עבור לתוכן

שאלות בנוגע לתכנון תשתית רשת לדירה בבניה +ארון תקשורת

Featured Replies

פורסם

שלום, 

אני עובר לדירה חדשה, אשר נמצאת בבניה (מצ"ב סקיצה) 

אני מתכנן להקים רשת תקשורת וארון תקשורת, קראתי המון בפורם ועדיין אין לי תשובות L 

נתונים: 

4 מצלמות POE 

בכל חדר 2 נקודות רשת (הכנות לסטרימיר/טלוויזיה חכמה, לפינת מחשב עתידית) 3X2 =6נקודות 

בחדר שינה הורים נק' אחת. 

בסלון אצטרך בעתיד לפחות 3 נקודות (HTPC, רסיבר, Smart TV/X-Box) 

סה"כ 14 נקודות רשת. (אלא אם אשים Switch קטן בסלון ואז זה 12 נקודות) 

בארון התקשורת יהיו: מפצל חשמל ל 7 שקעים, מודם, ראוטר, פאנל חיבורים(אופציה), הרדיסק רשת X 2,NVR, Switch עם יציאות POE. 

שאלות: 

1) בהתחלה חשבתי לשים Cat7 (ראיתי שיש גם 100Mhz) אבל אני מבין שזה עבה, ידרוש חיבורים מיוחדים ויקרים אז מה ההמלצה? 

2) האם כדאי להעביר נקודה אחת לסלון במקום 3 ואז לשים שם Switch קטן ? 

3) האם כדאי פאנל חיבורים? 

4) מה קוטר הצינורות? 

5) מהי עלות סבירה להכנת צינור בשלב הבניה? + נקודת תקשורת? 

6) איך לבצע את ההכנה למצלמות בכדי שיהיה הכי אסתטי שאפשר? 

7) האם כדאי להעביר כבלי רשת נוספים? בית חכם או אופציה שפספסתי? 

icon_cool.gif מיקום רכזת, האם כל הרכיבי הללו יכולים להיכנס בארון חצוב בקיר (מתחת לארון החשמל)? 

9) יש אופציה לרכז את הכל בארון 6U מעל ההנמכת תקרה של המזגן, הבעיה היא בגישה. האם עדיף ואם כן, יש המלצה לפתח גישה? 

10) מה בעניין חום/איוורור של הרכיבים? 

11) אפשר המלצה לארון תקשורת חצוב בקיר? 

· ברור שעלות היא פקטור. 

אני יודע שהפצצתי, תודה מראש על העזרה, 

גיא 

סקיצה - דירה
14863~network_check_for_home.jpg
פורסם

גם אני מתעניין.

אישית הלכתי על שקע את'רנט אחד בכל חדר, חוץ מהחדר ה"מחשב" שלי שבו מיקמתי 2 שקעים, על קירות מנוגדים.

למערכת מולטימדיה ביתית יספיק חיבור יחיד עם סוויץ' על הקצה. סוויץ' גיגהביט אפשר לקנות היום ב105 ש"ח.

אצלי, חשבתי לנסות ולמקם את הכל גם במסדרון מעל לתקרה הצפה, בסוף החלטתי להעביר את הכל לחדר שירות, ובו אני אמקם ארון\מדף גבוה מעל מכונת כביסה\ייבוש.

שם אמקם גם את ה-NAS.

אשמח לשמוע איזו כבילה אנשים עם ניסיון חושבים שעדיף להעביר CAT7 או CAT6? הרעיון הוא גם לאפשר שדרוג לרשת 10גיגהביט בעתיד, הרי כל מה שצריך יהיה להחליף במקרה הרע זה את השקעים בקירות ואת הכבלים\קצוות של הכבלים.

השאלה היא עד כמה יותר קשה להשחיל CAT7 מאשר CAT6?

נערך על-ידי The Coolest

פורסם

1. משתמשים כיום ב-CAT 6A

2. עדיף לשים 3 נקודות מאשר נקודה אחת.. עוד מכשיר שצריך לקנות/לתחזק ועלול גם לגרום לתקלות -> עלות/תועלת זניחה.

3. לשים Patch panel נחשב best practice

4. 16

7. נראה שדי חשבת כאן על העתיד, אז לא, מכשירי בית חכם יתחברו לרשת האלחוטית, ובזה הייתי ממליץ לך להשקיע.

8. לא, מתחת לארון חשמל מגיעים כל צינורות החשמל של הבית אז לא יהיה לך מקום.

9. רק אתה מכיר את הבית שלך.. ואף אחד פה לא עובד אצלך כאדריכל... אנשים משלמים כסף בשביל תשובות לשאלות כאלה. ממליץ לך להתייעץ עם אנשי מקצוע.

10. באופן כללי, מכשירים אלקטרוניים אוהבים קור. עדיפות לשים במקום יחסית רחוק מהסקה או קרוב לפתח של מזגן (בקיץ), מקום שיש בו אוורור יחסית למקומות אחרים בבית.

לא הייתי דואג יותר מידי בנוגע לזה.. אין שום בעיה ל-switch לעבוד בטמפרטורת החדר ומעלה.

פורסם
  • מחבר

kolxxx   תודב רבה על התשובה המפורטת!

אם יש למישהו משהו להוסיף, אשמח.

פורסם

תקפיד כמו שkolxxx אמר לפחות על cat 6a מכיוון שהוא תומך ב10Gb.

תקפיד על כבלים solid, לא רגילים שאומנם קשיחים יותר אבל מיועדים לקירות עבור זמו ממושך.

תקפיד על כבלים מחברה טובה טיגר ומעלה עם סיכוך טוב.

ממליץ על שקעים של גוויס עם מחברי קצה נקבה טובים לא כאלה ב3 ש"ח, ניתן גם עד 3 נקודות רשת צמודות בשקע רגיל, או חיבור אחר טלפון למשל.

כמו שאמרו, תמיד עדיף עוד נקודה על סוויטצ' במידה ויודעים מראש על צורך בנקודה, סוויטצ' זה טוב עם נתקעים.

לוודא ששמים את הכבלי רשת בצנור ירוק רק עבורם, ככה במידה ורוצים להחליף כבל סיכויי ההצלחה גדלים.

נערך על-ידי none77

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים