עבור לתוכן

מחשב משרדי בסיסי. תקציב כולל 1.5 K

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב לכולם. 

אני מעוניין לבנות מחשב קומפקטי למשרד,  בסיסי ביותר שהדרישות הכבידות ביותר הם: אופיס עובד חלק. 

1. מה התקציב המקסימאלי?

1.5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לחסוך עד כמה שניתן. 

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

x.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

עבודה משרדית פשוטה. 

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

אופיס- ורד אקסל. גלישה. 

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

צורב. דיסק קשיח. 

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

4.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

x.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

x.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

ksp.  זאפ כאשר משתלם. 

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

שבוע שבועיים הקרובים. 

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

x.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

כאופצייה בלבד. 

מקלדת ועכבר יש לי כבר. 

יש לי ssd של Kingston בנפח 50.

בגדול אני קונה ב ksp: 

lrg29963.jpg

דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Pentium G4400 3.3Ghz - IR22 - ללא צורב

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Pentium G4400 3.3Ghz 3MB Cache s1151 - Tray
  מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 GT
  לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H110M-K D3 LGA1151, Intel H110, DDR3, PCI-E, VGA, DVI
  זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 4GB DDR3 1600Mhz CL11
  כרטיסי מסך: On Board Intel HD Graphics
      דיסקים קשיחים: 0
  כרטיסי קול: On Board 5.1 Channel Audio
  ציוד רשתות: On Board 10/100/1000
      ספקי כוח: ספק כח Antec 350W BP350PS  1
      מארזים: מארז ללא ספק Antec GX505 Window Steel  1
  הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 1007 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

אני צריך בעיקר המלצה ללוח אם h110 עד 300 ₪. איזה מההצעות בזאפ (או כל חנות טובה בארץ) משתלמת ביותר? 

תודה מראש לכל העוזרים!

נערך על-ידי שמואל דקל
עדכון מפרט

פורסם

lrg29963.jpg

דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Pentium G4400 3.3Ghz - IR22 - ללא צורב

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Pentium G4400 3.3Ghz 3MB Cache s1151 - Tray
      מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 1
  לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H110M-K D3 LGA1151, Intel H110, DDR3, PCI-E, VGA, DVI
      זכרונות: זיכרון למחשב Transcend 8GB DDR3 1600Mhz CL11 1
  כרטיסי מסך: On Board Intel HD Graphics
      דיסקים קשיחים: 0
  כרטיסי קול: On Board 5.1 Channel Audio
  ציוד רשתות: On Board 10/100/1000
      ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Antec 400W BP400PX 1
  מארזים: מארז ללא ספק Sharkoon VS4-S ATX - צבע שחור
  הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 1180 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

אפשר להוריד את הזיכרון ל-4GB אם היישומים היחידים שתשתמש בהם אלו דפדפן ויישומי אופיס. 

לגבי ה-SSD שיש לך כרגע, אני לא יודע כמה ואילו קבצים אתה הולך לאחסן בכונן הזה, אבל 50GB (ד"א, אתה בטוח שזה 50GB? זה אמור להיות 60GB) עלול להגביל אותך - לכן אני ממליץ לעשות זינוק ל-120GB. 

פורסם
  • מחבר

אני לא צריך יותר מ50 gb. 

במקרה הכי גרוע אוסיף את הדיסק הישן של המערכת שכוללת 80 gb. 

מה ההשוואה בין אנטק לגולדן טיגר מבחינת איכות? האם שווה לי לשלם עוד 30  ₪ על אנטק חלש יותר? 

פורסם
ציטוט של שמואל דקל

אני לא צריך יותר מ50 gb. 

במקרה הכי גרוע אוסיף את הדיסק הישן של המערכת שכוללת 80 gb. 

מה ההשוואה בין אנטק לגולדן טיגר מבחינת איכות? האם שווה לי לשלם עוד 30  ₪ על אנטק חלש יותר? 

50-60GB זה לא מספיק כיום, העדכונים של מע' ההפעלה יאכלו לך לאט לאט את המקום ויום אחד תישאר בלי מקום בדיסק ובלי אפשרות להרחיב (תצטרך להתקין מחדש מ"ה ואופיס).

ובמיוחד במקרה של מחשב לעבודה, הייתי משקיע בספק טוב. לא חייב להיות חזק, אבל קח 80+ ממותג מוכר (ו-"גולדן טייגר" לא נכנס לדעתי לקטגוריה הזאת...). הייתי הולך על זה, למשל:

http://ksp.co.il/?uin=16211

נכון שהספק הזה מייקר לך באיזה 80 ש"ח, ו-SSD זה בכלל עוד 200 וקצת, אבל העצות האלה יעזרו לך לא להפסיד ימי עבודה בשביל לשלוח את המחשב לטכנאי וכו'. תחשוב על זה.

פורסם
  • מחבר

יש לי כבר SSD מלפני שנתיים של 50 גיגה, עם וינדוס 8 מעודכן. יש לי מקום מספיק למה שאני צריך. בנוסף יש לי קשיח של 80 GB.

לגבי ספק, למה זה: http://ksp.co.il/?uin=26214 לא מספיק?

פורסם

אתה רוצה תשובה אמיתית או תשובה שתחסוך לך 200 ש"ח?

1. ה-SSD - תעשה קליק ימני על מחיצת ה-Windows 8 שלך ותבדוק כמה הוא שוקל, תכפיל פי 2 בשביל לדעת להעריך כמה הוא ישקול בעוד שנתיים ובוא לספר מה יצא.

קשיח של 80GB זה קשיח עם טכנולוגיה של לפני 10 שנים - איטי בטירוף. תסתכל על המדבקה שלו ותראה ממתי הוא. כמה שווה לך המידע שעליו ליום שהוא יקרוס? זרוק אותו למיחזורית!

2. בקשר לספק, הוא כן "מספיק". אבל כשכותבים All Japanese brand capacitors for reliability זה בעצם אומר "בזה - די השקענו, בזול - לא כ"כ".

חוץ מזה, אין לו:

- Over current protection (OCP)
- Over voltage protection (OVP)
- Short circuit protection (SCP)
- Over power protection (OPP)

וכשיהיה לילה גשום והמחשב ידלוק במשרד, עליית מתח כן תשרוף לך לוח אם בספק הזול ולא ביקר. בהצלחה בבירורים מול חברת החשמל.

בנוסף הוא ביעילות של "עד 75%" (גם 60% זה עד 75), השני - מינימום 80%, כלומר חוסך לך חשמל.

וחוצמזה יש לו מדבקה בצבע אדום, וזה מגניב (ולא, אני לא אוהד הפועל). האמת, זה העיקר, אבל אולי הטעם שלך שונה... באמת אין איך להסביר את זה.

נערך על-ידי E71

פורסם
  • מחבר

לא צריך לצטט תגובה אחרונה.

לגבי ספק, אני ישקול את זה.

SSD אני לא צריך לקנות כעת, אם אצטרך, אקנה בהמשך. יש לי הרבה סיכויים שאני דווקה יחסוך בעוד שנה שנתיים, כאשר המחירים יורדים בהתמדה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל המגיבים. 

רכשתי כבר את המערכת שהכנסתי בכותרת, והרכבתי אותה. 

האמת שאני די הופתעתי מביצועי המעבד. התכוננתי לפחות מזה. 

פורסם

זה מעבד 3.3GHZ, אין סיבה שלא תהיה מרוצה ממנו...

המעבדים של היום מספיקים כולם לעבודה משרדית. אפילו i3 הוא מוגזם לעבודה בסיסית.

פורסם

גם המעבדים של פעם מספיקים לעבודה משרדית נטו :)

נערך על-ידי Bentel

פורסם
ציטוט של Bentel

גם המעבדים של פעם מספיקים לעבודה משרדית נטו :)

שאני אגיד סלרון ונתחיל להתווכח? :)

פורסם

תלוי איזה:

סלרון הראשונים - צודק

האחרונים (3 שנים בערך) - לא מסכים

נערך על-ידי Bentel

פורסם

לא!

תסכים!!

סתם... צוחק. :)

בסדר, הסלרונים האחרונים הם אבותיהם הקונספטואליים של הפנטיומים של היום... היה להם כבר שעון "נורמלי". ובכל אופן, זה עוד סימן למותו של חוק מור - המיחשוב כבר לא מתקדם בקצב אקספוננציאלי, לא מזמן נפח האיחסון הגיע לשיאו (מי צריך יותר מ-1TB במשרד?) ועכשיו גם המעבדים והזיכרון. כבר לא צריך להחליף כל שנתיים שלוש, לראיה - מחשבים מלפני 6-8 שנים עם מספיק זכרון הם טובים עד היום לגלישה ועיבוד תמלילים.

פורסם

אם כך אתה מסכים איתי..:cheesy:

הסברת את העניין במדויק, למרות שבעניין הזיכרון אני כן חושב שכל שנה נדרש יותר ויותר זכרון למחשבים בגלל המשאבים שדורשים התוכנות הבסיסיות המתקדמות (אופיס, דפדפן וכד'), וגם זו בעיה זניחה כי אני לא מכיר הרבה משרדים שיבדילו בין אופיס 2016 לאופיס 2007 או סתם אופיס חינמי..

נערך על-ידי Bentel

פורסם
  • מחבר

דווקא אני מכיר הרבה שמרנים שגם במחשב חדש וחזק עם וינדוס 10 עדיין ישתמשו באופיס 2003 בגלל הסרגלים ועוד כל מיני שינויים שאינם לרוחם. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים