עבור לתוכן

האם איבוד התצוגה נובע מכרטיס המסך?

Featured Replies

פורסם

רכשתי מסך חדש Dell U2715H.

ההתקנה הלכה חלק והמחשב מציג רזולוציה מקסימלית דרך DP to MiniDP של 2560X1440.

לאחר זמן מה ראיתי שהמסך מאבד תצוגה אבל המערכת הפעלה ממשיכה לעבוד.

המצב יכול להסתדר מעצמו אם לא אגע, באופן אקראי, לרוב אחרי דיי הרבה זמן...

אם אני לא רוצה לחכות, אני חייב לבצע כיבוי יזום של מערכת ההפעלה ע"י לחיצה קצרה על הכיבוי ובהדלקה ללחוץ F8 ולבחור שיעלה ברזולוציה של 640X480 ואז אני משנה לFHD ולא לQHD המקסימלי כי זה יחזור למסך שחור...

שוב, רוב היום המסך יכול לעבוד במקסימום. בגלל שחשבתי שמדובר בכרטיס שלי אז ניסיתי לבטל כיבוי מסך אוטומטי ולהישאר רק עם שומר מסך, נראה היה שזה סידר את העניין אך לשווא.

הכרטיס מסך הוא Radeon HD7700 ולפי הנתונים שלו הוא מסוגל לרזולוציות עוד יותר גבוהות ממה שהמסך שלי יודע לתת....

אני חוזר ואומר, בכיבוי והדלקה התצוגה תחזור עד לכניסה למערכת הפעלה ואז פשוט תעלם בכניסה, או שעלי לאלץ אותו לעלות ברזולוציה של 640X480 וההמשך ידוע.

אני כמעט בטוח שמדובר בכרטיס מסך , אבל מדאיג אותי שזה התחיל מאז המעבר למסך החדש.

מערכת הפעלה Win7.

המסך הקודם היה Dell U2412M והוא חובר בDVI, המסך החדש כאמור מקבל כבל שמתחבר אליו לכניסת הMiniDP ולכרטיס בDP.

אולי אנסה לעבוד עם כבל אחר DP רגיל לDP רגיל ?

כול עזרה תעזור :)

פורסם

נסה לעדכן את הדרייברים של כרטיס המסך. 

פורסם

לי אין את המסך המדובר אבל יש לי את האח הקטן שלו ה-U2414H.

לי יש את אותה התופעה ב-miniDP, עם כרטיס מסך FURY-X.

גם אני חשבתי שיש לי בעיה בכרטיס מסך, אבל בסוף גיליתי שהבעיה היא בכניסה של המסך ואחרי בירור בלא מעט אתרים (בחו"ל בעיקר), הבנתי שזאת בעיה נפוצה.

כאשר אני מחבר את הכרטיס מסך ל-HDMI או ל-DP (לא mini), הבעיה לא קיימת.

אני לא אומר שזאת הבעיה אצלך, אבל משתף אותך בבעיה כמו שלך במסך שמאותו היצרן, ונותן לך כיוון בדיקה.

אם יש מצב שאתה יכול לחבר את המסך למחשב אחר או לחלופין לכרטיס מסך אחר באותו המחשב, אז דיינו.

פורסם

שווה לבדוק, במסכים האלו יש יציאת DP, ככה אתה יכול לחבר עד שלוש מסכים בשרשת כאשר רק אחד המסכים מחובר לכ.המסך, אז יש הגדרה בOSD של המסך לDP 1.2 שאחראית על הפיצ'ר הזה, ושמתי לב שהדלקה של זה על הU2415 שלי שדיי דומה לשלך מבחינת הממשקים והפיצ'רים מסביב (על ה270X הישן שלי, בGTX970 החדש לא ניסיתי אפילו) גורם לתופעות מוזרות ולחוסר תמונה. ככה שתבדוק אם ההגדרה הזאת דלוקה, ואם כן כבה אותה. 

פורסם

שים לב בבקשה ברזולציה כזאת עם הכרטיס שלך מתחמם? אם לא אז,

Dell U2715H - אני חויתי תקלה כזאת, החלפתי את כבל HDMI והכל הסתדר.

מה שמקבלים בקופסה זה התקן הנכון .

פורסם
  • מחבר

החלפתי לכבל HDMI, מקווה שייפתור את הבעיה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
ציטוט של MrHicUp

החלפתי לכבל HDMI, מקווה שייפתור את הבעיה

..ולמען "הדורות הבאים" - נו, אז? זה פתר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים