עבור לתוכן

חוסר תאימות בין מתאם אלחוטי והHOTBOX2?

Featured Replies

פורסם

התקינו לי היום Hotbox2 בבית, עד כה היה לי מודם-ראוטר VVG2000 של בזק. המתאם האלחוטי 802.11ac broadcom, מובנה של הלוח שלי (Asus ROG Impact 6) עם אנטנה חיצונית. המרחק בין הראוטר לאנטנה כ-5 מטר דרך 2 קירות פנימיים, תמיד המהירות הייתה חלשה, לא יותר מ-5mbps במקרה הטוב ולכן הבאתי TP-LINK 841d בתור ריפיטר, מה שהעלה את המהירות פי 2 בערך. התכוונתי להגדיר את הריפיטר גם עם ההוטבוקס אבל מסתבר שהדבר הזה של הוט לא תומך בWDS... ניסיתי לבדוק את החיבור ישירות מול המחשב, בכל זאת הראוטר יצא חדש מהקופסא (הייתה אטומה עם מדבקה) והבנתי שהוט די עבדו לשפר הביצועים האלחוטיים של הדור השני.... אז במקרה הטוב הצלחתי להתחבר במהירות מסחררת שמגרדת איזה 1.5mbps, רוב הזמן פשוט לא הצלחתי להתחבר/חיבור לא יציב. נמאס לי די מהר והגדרתי אותו Bridge ושמתי את ה841n הצנוע שיעשה את העבודה הכבדה= מ-1 צמחו להם 20mbps~. מה שמעניין פה שאח שלי, עם איזה Thinkpad, די חדש אמנם, נמצא רק כ-2 מטר קרוב יותר ופחות קיר אחד ומקבל קרוב לפאקינג 90mbps! (מתוך 100) אלחוטי כאשר ההוטבוקס אחראי על השידור וקצת פחות עם הTPLink.

האם יש פה איזה חוסר תאימות בין המתאם WIFI שלי להוטבוקס? ניסיתי להגדיר את העבודה ב-2 הצדדים רק בתקן N וזה לא עושה שום דבר טוב, אפילו להפך. עוד רעיונות? :S

נערך על-ידי IlyaN

פורסם

טוב ננסה למצוא את ההתחלה

"הדבר" הזה ששמו הוטבוקס אינו תומך -WDS כי הוט לא רוצים שיתמוך WDS ולכן שמו עליו קושחה שלהם.

אין שום בעיה עם המתאם שלך הוא מספיק מודרני לתת לך 100 ויותר הבעיה היא במרחקים ובהפרעות\קירות אז כן אח שלך ממוקם הרבה יותר טוב ואולי פחות קיר ממך וזה מה שיעשה את ההבדל (כנראה, שהרי לא באמת יש דרך לדעת את זה מלבד המון בדיקות מהירות במיקומים שונים) אז ה-TPLINK מצליח לעשות את העבודה פחות או יותר אבל אל תשכח שעצם השרשור האלחוטי אתה חותך חצי מרוחב הפס ו"מתחיל" מ-50MB וזה עוד רק על הנייר בלי לקחת בחשבון עוד הפרעות, מרחק של הריפיטר מההוטבוקס ושלך מהריפיטר.

הרבה מה לעשות אין מלבד שינוי מרחקים או השחלה של כבל רשת, מציע לבדוק אולי יש ערוץ פנוי יותר בטווח שלך ופחות מופרע. יש לא מעט תוכנות שבודקות את עומס הערוץ באיזור שלך Inssider מהטובות ואפילו Wifi analyzer החינמית לאנדרואיד נותנת כיוון התחלתי.

נ.ב

הייתי מנסה לראות אם יש לך דרך להשיג כרטיס אלחוטי חזק דוגמת ה-8200ND על מנת לבדוק אולי הרגישות של כרטיס האון בורד שלך יחסית חלשה.

תוכל לבדוק את זה גם עם מכשירים סלולאריים (כמה קווי קליטה יש בדיוק במיקום של המחשב מההוטבוקס כמובן)

נערך על-ידי yotam.m

פורסם
  • מחבר
ציטוט של yotam.m

טוב ננסה למצוא את ההתחלה

"הדבר" הזה ששמו הוטבוקס אינו תומך -WDS כי הוט לא רוצים שיתמוך WDS ולכן שמו עליו קושחה שלהם.

הרבה מה לעשות אין מלבד שינוי מרחקים או השחלה של כבל רשת, מציע לבדוק אולי יש ערוץ פנוי יותר בטווח שלך ופחות מופרע. יש לא מעט תוכנות שבודקות את עומס הערוץ באיזור שלך Inssider מהטובות ואפילו Wifi analyzer החינמית לאנדרואיד נותנת כיוון התחלתי.

השאלה כמובן למה הם החליטו להסיר את הWDS לגמרי. הרי הם לא חייבים לתת לזה תמיכה טכנית, אני מניח, כמו שבזק לא הסכימו לתת לי בזמנו עם הVVG2000.

בדקתי עם WIFI-Analyser, ערוץ 6 אצלי פחות או יותר פנוי לגמרי ואכן הגדרתי את ההוטבוקס עליו, לא שינה כלום, כמו שלא שינה שהגדרתי אותו לשדר רק על תקן N- למרות שתיאורטית במקרה של מכשולים פיזיים עבודה בתקן N בלעדי אמורה לשפר את הקליטה לא כך?

ד"א הSony Z3c שלי קולט מצויין את ההוטבוקס, הבעייה ספציפית עם המתאם האלחוטי/אנטנה. אין משהו נוסף שניתן לנסות בהגדרות האלחוטיות של הכרטיס?BROADCOM-SETTINGS.thumb.png.fd1fadeff785

פורסם

לגבי השאלה עם תקן N אז התשובה היא לא כי B\G חודרים טוב יותר אבל כמובן לא מתאימים לסטנדרטים של היום בדיוק כמו שהחדירות של תקן AC גרועה. (תדר גבוה יותר חדירות רעה יותר)

בקשר למתאם שלך, אם כבר תנסה לשים רק אותו על B\G\N שהרי ההוט בוקס לא משדר ב-5GHZ. אפשר לשחק עם ערכים אבל לא מאמין שייתן הרבה במקרה הגרוע ביותר אפשר לאפס הגדרות.

אני יודע שאפשר לגעת קצת בנושא ה-RTS ואולי antenna diversity אל תתפוס אותי במילה עדיף שתקרא קצת למרות שאלו רק ערכים שניתנים לשינוי כל הזמן.

power output ו rate מעניינים שכן אולי לא מכוונים על הערכים הגבוהים האפשריים.

שינוי קיצוני מ-0 ל-100 כנראה שלא תקבל וכמו שהצעתי קודם נסה להצטייד בכרטיס אלחוטי חזק ומה שאמרת לגבי המכשיר הסלולארי שלך רק מחזק את זה שהקליטה שם בסדר גמור וזה רק עניין של מתאם, כמו כן ממליץ כמובן לבדוק דרייבר אחרון מהאתר של ASUS.

נערך על-ידי yotam.m

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים