עבור לתוכן

סופו של ההארד דיסק??

Featured Replies

פורסם

ההארד דיסק שלי maxtor 40gn 7200rpm התחיל להשמיע קולות ורעשים וטיקים מוזרים מאוד.

את המערכת שלי תוכלו לראות במפרט... עכשיו למה אני חושב שזה שההארד דיסק נדפק,בגלל שבחלק מהמשחקים שצורכים הרבה זיכרון יש לי בעיות גם כן של תקיעות כאלה במשחקים,לא גדולים אבל מאוווד מעצבנים. במחשקים כמו farcry ו-painkiller . המשחקים האלה צורכים המון זיכרון,וכאשר אין זיכרון המחשב כמובן פונה אל ההארד דיסק והזיכרון הוירטואלי ובגלל שההארד דיסק שלי דפוק כמו שנראה לי אז יש תקיעות כאלה קטנות מצעבנות במשחקים. עובדה שמשחקים שלא צורכים את כל הזיכרון אין בעיה כי המשחק חוץ מלטעון שלב לא משתמש כמעט בכלל בהארד דיסק.(אני מדבר על תקיעות במשחק עצמו לא קולות וטיקים של ההארד דיסק).

אגב אמרו לי התקיעות בגלל הכרטיס מסך(יש לי 9700 פרו) אמרו בגלל המעבד0החלפתי מ-2000 ל-2600!!!!!) וגם שמתי לוח אם חדש של EPOX 8RDA+. ועוד עם ה-soundstorm שמוריד מהעומס על המעבד!

שלא תבינו לא נכון המשחקים (כווולם) פועלים מהר מאוד רק יש את התקיעות.(FPS גבוה ).

אצל חבר שלי לדוגמא שגם לו יש מערכת מאוד טובה עפ פנטיום 2.4 וכרטיס מסך 9500 פרו ו-512 זיכרון כמו שלי והכל.... המשחקים הללו פועלים ללא תקיעות,וההארד גם לא משמיע קולות וגם יש לו 8MB BUFFER אז בכלל...

בעעע אני כבר מתכנן להחליף הארד דיסק,מה אתם אומרים???? :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

פורסם

אתה עונה על השאלה שלך בעצמך, זכרון וירטואלי לא מתקרב למהירות של ram, ולכן אתה מקבל את התקיעות, הבעיה היא בכמות הזכרון, ולא בכונן הקשיח, פשוט תקנה עוד סטיק של זכרון.

נ.ב ידוע שfarcry דורש הרבה זכרון.

פורסם

I've got 512mb of ram too and I don't have any lags with far cry. the FPS isn't too high 'cause of the CPU, but there are no lags.

as far as it goes for the harddisk, do a scandisk and see if it finds any bad sectors.

פורסם

התקיעות הקטנות עשויות להיגרם גם בשל קושי של ההארדיסק לגשת למידע (כמו הזיכרון הווירטואלי), שיחד עם הקולות המוזרים של ההארדיסק מרמזים שהוא גוסס. תוריד תוכנת בדיקה מאתר הייצרן שלך הדיסק שלך ותבדוק אותו גם איתה.

אם ההארדיסק ממשיך להראות סימני גסיסה והבעיות מחמירות כדאי מאוד לגבות את כל מה שאתה צריך ולהתכונן לקריסה סופית או פשוט להחליף אותו.

א-ב-ל, אל תטעה בין קליקים של גסיסה שיופיעו בשימוש בתוכנות שונות ונשמעים מאוד "לא תקינים" ובין קליקים של גישה אינטנסיבית לדיסק הקשיח הנובעים משימוש חזק בזיכרון הווירטואלי (או סתם קריאה\כתיבה של מידע רב). אם הבעיות מתרחשות רק במשחקים ספציפיים שדורשים זיכרון רב, ואין סימני גסיסה נוספים מצד הדיסק, אז אתה כנראה רק צריך עוד RAM...

פורסם

512MB זה לא לגמרי מספיק למשחק, הוא מנצל בלי בעיה גם ג'יגה.

כמובן שהרדיסק איטי לא מועיל, אבל זו לא כל הבעיה.

פורסם
  • מחבר

אולי אתם צודקים ואני חושב שזה 2 הבעיות ביחד,גם הזיכרון שלא מספיק וגם ההארד דיסק האיטי שגם משמיע קולות של גסיסה ואז יש תקיעות מעצבנות. אצל חבר שלי שיש לו גם 512 זיכרון אבל יש לו הארד דיסק יותר מהיר עם 8 מגה באפר(שאני לא איזה הבדל גדול יש ...) אין תקיעות כמעט בשני המשחקים שציינתי farcry ו-painkiller.

אז אני מניח שלמרות שיש לו 512 ראם,יש לו הארד דיסק יותר מהיר(ואולי גם תקין) לכן אין כמעט תקיעות....

מה אתם אומרים מה כדאי לי לעשות כדי שלא יהיה לי את התקיעות המעצבנות האלה????

לקנות הארד דיסק יותר גדול כבר 80 במקום 40 שיש לי עכשיו וגם שיהיה יותר מהיר ואז אני לא ארגיש כנראה את התקיעות כמו אצל חבר שלי, או להוסיף עוד 512 זיכרון או 256 שגם אולי יעלימו את התקיעות אבל אם ההארד דיסק הולך למות זה לא יעזור לי ואני סתם יקנה זיכרון שכיביכול לא פתר את הבעיה ...וגם אולי שווה כבר להשקיע היום בהארד דיסק יותר מהיר וזהו...?

???

ואגב אם יש את הטיקים האלה בהארד דיסק,זה אומר שההארד דיסק פועל פחות טוב נכון? בדקתי אותו ב-sandra וזה נתן לי שזה משהו 35 מגה ...

פורסם

עכשיו מוכרים את FarCry עם קופונים לזיכרון

פורסם
  • מחבר

חחחחח אם זה אמיתי זה גדולללללל חחחחח

אבל בכל אופן מישהו מוכן לעזור לי מה לעשות להוסיף זיכרון ולהסתמך על ההארד שהוא לא דפוק, או לקנות דיסק קשיח חדש כבר יותר מהיר???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים