגבי מצב שינה לכוננים יש לי מה לומר.

לא יקרה שום דבר אם תשאיר אותם דלוקים וזמינים כדי שכשתצטרך אותם(אפילו לעיתים נדירות) הם יגיבו מייד.

אני עובד בעיקר כך מאז ומתמיד.

האם זה מקטין את חיי ההרדיסקים?

אולי מעט.

אולי דווקא הפוך, כי תהליכי כיבוי והדלקה רבים של הרדיסקים גם להם יש אפקט שחיקתי, אולי יותר משמעותי מסיבוב הדיסק באופן רציף.

בכל מקרה אני דוגמה לאיך כוננים זמינים כל הזמן(בלי מצב שינה) וחיים חיים ארוכים מאוד.

כך שהתיאוריות שאולי יש לך לגבי העניין צריכות להשתנות בהתאם למשקלם האמיתי של הדברים ברוחב המציאות.

ברוחב המציאות כוננים יחיו יותר אם אתה דואג להם בדרך מהחנות, יש לך ספק כוח חזק איכותי ויציב, ואתה דואג לאיוורור טוב במארז(עם דגש על טמפרטורת ההרדיסקים).

את החשש שלך מאיבוד מידע עדיף לפתור בדרכים יותר מועילות כמו גיבוי לכונן פיזי אחר.

וכל השאר?

למה לא לתת לביצועים ונוחות להנחות את בחירותך?

נראה שזה עובד טוב בשבילי והמוני אחרים.

תבחר מי שאתה רוצה להיות.

זה שנהנה ממחשב עם ביצועים אופטימלים למציאות המוצרים בשוק? או זה שמגביל את עצמו לביצועים גרועים כי הוא מאמין שזה יביא מזל יום אחד?

פורסם
  • מחבר

סתם סטיגמה, אבל כל ה HD של SEAGATE קרסו לי באיזה שלב.

אני לא כל כך מבין בין הסדרות, אבל אני החלטתי שאני תמיד הולך עם WD אל אף המחיר היותר יקר

דיברתי על הפרש בין 3TB עם 5000RPM ל 2TB עם 7000RPM

שכמובן אלך על ה2

כמו כן יש לי לוח אם GIGABYTE 890GX גרסה2.1 שאני מפחד שלא יקבל 3TB למה? כי ראיתי לגרסאות מתקדמות של הלוח (3.1) שקיבלו עדכון שהיה כתוב עליו שיתמוך ב HD של 3TB ומעלה (3TB+ HDD support)

הוכחה http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3756#bios

ומה זה אומר? לא קיבלתי תגובה מהחברה

נערך על-ידי legopart

פורסם

@legopart

אתה מדבר על לוח מ-2003? ואתה עדיין איתו?

טוב. אז בהנחה שכן, בשביל שלוח יעבוד עם דיסק של מעל 2TB המערכת צריכה לעבוד ב-UEFI. הלוחות הישנים האלה לא עובדים ב-UEFI. זה כל הסיפור.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

@legopart

אתה מדבר על לוח מ-2003? ואתה עדיין איתו?

טוב. אז בהנחה שכן, בשביל שלוח יעבוד עם דיסק של מעל 2TB המערכת צריכה לעבוד ב-UEFI. הלוחות הישנים האלה לא עובדים ב-UEFI. זה כל הסיפור.

הלוח הזה תומך sata3

צרפתתי קישור הודעה מקודם רק שלי יש ,rev 2.1

מעבד phnome 2 אולי לפני 5 שנים ב 2013 לא 2003

אני אברר לגבי מה שאמרת על המעבד

פורסם

אני? לא אמרתי שום דבר על מעבד...

UEFI זו הדרך בה מערכת עובדת (שיטה קצת שונה ומתקדמת יותר מ-BIOS). זה משלב שינוי של העבודה עם הדיסק ולוח האם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים