עבור לתוכן

המלצה לזיכרונות

Featured Replies

פורסם

@OvO

אפשר למצוא מעבדים דומים בזול יותר ב ebay וב AliExpress (לדוגמא - מעבד X5460 שעולה פחות מ-30 דולר ושלטענת המוכר אינו זקוק למוד פיזי כלשהו).

בקשר להוספת SSD וזיכרון - זיכרון DDR2 לא יוכל לשמש את פותח הדיון במחשב הבא שלו בעוד שכונן SSD דווקא כן. לכן המלצה כללית על קניית כונן SSD למחשב היא סבירה בעוד שהמלצה על קניית זיכרון DDR2 כיום היא יותר בעייתית. באופן כללי אפשר לומר ש @jambo222 ירוויח יותר ממחשב חדש בסיסי (מעבד Pentium G, לוח אם בסיסי וזיכרון בנפח 8GB) מאשר משידרוג המחשב הנוכחי שלו, אבל זה כבר תלוי בתקציב שלו.

פורסם

כן, אבל אם משהו לא עובד, אין בקנייה מסין את הכיף של לצוד את המוכר השפל כמו שהאדם הקדמון צד ממוטות עם לפיד בוער !!

פורסם

דבר אחד יש לציין במידה ואכן ישודרג המעבד - יש לקנות עבורו גוף קירור חדש, שכן סביר להניח שגוף הקירור הקיים, שמתאים למעבד בעל 2 ליבות, לא יתאים למעבד מרובע ליבות שמייצר הרבה יותר חום.

פורסם

לי יש SSD עם לוח ישן לו בקר SATA II ואני מאוד מרוצה מהתגובתיות שהוא הביא לי.

לא מציק לי בכלל שיש לו תקרה למהירויות רציפות מקסימליות.

העיקר זה המהירויות המינימליות והתגובתיות הנפלאה.

ציטוט של smalul

דבר אחד יש לציין במידה ואכן ישודרג המעבד - יש לקנות עבורו גוף קירור חדש, שכן סביר להניח שגוף הקירור הקיים, שמתאים למעבד מרובע ליבות, לא יתאים למעבד מרובע ליבות שמייצר הרבה יותר חום.

קשה לקבוע בלי לדעת איזה קירור יש לו.

בכל מקרה מעבדים עברו מיזעור מדור לדור ולא מייצרים בהכרח הרבה יותר חום(אם בכלל) ממעבדים ישנים יותר.

קירורים טובים וחזקים של אז עדיין טובים למעבדים חדשים מבחינת יכולת.

רק צריך מתאם לתושבת שאפשר לקנות בנפרד לרוב הקירורים הטובים ששרדו את הזמן.

פורסם
ציטוט של Art Tatum

לי יש SSD עם לוח ישן לו בקר SATA II ואני מאוד מרוצה מהתגובתיות שהוא הביא לי.

כנ"ל - המחשב שלי (בבסיסו) הוא כמעט בן 9 שנים ואני יכול לומר שכונן SSD בהחלט היווה שיפור.

ציטוט של Art Tatum

בכל מקרה מעבדים עברו מיזעור מדור לדור ולא מייצרים בהכרח הרבה יותר חום(אם בכלל) ממעבדים ישנים יותר.

במקרה הזה מדובר על שידרוג מעבד לתושבת 775. המעבד הנוכחי (ה E8400) הוא בעל TDP של 65W והוא יוצר בטכנולוגייה של 45nm. לתושבת 775 המעבדים יוצרו בטכנולוגיה של 65nm (הישנים יותר) או 45nm בלבד, כך שבכל מקרה כל מעבד מרובע ליבות שהוא יתקין בלוח האם שלו בהכרח ייצר יותר חום (קישור למספר מעבדים לתושבות 775 ו-771 מהאתר של אינטל).

הערה: בהודעה הקודמת שלי התכוונתי שהקירור הקיים שלו מתאים למעבד בעל 2 ליבות ולא בהכרח למעבד בעל 4 ליבות.

פורסם

המחשב הראשי שלי היה עם מעבד זהה לפותח הדיון (E8400) ובהחלט היתה לו איטיות מורגשת גם בגלישה באינטרנט (עם הרבה טאבים).

קניית כונן SSD שיפרה את הביצועים של המחשב באופן משמעותי מאוד, והאריכה את חייו כמחשב הראשי שלי בכשנה וחצי.

כיום יש לו 6GB במקום ה- 4GB שהיה לו ושוב היה שיפור בביצועים.

@jambo222 המלצתי לך זהה להמלצות של שאר המגיבים בדיון, והיא לקנות כונן SSD.

כמוכן, לגבי הגדלת זכרון, יש לי שני מודולי זכרון DDR2 כל אחד 1GB מיותרים שאין לי בעיה למסור, אם אתה מעוניין.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין גדול במחשבים אבל הלכתי ל KSP לבדוק מה ניתן לשדרג

המוכר אמר לי לרדת מהשדרוג וללכת על מחשב חדש.

במקביל הוא נתן לי מפרט של 4.300 ש"ח . 

פורסם

אחרי כל הדיון הזה הלכת לחנות מחשבים להתייעץ....O.o

נערך על-ידי Bentel

פורסם

@jambo222

1. האינטרס של מוכר בחנות כלשהי הוא למכור ובכמה שיותר כסף. לכן התייעצות עם מוכר בחנות מחשבים לגבי שידרוג המחשב שלך לא בהכרח תיתן את הפתרון הטוב ביותר עבורך אלא עבור החנות.

2. לי יש מחשב דומה לשלך (מעבד חלש יותר מדגם E6750, לוח אם ישן יותר מדגם GA-965P-DS3, זיכרון DDR2 בנפח כולל של 7GB וכרטיס מסך מדגם Radeon HD 6570, שהוא חלש יותר מכרטיס המסך הנוכחי שלך) ואני בהחלט מסתדר איתו. נכון, הוא ישן (הבסיס שלו הוא כמעט בן 9 שנים) והוא לא מתאים במיוחד (או בכלל) להרצת משחקים מודרניים, אבל הוא עדיין "סוחב". הוספת כונן SSD וזיכרון למחשב שלך בהחלט יעזרו לו "לסחוב" לתקופה ארוכה יותר. העניין כאן הוא הכדאיות הכלכלית - קניית כונן SSD היא דבר שבהחלט מומלץ, שכן אפשר להעביר את כונן ה SSD למחשב הבא. זיכרון DDR2 הוא לא משתלם כלכלית - הוא מיושן, איטי, יקר ובעל נפח קטן יותר יחסית לזיכרון מודרני, וכמובן - אי אפשר להעבירו למחשב הבא שלך. אם אתה ממש רוצה, הייתי מציע להשקיע עד 100 ש"ח בתוספת זיכרון DDR2 למחשב שלך.

3. מה המפרט שקיבלת בהצעת המחיר?

פורסם
ציטוט של jambo222

אני לא מבין גדול במחשבים אבל הלכתי ל KSP...

...המוכר נתן לי מפרט של 4.300 ש"ח .

xD

נו, מה ציפית? שינסה למכור לך זכרון ב-150 או SSD ב-250? מה יצא לו מזה?

מחשב ב-4300 זה אופרה אחרת לגמרי. אם יש לך 4300 ש"ח תשאל מה אתה יכול לקבל בזה, אבל אתה לא שאלת, אתה דיברת על לשדרג את המחשב לעוד שנה עם 250 ש"ח...

ציטוט של smalul

מה המפרט שקיבלת בהצעת המחיר?

תכל'ס, מה זה משנה? זה אפילו קצת מרגיז...

מגיע בן אדם לחנות מחשבים, ובמקום לתת לו מה שהוא רוצה נותנים לו מה שהמוכר רוצה ועושים לו תרגילים פסיכולוגיים שיוציא כסף!

חשוב מה המפרט של KSP ב-4300 ש"ח? אם יש תקציב אז תן לי (או לכל אחד מאיתנו) 4300 ואנחנו בונים לו בשניה מכונת משחקים חזקה עם הכל. אבל שיפתח על זה דיון חדש כי לדבר על זה בדיון הזה יהיה ממש אבל ממש פתטי :)

פורסם
  • מחבר

לא הלכתי במיוחד לחנות הסתובבתי בקניון ונכנסתי לחנות.

אין לי את המפרט לפי הזיכרון שלי הוא היה מבוסס:

i5 6500

לוח ג'יגה בייט H110

זיכרונות 16GB

כרטיס מסך GTX750TI

זה מה שאני זוכר

פורסם
ציטוט של Bentel

אחרי כל הדיון הזה הלכת לחנות מחשבים להתייעץ....O.o

ועוד בKSP...

לא הייתי סומך על המוכרים של KSP יותר מדי.

יש להם את הדעות הקלוקלות שלהם, ואת האג'נדות שלהם.

לעיתים הם מתאזנות עם אלו שלי כשהכל ברור גלוי ועומד מול ביקורת מקצועית.

ולעיתים הם מתנגשים לחלוטין בגלל ראיה שטחית של אדם שלא באמת משתמש במחשבים, רק מוכר אותם.

סביר להניח שמול אנשים שנראה שלא מבינים הם לפעמים מרשים לעצמם קצת יותר חופש מניפולטיבי.

מספיק שתגיע אליהם עם מוצר מקולקל כדי להבין איפה הם עומדים ואיפה אתה עומד.

בשני צדדים הפוכים של השולחן.

לפעמים גם בצדדים הפוכים לאמת הגינות וצדק.

פורסם
ציטוט של jambo222

כרטיס מסך GTX750TI

לשים את הכרטיס הזה במחשב של 4300 ש' זה קצת (הרבה) זלזול בכסף של הלקוח.

בכל אופן, לא זה מה שרצית לעשות. אם אתה רוצה מחשב חדש וצריך יעוץ בוא מפתח שאלה חדשה, תמלא את השאלון הקלאסי ויהיה לנו משהו חדש לדבר עליו...

פורסם
ציטוט של jambo222

אין לי את המפרט לפי הזיכרון שלי הוא היה מבוסס:

i5 6500

לוח ג'יגה בייט H110

זיכרונות 16GB

כרטיס מסך GTX750TI

א. לדעתי זו טעות לקנות מעבד Core i5 ומעלה עם לוח אם פשוט - הרוב המוחלט של לוחות האם המבוססים על ערכת השבבים הבסיסית ביותר (במקרה הזה H110) הם בד"כ בגודל Micro ATX, בעלי שני חריצי הרחבה לזיכרון בלבד, פחות מ-6 חיבורי SATA, ללא גופי קירור כלל ומעט שלבי ייצוב מתח למעבד.

ב. בלי לדעת בדיוק מה הציעו לך, הנה מפרט עדיף ברוב התכונות (למעט אולי המארז וספק הכח) ממה שהוצע לך בעלות נמוכה יותר:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151
CM8066201920401 - Intel - i5-6600 Skylake Quad core CPU - 3.3 GHz - Max Turbo Frequency 3.9 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 1061/1040

לוחות אם - Intel LGA1151
H170-Pro4 - ASRock - LGA 1151 - 4x DDR4 up to 64GB at 2133Mhz - PCIe 3.0 x16 - PCIe 3.0 x4 - 3x PCIe 3.0 x1 - AMD Quad CFX - 6x SATA3 6.0 Gb/s - SATAe - Ultra M.2 - DVI - HDMI - 6x USB3.0 - ATX...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 591/579

זכרונות - DDR4 - לנייח
HX421C14FBK2-16 - HyperX - 16GB (2x8GB) DDR4 2133Mhz PC4-17000 CL14 - 1.2V - 288Pin - HyperX Fury DDR4 Series - HX421C14FBK2/16...
אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 353/346

כרטיסי מסך - AMD PCIe
S787X2GD5B - Sapphire - RADEON 7870XT 2GB GDDR5 PCIe - HDMI with BOOST DP Retail...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 649/636

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA
MZ-75E250BW - Samsung - 250GB Samsung 850 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s - Retail...
חמש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 428/419

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA
ST1000VX000 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - 7200RPM - 64MB Cache - SV35 Series for Data storage solutions for modern video surveillance systems...
שלוש שנים אחריות לפי תקנון יצרן
 כמות:  - 1 - 315/309

מארזי מחשב - מארז עם ספק
Six-Hundred-A550 - Antec - Six Hundred v2 gaming case - With Antec VPF550 80Plus Bronze 550W Bottom-mounted power supply - Hot swap 3.5 inch SATA hard drive dock - Cable management compartment - Front-loaded HDD cage for up to ...
שנה אחריות למארז ושלוש לספק
 כמות:  - 1 - 428/419

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...
שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 149/146

שרות במעבדות פלונטר - הרכבת חלקים
SERVICEFORUM - Plonter - הרכבת מחשב, חיווט ובדיקות מקיפות חינם להזמנה של חבר פורום. זיכרו למלא בעת פתיחת בכרטיס הלקוח מאיזה פורום הגעתם או הודיעו לנו אחרי...

כמות:  - 1 - 1/1

3973.00 / 3894

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=48793

רק שיהיה ברור - זו דוגמא בלבד ולא מדובר כאן על המלצה על רכיב כזה או אחר (למרות שכל הרכיבים שבחרתי כאן הם סבירים ביותר) או על חנות כזו או אחרת. שים לב גם שהמפרט אינו כולל כונן אופטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים